Aký sirup na kašeľ pre 7-týždňové bábätko?

nikinikiniki8
14. apr 2023

Ahojte dnes nám pediatrička poradila kupit si kalciovy sirup pre nášho 7 týždňového syna na kašeľ. Viete mi poradiť aký presne mám kupit a ako ho dávkovat? Dakujem

sajmonka_1216
14. apr 2023

ja som dávala tento: https://www.drmax.sk/generica-kalciovy-sirup-x2... je od 0+ a do 1 roku sa podáva 2,5ml 1x denne

nikpa
14. apr 2023

@nikinikiniki8 buď kúpiš ten bez príchute, čo ti odporúča vyššie alebo ja som kupovala vanilkovú príchuť a dala som to malému do mlieka. Ten obyčajny mi nechcel a napínalo ho z toho, ani v mlieku ho nevypil. A popravde je pekne hnusný, ani sa nečudujem. Na dávkovanie máš na letáčiku.

sajmonka_1216
14. apr 2023

@nikpa ja som tiež poslala do linku vanilkový 🙂 ten hnusný som ani nekupovala, lebo ja by so to mala problém, nie ešte malá :D

nikpa
14. apr 2023

@sajmonka_1216 aha, nevšimla som si 🙂 tak nám asi viacerým ten obyčajny chutí hnusne 🤢

tenerifka
14. apr 2023

Zeny, zahravate si so zdravim svojich deti. Pre novorodencov a celkovo babatka su sirupy od kaslu nevhodne az nebezpecne, u nas v Spain dokonca nepovolene. Ze ich niekde predavaju? Aj cigarety sa predavaju....za prachy vsetko.
Urcite by som nevolila samoliecbu, ale postupovala podla doporucenia pediatra

sajmonka_1216
14. apr 2023

@tenerifka nepreháňaj… sama autorka napísala že jej to odporučila doktorka.. a kalciový sirup nie je sirup na kašeľ.. a taktisto aj keď som ho používala ja, tak na odporúčanie dr…

mamula20
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
14. apr 2023

@tenerifka podľa mňa konkrétne v kalciovom sirupe nie je nič, s čím sa zahráva so zdravím. Tiež neuznávam samoliecbu pri malý deťoch ale autorka píše, že je to na odporúčanie pediatra. ATB tiež nie sú žiadna sláva ale keď ich musis dať tak ich dáš, že? Porovnávať to s cigaretami je trošku mimo. A to, že v Španielsku sú zakázané, je akože smerodajné pre zvyšok sveta? Slovensko nie je krajina tretieho sveta a dokonca by som povedala, že vo veľa veciach čo sa potravín a liečiv týka, máme prísnejšie pravidlá ako inde. Zbytočne autorku strašis, nechystá sa dať dieťaťu nič hrozné.

ivangeline
14. apr 2023

V lekarni ti poradia.

simca06022011
14. apr 2023

no, nebude mu to chutit, ale mala si sa opytat aj na to ktory.. porad sa ale v lekarni. Ja by som sla po klasickom zelenom. Ta mini davka co sa dava do 1r, to proste mu streknes do ust striekackou a das.. mlieko? predpokladam, ze inym to nevie zapit.
Aj ked podla mna je ot na "kasel" zbytocnost. Ale ak treba...

pralinka25
14. apr 2023

kalciovy sirup nie je na kazdy kasel ja si nepamatam presne na aky typ je to vhodna doplnkova liecba ale viac krat som pozerala vyjadrenia lekarov ze kalciovy sirup by sa nemal davat len tak bez rozmyslu na hocijaky kasel.