Akým teplomerom merať deťom teplotu?

novamamima
9. mar 2013

Ahojte maminky, chcem sa Vás opýtať na Vaše skúsenosti a rady. Akým teplomerom meriate detičkám teplotu? Mám 3 mesačného synčeka a len pred 3 dňami mu lekárka vysadila ATB, teplotu už nemal, dnes som sa preplašila, keď som mu opäť namerala teplotu 37,6. Mám digitálny infračervený teplomer na čielko no a ten meria asi ako sa mu kedy chce. Väčšinou premeriavam v zadočku digitálnym klasickým teplomerom, sklenený mám obavy použiť a neviem či sa vôbec ešte predávajú. No a v zadočku som mu namerala najprv 37,6 (už po odrátaní) po asi 5 min, to už bolo iba 37,1 a po ďalších 5 min už 36,9. Je pravdou, že malý bol dosť aktívny pred meraním huzdil sa vkuse rozhadzoval ručičkami šúchal v postieľke nožičkami a rozhadzoval hračky. Neviem či to bolo iba tou fyzickou aktivitou alebo blbne teplomer?

grundia
9. mar 2013

My pouzivame do ritky tiez klasicky,digi teplomer.Uz len to,ze je to digi je pre mna zarukou toho,ze nemusi urcovat presne namerane hodnoty,najlepsi je ortutovy ale to dlho trva a ako pises,maly je uz po chvilke dost aktivny,tak aj to je problem namerat.
Myslim,ze sa nemas coho bat,ze teplomer dobre meria.Ak sa maly trosku blaznil,aj tym sa mohla teplota zvysit a po tych par minutach mu opat klesla na normal.

novamamima
autor
9. mar 2013

sestra tiežpoužíva ortuťový ale ten už nikde nekúpim aj keď nemala by som odvahu s ním merať. Neviem ako je to s detskou teplotou, odrátavete 0,5 či 0,7 dokonca som počule že aj jeden celý stupeň? Bojím sa, že sa mu choroba opäť vracia keď tá teplota ☹

zuzanockamt
9. mar 2013

@novamamima ja meriam len bezdotykovym laserovym, lebo inym nie je mozne, neda si zmerat ... a aj bezdotykovym väcsinou vtedy, ked spi

svetlusska
9. mar 2013

@novamamima ja osobne pouzivam digitalny do ritky kde sa odratava 0,5 stupna.na celom som neskusala.v ritke je namerana teplota prej najpresnejsia.

renata165
9. mar 2013

Kym bola malinka mala tak som pouzivala digitalny do ritky -0,5 stupna teraz mame ten nacelo microlife a som spokojna 😀

renata165
9. mar 2013

@renata165 ete k tomu malinka sa mi pri merani nesmie hybat ani plakat pretoze vtedy naozaj blbne preto si myslim ze tento druh teplomera je vhodnejsi az pri vetsich detoch.

grundia
9. mar 2013

Nam kazdy doktor vravel,ze sa odratava 0,5 stupna a aj som to tak citala.Zatial som o vacsom odratavani nepocula..
A coho sa bojis pri ortutovom?ved my sme pri nom rastli a sme OK,ved jej to nejdes davat poskodene..

lulka12
9. mar 2013

Ja používam pre dcérku teplomer do uška . Bol do dar a na darcu si vždy v dobrom spomeniem. Je to za pár sekúnd a spoľahlivo namerané. Je potrebné meniť klobúčiky ,aby boli vždy čisté a meral presne, ale neprekáža mi to....
Zažila som dobu ortuťových teplomerov aj digi ...do zadočku, ale toto je oveľa jednoduchšie .....

kiwi82
9. mar 2013

My používame digitálny do zadočku a odrátame 0,5 cm. mali sme ten na čielko alebo do uška čo sa prikladal ale ten meral také hodnoty, že 34, 35 tak sme kúpili v DM ku digitálny asi za 4 eurá a ten je ok.

aurelkan
9. mar 2013

Ked bol syn celkom malicky a toleroval dig teplomer v zadocku tak sme merali tam ale okolo 9 mes to prestal znasat a kupili sme teplomer do uska a na celo, meria s odchylkou asi pol stupna stupna tak zvyknem merat aj 3 krat (je to rychlo, cca 2 sekundy) a beriem strednu hodnotu. Na predstavu o stave synka mi to postacuje a hlavne ho tym ani nezobudim

vani
13. mar 2013

ja vôbec neviem na aký teplomer sa spoliehať. mám 3,5 mesačného synčeka. Keď mu meriam bezdotykovým Microlife na čielku, tak má 37,4 a v zadočku digitálnym po odčítaní 36,8. Tak potom čo je pravda ????

novamamima
autor
12. apr 2013

@vani To presnesa stáva aj mne, meriam v zadočku dvoma teplomermi a každy ukáže inú teplotu. Stalo sa Ti už niekedy, že na čele teplotu nemal a v zadočku áno?

miku1
12. apr 2013

Ja meriam digitálnym teplomerom v zadočku. Nakoľko sa tie staré dobré teplomery, ktoré sme pred rokmy používali už nepredávajú. Myslím, že najsprávnejšiu teplotu ukáže práve zadoček. Teplomery na čielko a do uška mi prídu ako zbytočne drahé hračky, z ktorých aj tak nemáte poriadny úžitok :(

vani
17. apr 2013

@novamamima nie, to sa mi nestalo...skôr naopak...na čele má a v zadočku nemá