icon

Alergia na roztoče. Dá sa mu nejako pomôcť?

evinkal
21. mar 2011

Ahoje maminky,rada by som vdela váš názor.Chlapec má alergiu na roztoče a keď mu robia testy vždy je to horšie a horšie...Dá sa tomu nejak pomocť aby sa to zlepšilo ak áno ako?Lekárka nám nikdy nič nepovedala,ani či sa niečomu vyhýbať...Proste o takejto alergii nič neviem...Poradíte mi prosím?Ďakujem

staninka30
28. okt 2017

@vlucifuk
Naan vybrali mandlu Lebo nasjkor mysleli,Ze to Je z Toho ale Nie Je to alergia Len Nevieme Na ci v uk odmieta ju urobit testy..a vsetko zacalo po protichripkovej vakcine Alebo Je to Len Zhoda nahod ..

figurka1985
28. okt 2017

Moja mamina ma silnu alergiu na roztoce- z toho sa jej vyvinula silna astma... citala som kadeco o tom, ako eliminovat roztoce v domacnosti- pocnuc specialnymi potahmi na matrac, odstranit vsetky miesta, kde sa roztoce mozu vyskytovat- ale to je asi nemozne.... no kdesi som sa docitala, ze proti roztocom perfektne funguje eukalyptus.... skusala som par krat nakvapkat do aromalampy, ked k nam mala prist mamca- plus k tomu eukalyptovy sprej z justu, ktorym si kazdy vecer striekne vankus- a neviem, ci zhoda nahod- ale zachvatov ma menej.... nevravim, ze jej uplne presli. ale objednala som difuzor, kupim nejaky cisty esencialny olej, a skusim cez difuzor... vraj v lampe sa tie oleje vypaluju, a neucinkuju... ale teoreticky, ked eukalyptus odpudzuje komare a klieste, preco by nemohol aj roztoce?....

slnieckoja
28. okt 2017

@staninka30 treba posilniť imunitu môje krsnistko bolo tiez stále choré , nalepila sa naňho hneď každá pliaga ktorá bola v škôlke , niekto jej poradil imunity od ramissia je to čistý betaglukan takze žiadna chémia a neverila som fakt mu to zabralo skoro vôbec nieje chorý a ked sa nieco naňho občas nalepí tak to zvládne bez antibiotík . Môžu to deti od 3 rokov 1cajovu lyžičku denne . Poslem link treba pozrieť https://eshop.ramissio.com/ramissio-immunity-d3... len pri objednávke je potrebné Id od toho kto je uz registrovaný , ak by bol záujem tak skúsim zistiť viac .

vlucifuk
29. okt 2017

@staninka30 u nas je manzel alergik,takze u nas odtial vietor fuka.Druhy syn nic.Citala som,ze ste v UK.Tak to chapem.Nasi sa tam narodili,pocas tehotenstva som si uzila svoje.Po prichode na Slovensko nasa lekarka nechapala,ze sme ako predcasniatka neboli nikde sledovani,ziadna neurologia,ocne.Ale k teme.Nasim som som pred letom nasadila rybi olej s vitaminom D.Hnusna chut,ale musim poklopat,prezili sme aj nastup do skolky.No len ten upchaty nos...

kittykat22
29. okt 2017

@staninka30 ja mám podobné problémy ako tvoj syn, a pomohli mi tu na ORL. Beriem Arius tablety - pre deti je sirup a Mommox kvapky do nosa. A teda super. Beriem len od novembra do marca. Ak máš niekoho známeho v zdravotníctve, skús si nechať poslať.

evita1114
29. okt 2017

Ja si nemyslím že priamo očkovanie spôsobuje alergiu, pretože alergia je geneticky podmienená čiže génmi od rodičov a dieťa sa s ňou narodí iba v ňom drieme, neozyva sa a práve keď dieťa a teda jeho imunita dostáva najviac zabrať ako napr u niekoho škôlka, u niekoho očkovanie tak sa prebudí a ozve sa

janinamojka
29. okt 2017

Ja som silny alergik,na vsetko co sa len.da,deti samozrejme po mne..Tiez zacala silna liecba od malicka,spreje,lieky atd..No jedine co nam pomohlo bol prvy pobyt pri mori.na druhy den tam,sa dcera rozkaslala,co som nechapala..a zacala taky bordel vykaslievat ze koniec...v tu zimu boli chori len raz aj to bezne nachladnutie..Od vtedy sme zacali posilnovat imunitu,hlavne cez crevnu floru,lactobacily atd,kazde leto pobyt pri mori a deti mi z toho pomaly ale isto vyrastli a mne sa problemy tiez zmiernili.Neverila by som,keby som.ten rozdiel nezazila pri nich..ved sme boli chori stale a brali ATB kazdy druhy tyzden..

staninka30
29. okt 2017

@evita1114 nikto v nasej rodine Nie Je alergik..ale brat teple niecim podobny malo moj syn a Potom z toho vyrastol..Dufam,Ze Aj ten moj drobec z toho vyrastie..

staninka30
29. okt 2017

@janinamojka
Suhlasim pobyt pri mori pomohol Aj nam..cim konkretnym Si posilnovala imunitu ?mi Mame imunoglukan ale nepride mi,ze to nijako pomaha ..

staninka30
29. okt 2017

@kittykat22
Dakujem Mam znameho Od neho Mame ten aerius uz Ho berieme Rok ..Zmiernuje to..,ale Nie Je to ono..zaujimave Je Este to,Ze ked Je Maly Na holiday Na svk nema taketo problemy ako Tu v uk(ale vlastne sa nedivim Ved Tu Si same plesne z toho upresneho vlhkeho pocasia) Pekny den

janinamojka
29. okt 2017

@staninka30 moji uzivali nieco,to.im lekarka predpisala,ribomunil alebo tak nejako sa to volalo a ja som nam potom.vsetkym davala klasicky Lactoflor,nestal vela,a detom chutil,kupujem taky zuvaci..My sme s nimi mali velke problemy,zvlast s dcerou,ta po kazdom sopliku hned dostala zapal priedusiek a nasledne zapal pluc..aj v nemocnici sme boli hospitalizovani..Aj nosnu mandlu jej chceli vyberat,ale nedala som.jej..a skludnilo sa to vsetko tak ,ze uz ani netreba ...Ja som skusala vsetko,koberce som vyhadzala,speci vysavac kupila,pripravok na matrace proti roztocom..skratka sterilne prostredie..no nepomahalo,asi prave naopak..jedine co nam.pomohlo bolo.to.more a lactoflor..

staninka30
29. okt 2017

@vlucifuk
Tak Ty Ma Urcite Chapes -co Myslim Kedze Si Tu Zila.Cestovat Na svk Na operaciu a vsetko Si hradit(kedZe cakacia doba pre dieta Na nosne mandle 1rok),popritom tu Si platis national insurance Strasne nieco to nhs dokonca Moja kamaratka kardiologicka Tu v uk to zabalila a Lebo to bolo neunosne pre nich pracovat .. .Viem,Ze to sem nepatri Na Toto forum,ale Si spokojnejsia Na svk?tiez zvazujeme navrat Len po 11rokoch to Je tazke rozhodnutie..

staninka30
29. okt 2017

@janinamojka
Dakujem Za typ dam Si poslat👍

evita1114
29. okt 2017

@staninka30 ani ja s manželom nie sme alergici ani nikto z rodiny ale alergologicka mi povedala že sme mu to odovzdali génmi, to by sme museli ísť možno aj generáciami dozadu kto bol alergik, mladší syn alergik nie je a tiež bol ockovany ako starsi

evita1114
29. okt 2017

A alergologicka aj mna troska povzbudila že hlavne chlapci ľúbia z toho v obdobi puberty vyrásť, myslím že asi tou imunitou práve

peter952
Odpoveď bola odstránená
janinah
29. okt 2017

@slnieckoja otázne je nakoľko by bol/nebol chorý aj bez toho zázraku....to totiž nikdy nemáš s čím porovnať😉 tým nevravím,že netreba čoto vyskúšať,aby sme deťom pomohli

janinamojka
29. okt 2017

@peter952 presne ako pises..tiez som tym.presla,injekcie do zadku,potom injekcie do ruky kazde druhe rano..vysledok???ziadny.Cele.detstvo som bola chora,v kuse.potom prisla lekarka s nejakou ,,prevratnou,,liecbou usitej mne na mieru,kde som mala uzivat kvapky pod jazyk,zacinala.som.jednou kvapkou a to sa malo.zvysovat..vysledok??nezvladla som.ani polovicnu davku,musela som to prerusit.Potom.som zacala zhanat informacie o.alterantivnych liecbach a o pricinach alergii,vzala to do.svojich ruk a zijem v celku v pohode..a moje deti tiez,bez zbytocnych sprejov a liekov..

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
janinamojka
29. okt 2017

@peter952 😉aj mna rodicia tlacili jazvecou mastou....Ale pomohlo mi tak isto more a starat sa viac o seba..ale nie lieky.Tiez som v akutnych pripadoch uzivala homeo,mne pomohlo a mala som.akupunkturu v uchu..Niekto sa z toho vysmeje,no.prave tieto veci pomohli..Najlepsie bolo ked mi povedali ze astma je nevyliecitelne ochorenie,da sa vraj len udrziavat...mala som velmi zle vysledky ,pomenili mi niekolko sprejov..tiez som ich vysadila a liecila.sa po svojom..a vysledok??ked som prisla na kontrolne vysetrenie,lekarka nechcela verit,ziadny naznak astmy...

vlucifuk
29. okt 2017

@staninka30 Joj,tu nerozhodnost chapem.Ja som sa vratila po 7 rokoch,manzel odisiel po 12 a to nie je ani Slovak☺☺☺Zvykali sme si tazko,ale uz by som nazad nesla.A ten cas,ked sme boli s dvojcatami v UK sami,mi stacil.Keby sme tam ostali,do prace by som sa nedostala.To je ale tema na dlho.Pozeram,ze si z Pezinka?Kopec znamych sa tiez vratilo a vsetci k BA alebo Trnave.Z nich sa nik nestazuje.Praca je,aj celkom slusne ohodnotena.Len po navrate netreba porovnavat a treba vnimat hlavne pozitiva navratu...Cele je to o pristupe k situacii...Drzim palce☺
PS:Aj ja hovorim,zlate zdravotnictvo u nas...Zazitky v UK mi stacili.Dokonca mam kamosku,ktora robi hlavnu sestru v nemocnici,no ked mala problem,nechala sa sukromne vysetrit v Cechach.Pre istotu😕

peter952
Odpoveď bola odstránená
evita1114
29. okt 2017

@janinamojka a čo z alternatívnej liečby? Lebo nikto nič konkrétne nenapisete a k moru sa dá tak dva mesiace v roku, čo ti teda konkrétne pomohlo? Tvojim deťom?

slnieckoja
29. okt 2017

@evita1114 nám veľmi pomáha imunity od ramissia je to čistý betaglukan žiadna chémia . Krsniatko býval často chorý a v škôlke daka mamina poradila tento sirup , tak sme vyskúšali všetci a sme spokojný ,zatiaľ žiadne chrípky ,nadchý a to uz vyše roka . Treba si prečítať o produkte sto ľudí sto chuti https://eshop.ramissio.com/ramissio-immunity-d3... radšej zainvestujem do prírodných veci ako podporovať farmaceutický biznis a stále ma to vyjde lacnejšie . Ved všetci vieme co stoja sirupy na kašeľ , tabletky proti horúčke , kvapky do nosa , vitamíny , cukríky na bolesť hrdla a nehovoriac o probiotikach ktoré vždy ponúkajú k antibiotikám a to je len jedna choroba .

evita1114
29. okt 2017

@slnieckoja dakujem za odpoved, preštudujem a uvidíme

slnieckoja
29. okt 2017

@evita1114 neni zac rada sa podelím o skúsenosti a rada pomôžem ,ak by bola nejaká otázka tak pis .

janinamojka
30. okt 2017

@evita1114 Klasicke dlhodobe uzivanie probiotik Lactoflor.Kedze som alergik na vsetko,velke problemy mi robil zaciatok pelovej sezony.V marci som isla k lekarke ktora sa zaobera cinskou medic.Na uchu je bod,ktoreho stimulacia potlaca alergie.Tam som mala nastrelenu mini ihlu,alebo zvykne sa davat malicka hlavicka z nejakeho kaktusu.Ako som toto mala,dutiny sa uvolnili,kychanie,svrbenie,kasel,vsetky prejavy alergie presli.Tiez je vyborny liek homeo,volno predajny v lekarni,Histaminum,mas 15 alebo 30.Detom skor tu 15 staci.Ja som uzivala toto 5 guliciek denne,a alergia presla.To more,sme isli len v lete v ramci dovolenky na 10 dni..ale treba tam byt skutocne cele dni,skoro rano sme chodili k vode inhalovat ked bol vzduch este chladnejsi,deti sa krasne odhlienili a ucinok to ma cely rok.Starsia dcera si morskou vodou aj preplachovala dutiny..Tolko z nasho boja proti alergiam.Mne pomohlo.jedine toto a som jeden z tych ktory by mali mat siete na oknach,jazdit jedine s pel.filtrami,zakaz pouzivat bylin.sampony,ziadne zvierata,perie...no nic,iba do vaakuum bubliny ma zatvorit asi podla lekarky..Samozrejme ze pri detoch clovek nechce podcenit a odmietnut klasicku liecbu,aj my sme si tym presli..ale ked nic nepomaha,treba skusat dalej.

janinamojka
30. okt 2017

@evita1114 samozrejme tiez som vyskusala specialne zarucene pripravky ktore vycistia matrace od roztocov,speci vysavace,vyhodila som vsetky ,,lapace ,,prachu z.izby,..deti som tlacila poctivo kortikoidmi,ale bezuspesne..malemu sa dokonca vytvoril atop.ekzem popri tom...nam vsak klasicka liecba nepomohla..

evita1114
30. okt 2017

Dakujem za všetky rady, veď totok ja tiež kortikoidy odmietam pchať do syna preto skúšam inú cestu, dlhšie mame tiež probiotiká a teraz som skúsila chlorellu a taktiež čínsku medicínu, tej verím najviac, ideme do boja ale verím že mu aspoň troska pomôžem a posunieme sa aspoň o krôčik k lepšiemu, dakujem, povzbudili ste ma!