Aký máte názor na odsávanie soplíkov?
Ahojte mamičky.
Dcéra(2r) má nádchu ale viac menej "len" chrchle, dnes je to tretí deň, nakvapkala som jej dobre nos, konečne som niečo odsala... Ale noc bola des, odsat nešlo nič. Nekasle.
No a raz som tu čítala ako nejaká mamička písala ze neodsava sopliky.
Sestra malej tiež neodsava, vraj odsávanim sa hlieny viac produkujú 🤷♀️
Aký názor mate na to????
Odsavate - neodsavate?
Neviem mne to nedá neodsat keď počujem to chrchlanie...A potom, čo ak sa jej dutiny upchaju? Ako rozoznám kedy odsat kedy nie🙈
dakujem 😊
@evita1233 tiež mam ten názor... 👌👌👌
Dvojročnej som to nerobila. Také veľké baby vedia už samy fúkať, keď sa naučia (vyfúka pod nos a ja utriem). To je len pre malé bábätká.
V At tymiánovy krem od Justu určite zoženiete. Mám kontakt na pani, ktorá tam žije a od ktorej kupujem ich vyrobky, napr.
Na bylinkové prípravky pozor,môžu byť silným alergenom.
@basska_b no vie fúkať včera som skúsila a vie.. Ale nechce... Je na to trik ako "donútiť"? tiež by mala menšej trápenia nemusela by som odsávat len nejako jej to nedošlo 😂😂😂nechape to ešte.
@janinah áno, viem o tom. Toto konkrétne nám pomáha a nemáme na to alergické reakcie. Ja to nevnucujem nikomu, fakt nie. Ale začínala som pri prvých deťoch bez všetkého len lieky z lekárne... A vkuse sme boli chorí. Potom som objavila to, co som radila a nedá sa to porovnať... Choroba nadcha nam neprejde do zápalu.. Netreba atb... Predtým vkuse. Z obycajnych sopli zaručene do mesiaca zapal priedušiek... Ja som nepoznala to, ze prechladli sme a za par dni sme ok. Vždy sme skončili na atb...
Je toho viac, co používam, a radim za seba.
@ajsha123 daj mi prosím kontakt. Minulý rok ako mala nadchu (10dni)sme to dali odsávanim a morskou soľou a Nasivinom.dnes jej nos dobre tečie tak to je na dobrej ceste. Ani nechrci už 🙏🙏 tak snáď to dáme aj tento x. Chorá ešte nebola okrem 2x vírusové ochorenie (len teploty)
Súhlasím s tým, čo napísala @janinah. Ja som si ako 12 ročná prešla "prerážaním dutín". Takže áno, určite soplíky odsávať. Keby aj sama fúkala, nevyfúka toľko, koľko odsajete odsávačkou. Dcérke sa už dá vysvetliť, že ak soplíky neodsajete, bude musieť ísť do nemocnice. Dajte jej do ruky odsávačkou a nech to ona spraví Vám, aby videla, že to naozaj nič nie je. Ja som to tak praktikovala s mojimi deťmi. Naozaj to nič nie je, deti majú skôr strach z toho zvuku vysávača spojeného s odsávačkou v nose. Veď to naozaj vôbec nebolí.
Na spanie treba zvýšenú polohu, aby jej soplíky nezatekali a ja som dávala na vankúš pár kvapiek z tohto inhalátora, lepšie sa deťom dýchalo a nebudli sa tak často: Babix-Inhalt N für Säuglinge, Kinder und Erwachsene. Žijeme v DE, myslím, že to nájdete v lekárni aj v AT.
@sovica ahoj, ďakujem😊juj aj mne prerazili dutiny ako dieťati, fuj to nikdy nezabudnem.... Brrrr....
Vieš čo minulý rok to nebol taky boj ako tento .. Aj sama si "davala" kvapky do nosa.... Ale vtedy mala 13 mes... Teraz skoro o rok viac.
Teraz mam vysavac v obývaku, ide okolo.. Aua a ťahá nos 😂 vysvetlujem dookola ale je tvrdohlava jak jej mater 😂🤦♀️tak násilím no.. V takýchto situáciách ide ľútosť bokom. Snáď sa umudri.
Dakujem za tip už mám odpísaný názov 👌👌
@sovica toto?
Oni najprv keď objavia tu schopnosť, sú z toho také prekvapene, chvíľu fuka, chvíľu to odmieta. Treba z toho spraviť srandu, ja som stále robila komédiu že urobime fuuuu ako ježko, ale keď cítila odo mňa nervozitu a nátlak, odmietla to robiť. Tak potom som prestala na to tlačiť a potom zabral pri ďalšej chorobe nový trik, to už mala 2 roky 5 mesiacov, že keď sa vysmrkala, tak som jasala ako na futbalovom zápase že oooo, to bol mega sopel, uaaau a ukááz, a v druhej dierke je tiež? Toto bol bratček a tam býva jeho mala sestrička! Sestrička. pod von.!
@basska_b 😂😂😂😂 😂😂😂😂 To je zlaté.. Ja verím tomu ze dostane rozum a pôjde to.. Ak nie teraz tak pri ďalšej nádche 😊
Jasne nervozitu cítia ja som pri takýchto nových situácia kľudna. Aj keď odsavam hladkam ju a uauuu koľko spolku ide von, budeš zdravucka a bla bla😂😂😂
Sranda že pri odsavani ti vydrží. Ale moja mladšia je tiež taká. Ani nemukne. Ešte si to sama drží 😁 Staršia v 11 mesiacoch už bola taká silná, že som jej to nevedela odsat bez druhej osoby. Tak som to vzdala. Dopadlo to tak, že v noci sme nespali skoro nič, lebo ona sa dusila hlienom a nevedela spať. A na druhy deň ráno som sa pridala aj ja 39.5 teplota...
@basska_b nedrziii mi pri odsávani. Ale kdeže.... Musim ju priľahnúť vrieska jak šialena a trepe sa... Sedím jej na hrudníku medzi kolenami mojimi ma hlavu. Po novom mam pod kolenami jej ruky už lebo je jak psycho 😂😂😂😂
No pekne.. Moja nastastie teplotu nemá.. 🙏
Veď práve, takéto mučenie som nechcela robiť 😁 tu je o tom článok
https://www.nevychova.cz/blog/jak-vyhrat-boj-s-...
Ja sa s tými tézami až tak na 100% nestotožňujem, v podstate hovoria buď mu to vysvetľovať, alebo ho nechať a netrápit. U nás pomohla zlata stredná cesta, netrápit a zároveň jemný nátlak skrz povzbudenie že to vie sama fúkať. Ale vo veku 1-2 roky nepomôže asi nič 😁 deti to berú veľmi inštinktívne
@basska_b ty si super!!! Ďakujem!!! 🤩🤩🤩
Ja tela toto ma nenapadlo tak na to ist. Za pokus to stoji..
Vieš čo - vyzniem cudne - nemám problém ju mučiť keď ide odsávanie soplov.nebude to na stalo a okrem toho iné "mučenia" nemá 😂😂nema problém s obliekaním napr alebo inými činnosťami, všetko poriešime kompromisom, vysvetlením.... Je to decko bez vzdoru ale naplno prejavi svoju silu pri odsávani 😂😂😂Tak si myslím ze s krásy jej neubudne keď ide o odsávanie soplikov. Ja si to tiež nepamätám ako ma mama mucila😂možno nesprávny názor mam ale to je môj názor. 😂
Ďakujem 😊😊 som rada, že som čosi pomohla. My máme práve na odsavačke napísané že pre deti do 6 mesiacov...ako sa to rieši potom, to neviem, ale od 1.5 roka vedia ako tak fuknut cez nos a v 2.5 roku už sú profesionáli, takže nie je určite príliš skoro ju začať učiť. akože deti ešte v škôlke majú často sopel pod nosom, preto sa aj hovorí "malý sopliak", lebo sa potom učia používať aj vreckovku a tak. Moja už chce používať vreckovku, ale nevie ako na to a len raz fukne a hodí ju do koša a zoberie si ďalšiu 🙈 minule som skoro infarkt dostala, 2 balíky vreckoviek na hromade vyhádzané, lebo ona cítila v nose nejaký diskomfort. A tak 😁 to sú deti.
Áno, to prvé - Babix Inhalat N👍
@sovica super dakujem 😊😊

Aj ja malému 2mesacnemu.odsavam a riedim morskou soľou.... Ja som mala osobne min. Rok dosť silnú nádchu, až takú ze som musela navštíviť krcneho(bola som až na ctcku) a on mi. Povedal, že mám furt fúkať nos, ako sa dá nech to ide von...čiže asi aj tomu dieťaťu bude lepšie, keď sa mu odsaje....