icon

Alergia na kravskú bielkovinu zistená z krvi

miruskaam
5. máj 2021

Dobrý deň. Synovi zistila lekárka alergiu na kravskú bielkovinu z krvného vyšetrenia. Predchádzali tomu kožné problémy, ktoré sme dlhší čas nevedeli odstrániť. Vylúčiť mu zo stravy musím všetky mliečne výrobky a mám trochu obavy, čo bude jesť. Chcela by som vás poprosiť, mali ste s tým skúsenosti? Čo ste zaviedli do stravy deťom a čo sa vám osvedčilo? Po akom čase ste opäť začali skúšať kravské mlieko? Vopred ďakujem za všetky rady a skúsenosti.

Strana
z3
makova333
7. máj 2021

@sheyla95622 to je ten anti gliadin IgA a IgG. Drzim palce v diete a krasny den aj tebe 🙂

a_adamcova
7. máj 2021

Ahoj ja som vegánka, a bez problémov nahradíš všetky mliečne výrobky rastlinnými. Môj syn má tiež alergiu na kravskú bielkovinu, k raňajkovým cereáliám ak to má rád, tak ti odporúčam kupovať kokosovo - ryžové mlieko v Lidli, majú ho pri chladených, toto jediné mi vypije môj syn, a chutí mu, ostatné nie sú až tak chutné 🙂

jakubrianka
25. jan 2022

@ivik111 dobrý deň? To masielko kokosovo ovsené, kde kupujete prosím?

zia27
29. sep 2022

@makova333 dobry den, prosim BKM a ABKM sa nemysli to iste? Dcérke 2 roky bolo zistene nedávno BKM dr. Povedala, ze po vysadení mliečneho by to malo byt o pol roka ok... Tiez mi to pride divne ako je mozne, ze jej to zrazu zmizne.

belasy_motylik
29. sep 2022

@zia27 ABKM je skratka alergie na biel. krav. mlieka, takže je to to isté. Určite odporúčam oveľa dlhší časový interval do opätovného zaradenia mlieka do jedálnička, pokiaľ chcete mať šancu na úspech, aby bol priestor na vytvorenie imunitného okna a počas diéty nezabudnite dôkladne vynechať všetky, aj minimálne mliečne zložky v potrave, treba byť dôsledný na 100%, aby organizmus vôbec neprišiel do kontaktu s alergénom.

zia27
10. okt 2022

@belasy_motylik dobry den, imunitne okno sa mysli prosim presne co? U nas su hodnoty IG mierne zvýšené 0.41 tak asi preto navrhla dr. pol roka, ale bojím sa to pokúšať, moj vnútorný pocit. Ano dodržiavať prísne je zaklad a ked sa mysli ze moze obsahovať stopy mlieka, udajne to je ok? Vdaka za odpoveď

belasy_motylik
10. okt 2022

@zia27 imunitné okno je časový priestor na to, aby imunitný systém "zabudol", že na danú zložku reagoval prehnane, lebo ju považoval za agresora-alergén. Za dostatočný časový interval sa považuje 7 rokov. My sme tiež mali od gastroenterológa navrhnutého pol roka, po pol sme presne podľa inštrukcií zavádzali postupne a opatrne mliečne zložky ... a nebolo dobre, pritom sme mali všetky testy v poriadku, našli sme odborníčku desiatky km ďaleko a tam to isté, vysadili sme teda opäť všetky mliečne zložky a stav sa postupne úplne a natrvalo upravil. Už sme to potom s lekárom ani neriešili. Stopy mlieka znamená, že v tej výrobni sa pracuje aj s mliečnymi produktami, môžu sa vo výrobku nachádzať stopy mlieka, keď napríklad išiel po tej istej výrobnej linke, ale aj vôbec nemusia.

Strana
z3