Alergia po maľovaní na tvár

janulienocka
31. mar 2014

Mam problem, cez vikend sme boli na pobyte v tatrach, malovali tam deti na tvar a maly z toho chytil alergiu. Proste tam kde mal namalovane (bol batman ci co) je cely cerveny, vyhadzany. Hned po skonceni programu som mu to v sobotu vecer odlicila mojou niveou - odl. mliekom, vcera tam mal cervene a dnes to ma este horsie - cervene s pluzgierikmi, no strasne. chudatko, co mu na to dat? Dala som fenistilove kvapky, excipial lipolocio, a nic, viete mi poradit dievcata?

stefka33
31. mar 2014

Namiesto fenistilu, by som dala dithiaden a na tváričku Imazol na noc. Imazol je bez predpisu. Pekne vysuší pľuzgieriky. Z drahších odporúčam La Roche Posay Toleriane Ultra - ten mi odporúčila kožná lekárka po tom čo som si dala jeden z reklamovaných krémov proti vráskam a zliezla mi koža z celej tváre. Rýchlo pomohol.

mummy01
31. mar 2014

@janulienocka excipial nikdy nedavaj na vyrazky,alergie a zapalene miesta!!! asi tym si aj alergicku reakciu zhorsila...ja by som sla k lekarovi s dietatom.

david93
31. mar 2014

presne, k lekárovi, môže mať z toho komplikácie, bohvie čo tá farba obsahovala

stefka33
31. mar 2014

@mummy01
@janulienocka Hej to som zabudla dopísať, že som si tiež nacápala na tvár excipial lipolotion po reakcii na ten krém proti vráskam a len som to zhoršila.

darina1952
31. mar 2014

@janulienocka ahoj, ja by som namiesto Fenistilu dala radšej Zodac, Cezeru alebo Zenaro. A určite by som navštívila lekárku - stačí obyčajnú detskú, a tá nech vám predpíše niečo alebo pošle na kožné. 😉

janulienocka
autor
31. mar 2014

dakujem za rady, uvidim aky bude zajtra a ked to nebude lepsie skocim ku doktorke

didi7
13. feb 2016

Dobry,mozem sa spytat ako to dopadlo a co vam dali vtedy? Dcera to ma tiez,ale je starsia, 7rokov. ..dakujem

peter952
Odpoveď bola odstránená
Zobraz