Alopécia u dieťaťa. Malo ju to vaše?

xenia2734
12. dec 2009

Mamicky je tu prosim Vas niektora, ktorej dietatko ma alebo malo alopeciu 🙂 Potrebovala by som sa s niekym poradit, porozpravat,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, prosim ☹

roasha
12. dec 2009

xeni,napis viac...nie kazdy vie,ze to je vypadavanie vlasov,vek dietatka,prip.chorobky....

xenia2734
autor
13. dec 2009

Hej, mas pravdu........................ ALOPECIA je vypadavanie-strata vlasov, plesatenie..................

Moja Nati ma 3,5 roka. V lete cca v juli tohto roka som si vsimla malu lysinku na jej hlavicke. Hned som utekala k doktorke a ta nas poslala na kozne. Kozny jej stanovil alopeciu a zacali sa nasledne odbery a vysetrenia.
A to krvny obraz, ORL, Stomatolog, Endokrinolog, Hematolog, Gastroenterolog, neurolog, psycholog ......................... tieto vsetky vysetrenia, nic nepreukazali. Tak sme isli este na Imuno-alergologiu,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tam sa tiez nic neukazalo, len mierne zvysena eozinofilia a znizena bunkova imunita............... imunologicka povedala, ze to s tym nesuvisi.
Ku koznemu sme chodili viac krat do tyzdna na zmrazovanie, bioptron lampu, brali sme tinkturu capsici, elocom. Samozrejme sa to sirilo.
Nasledne som sa s nou pytala na Kramare. Tam sme lezali dva tyzdne,,,,,, zasa vsetky vysetrenia, ktore sme absolvovali pocas troch mesiacov nam zopakovali a nic nenasli. Tak to pripisali psychike.
Zacali sme v nemocnici PUVA terapiu, s ktorou pokracujeme doteraz. Cize uz druhy mesiac. Zatial ziadny vysledok.
Zacali nam rasit malinke vlasky, ale teraz znova zmyzli. Neviem preco a co mam uz robit.
Chyba nam uz cca 80% vlaskov.
Kedze to pripisuju stresu, snazim sa ho eliminovat a dala som vypoved, malu vybrala zo skolky a sme spolu doma. Momentalne na predlzenej materskej.
Ak mate prosim Vas nejake skusenosti, alebo by ste mi mohli poradit, prosim Vas napiste mi bud sem, alebo na email xenia2734@azet.sk
Som uz naozaj zufala, neviem ako jej mam pomoct. Napisala som to velmi zhrnuto. Od jula sme skoro obden u nejakeho lekara a ti len krcia plecami. Dakujem za kazdu odpoved, Xenia

janinah
13. dec 2009

píšem IP

strapco13
16. dec 2009

mne zabral zinok..vyskusaj

bets
17. dec 2009

tomuto zinok stacit nebude, tu treba najst nejaku vnutornu pricinu. hormony stitnej zlazy su ok? ja si nemyslim, ze by to malo byt zo stresu, teda az v takejto forme, skor mi to pride ako vyhovorka, ze nevedia nic najst. ja by som trvala dalej na ostatnych vysetreniach, ktore sa este nerobili, skusit to konzultovat s viacerymi lekarmi v danom odbore, mozno niekoho osvieti.. predpokladam, vsak ze toto vsetko robite... takze len drzim palce nech sa rychlo najde pricina, aby sa mohla liecit.

grevab
17. dec 2009

Asi by som skúsila zájsť ku kvalitnej homeopatke - oni dokážu nájsť a vyliečiť rôzne problémy.
Liečba trvá aj rok, ale majú vysokú úspešnosť.

A ako stres by som brala aj to chodenie každý druhý deň po lekároch a všetky tie vyšetrenia. Chúďa dieťa.
Držím palce.

bets
21. dec 2009

minule som si prebehla stranky o rizikach ockovania a v ramci jedneho ockovania (tusim MMR) bola okrem ineho aj alopecia ako neziaduci ucinok... nad tymto ste sa uz zamyslali?

xenia2734
autor
22. dec 2009

Ani nehovorte o ockovani,,,,,,,,,,,,,,,,, z toho mam najvacsie nervy. Lebo aj ja si to kladiem za vinu, lebo som ju dala v dvoch rokoch ockovat proti pneumokokom a prave si myslim, ze to bol starter, ale zamozrejme to si lekari nepripustia.
Okrem toho mame vsetky vysetrenia za sebou, naozaj uz neviem kam dalej kedze lekari len krcia plecami a radsej sa nas rychlo zbavia, kedze nevedia co s nami.
A naozaj z toho uz mame dost, kedze sme tyzdenen 3-5 x u nejakeho lekara a niekedy aj viackrat.
Takze naozaj nam zostava uz len alternativna medicina. Aj som sa obratila na NES terapiu, neviem ci ju tu niektora poznate, alebo ci ste ju absolvovali.
Je to vlastne skener, ktory v priebehu par sekund vykona niekolko merani v tele. No vysledky neboli velmi dobre. Teraz ju tym liecim uz druhy mesiac. Objednavam jej info kvapky z Holandska.
Je to financne dost narocne, ale co by som pre nu nespravila. Nie je to jednoduche, kedze som musela kvoli tomu nechat pracu a som s nou doma.
Minule som pozerala na Youtube relaciu palbu o ockovani a tam rozpraval jeden Homeopat Ales Susicky tak som si ho nasla na nete, vypytala som si na neho kontakt a mam mu volat po Novom roku. Ale on je az v Brne. Ale uz sa chytam kazdej slamky.
Lenze som sa asi mala hned na zaciatku obratit radsej na alternativnu medicinu a nie na nasich lekarov, z ktorych 90 % su neschopni. Ale doslova. Len fakt krcia plecami a ked si nepytas vysetrenia a neotravujes a neprosikas sa tak seru na to..... doslova. A jednoducho v nich nemam doveru. Lebo vidim ako to robia povrchne a pricina moze byt hocikde. Len s nami hraju pinpong a jednoducho povedia, ze o tejto diagnoze nemaju poznatky a hlavne u takychto malych deti, ale ani len nemaju snahu, ze by trocha studovali v tomto smere, alebo sa opytat dalsich odbornikov, vsak maju znamosti,,,,,,,,,,,,,,,,,, patrat atd...... nie kaslu na to. Iba sme tam zbytocne stracali cas a mala vlasky. Teraz sme konecne v tom stadiu, ze ten zbytok co zostal nam nepadaju. Ale je ich uz len velmi malicko na hlave, ale drzia pevne co doteraz nebolo, lebo sme ich stracali viditelne chumace, zostavali na satoch, vankusi v rukach,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, bolo to hrozne. Teraz su pevne a vratila sa nam farba vlaskov. Ale zasa nam velmi nerastu nove. Mali sme male lanugo, ale to nam zasa naopak zmyzlo. Neviem cim to je.
Uz sme z toho unavene.
Volala som dnes aj do skener centra v ba, este vyskusame aj to................ ale uz len to bude financne strasne narocne. Jedno sedenie je nejakych 120€ a ze minimalne 10 sedeni.

Bets a ano mame za sebou aj endokrinologicke vysetrenie ako jedno z mnohych, ale tam jej robili asi nejake tri hormony, asi tiez len nejaky zaklad a to bolo O.K. Pan doktor pozrel na vysledky, pozrel na nu z dialky a povedal: Moje 20 rocne skusenosti hovoria, ze to je psychika,,,,,, dalsi. Takze asi tolko.

strapco13
22. dec 2009

xenia...ak pises, ze to zacalo po ockovani voci pneumokokovi..mozno mala mala oslabenu imunitu a niekde v tele sa Streptokok pneumonie usidlil..ten moze byt pricina, preco vlasky padaju..pises o vysetreniach, ktore ste absolvovali..na prvy pohlad sa zda, ze vsetky...chcem sa spuyta..vysetrenie na krcnom prebiehalo ako...robil vyteri malej doktor na krcnom, alebo sa spolahol na vysledky vyterov od pediatra...
vylucenie loziska infekcie na krcnom vysetreni spociva v tom, ze lekar /nie sestra/ by mal spravit vyter z nosa, z mandli a z nosohltana, mal by sa pozriet na nosnu mandlu..ale vypadavanie vlasov maju skor na pricine krcne mandle ako nosne..ale to je len statistika...a az po 4 negativnych vyteroc sa da s urcitostou vylucit zdroj infekcie z tychto oblasti
dalsie loziska infekcie mozu byt ..zubky, mocove cesty a gynekologicke tazkosti /bohuzial aj u malych dievcat/
no a potom su to neinfekcne priciny..hormonalne, nedostatok vitaminov, psychika a ine
niekedy sa na nic nepride a je moznost skusmo vybrat krcne mandle, napriek normalnym vysledkom..ale to si nechaj ako poslednu moznost..ak naozaj sa na nic ine nepride

xenia2734
autor
22. dec 2009

Ahoj 🙂

hned ako to zacalo, to bolo v juli ked som zbadala malu lysinku asi 1x1 cm. Som utekala k pediatrovi odtial ku koznemu. Ten nasadil tinkturu +elocom kortikoidy. Hned nam brali krv a vytery z nosa a z hrdla. Vsetko v norme. Bol tam nejaky stafilococ, alebo nieco podobne ale v normalnom mnozstve co bola bezna flora - moc O.K. . Hned nas poslali na ORL vysetrenie tam tiez vsetko OK, stomatolog vsetko OK. krvne testy vsetko OK, gastroenterolog - neukazala sa ziadna intolerancia, alergia ani helicobacter, dalej hematolog tiez O.K., neurolog + rtg lebky tiez O.K., endokrynolog tiez O.K., zobrala som jej vlasy do labaku ci tam nie je nejaka bakteria ci plesen - vsetko ciste. Imunolog - zvysena eozonofilia - norma je tusim do 0,3 a ona mala 0,6, ale tie zakladne odbery nepreukazali ziadnu alergiu nic. Jedine co sa naslo bola velmi znizena bunkova imunita.
Kedze nevedeli uz dalej co s nami, tak nas poslali na Kramare. Tam sme lezali dva tyzdne, znova vsetky vysetrenia spravili aj ked sme prisli so vsetkymi cerstvymi vysladkami co bolo asi 30 stran vysledkov. No zasa sa nic nepreukazalo /nastastie / + jej robili testy na parazity v crevach - tiez negativne.
Cize to pripisali psychike. A mozno, ze je v tom nieco, lebo ako sme tam boli tak z jednej lysiny, ktora bola velka tak 6x10 cm sme odchadzali domov z lysinou na pol hlavicky.
Tam sme zacali vlastne s PUVA terapiou a pokracujeme s nou doteraz cize uz 2 mesiace 3x do tyzdna s nou cestujem do Nitry.
Na znizenu bunkovu imunitu jej dali Isoprinosine, ale po prvom mesiaci jej to aj vysadili, lebo ze nevidia ziaden rozdiel. Nechapem lebo v pribalovom letaku je pisane, ze liecba ma trvat minimalne 3 mesiace,,,,,,,,,,,,,,, 😉 No v kazdom pripade povedali, ze to s vlaskami nesuvisi, skor psychika.
Bola som s nou aj u dvoch psychologoch.................. ti vsak s tymto nemaju skusenosti. Vraj je zive, nadmieru inteligenne dieta.................... vraj pri stresoch deti sa bud pomocuju, alebo maju poruchu reci.
Ale ja si myslim, ze tam urcite je viacero faktorov a stres to este viac nastartuje. Kedze som videla, ze sa to pod vplyvom stresu /nemocnica + nastup do skolky velmi zhorsilo/ Preto sa snazim eliminovat stres a vybrala som ju zo skolky a som s nou doma.
Jedine co sme s nou este fakt neboli to je gynekolog a urolog a teraz este imunologicka vymyslela, ze dalsi odbeer a este pozru celiakiu,,,,,,, lebo existuje aj nejaky 3. druh a jej robili vysetrenia na dva druhy.
Uz neviem, nechcem ju uz dalej trapit, lebo uz si dost vytrpela.
Citala som teraz este o Kapucinke, co je velmi ucinna bylinka na vsemozne bakterie ak su v tele a pripisuju jej aj velky vyznam pri raste vlaskov. Dnes som pobehala cele mesto a nezohnala som ju. Tak budem musiet asi cez net objednat.

Ockovana bola v dvoch rokoch a prve prejavy alopecie boli az rok po tom. Nebyvala ani chora. No dufam, ze to bude o.k a da sa to do poriadku. Lebo je mi jej velmi luto. Stale mi povie, ze ona chce byt pekna princezna a mam jej spravit copik, ale nemam ako. Boli to. ☹

roasha
23. dec 2009

xenia,ale kapucinku zasadis aj tak najskor na jar,a kvitnut bude v lete....konzumuju sa kvietky,a maju chut ako zerucha....nase baby sa chodili past cele leto.
viem,ze topiaci sa aj slamky chyta,ale niektore vysetrenia/pokial sa najde pricina/trvaju dlhsie...nevzdavajte to,aj ked je to tazke.

kokatrinka
30. dec 2009

Ahoj xenia prečítala som si celý tvoj príbeh s malou.Je mi Vás strašne ľúto a viem čo prežívate ja sama stým bojujem 15 rokov a nie je to príjemne ale ako roky ubiehali tak som si uvedomovala že sú aj horšie dg, a stým sa dá existovať.Nechcem Ti písať hovadiny čo je horšie...

Ja som mala 14 rokov končila som ZŠ. a prišla som o svoje krásne vlnité veľmi ale veľmi husté gaštanové vlasy. Tak isto som absolvovala rôzne vyšetrenia na rôznych oddeleniach tak ako vy a na nič sa neprišlo. Stredná škola pre mňa utrpenie posmechy žiakov aha tá ma asi rakovinu priblblé pohľady ľudí na zastávkach a všade kde som sa pohla parochne boli vtedy veľmi drahé(moja mama mi dala urobiť parochňu z mojich zvyšných vlasov ktoré mi hneď trebalo skrátiť na čo najkratšie tá bola ešte v pohode) ale potom tie parochne čo boli v lekárňach to boli o ničom pre staré babky a pre slečny nič normálne mama mi zháňala všetko možné čo sa jej dostalo do uší alebo do rúk stálo dosť veľa peňazí a nič mi nepomohlo.Stratila som takých 80% vlasov v januári 1998 mi narástli čierne čierne vlasy mala som ich krátke a nie na celej hlave ale parochňu som zahodila(cca6 mes. vydržala 1 parochňa)ale po nejakom čase sa to znova vrátilo tentokrát na 100% vypadlo mi aj obočie(mihalnice, chlpy na nohách pod pazuchov atď, hotový prales tam nevypadol ani chlp tam na 100% o.k)absolvovala som znova kolotoč vyšetrení a zase nič.Jedna p.dr. teraz už doc.na kožnom mi povedala že je to dôsledok černobilu myslím že lepšiu bodku som od nich nemusela počuť vynikajúca výhovorka ako si dať pokoj s takým pacientom ako ja.Nič mi nenašli len som nemala vlasy(problém s imunitou som ale mala ale ten nemal za dôsledok moju stratu vlasov) A ešte som si vypočula jeden názor dr. že keď porodím tak mi určite vlasy narastú ale hold s otehotnením problém nemám problém je donosiť zdravé bábo ale mám perfektného manžela a dve osvojené detičky. Takže fungujem na parochniach naďalej a pohľady ľudí ma už netrápia. 🙂
ak by si niečo potrebovala tak daj vedieť ak budem môcť tak pomôžem.

maminuska
4. máj 2010

ahojte, tak ja mám tiež skusenosti s touto pliagou - prvý krát v 14 rokoch -40 % vlasov, mne strašne pomohla kromajerova lampa, potom s ami mi to opakovalo v štvorročných cykloch a vždy mi vypadli vlasi max do úrovne dlane, niekedy len také kolieska podobné minci. veľmi dobre mi na to zabrala neskôr biolampa alebo aktivačné inekcie, ktoré s ami priamo pichali pod kožu a aj tekutý dusík .
Mne to vždy zarástlo , teda zatiaľ. Veľmi rada pomôžem so skusenostami , stačí mi poslať IP

evka29
21. dec 2010

@xenia2734
My mame tiez tento problem, synovi zacalo vypadavat najskor jedno obocie a o mesiac neskor druhe. Momentalne mu vypadavaju mihalnice a zda sa mi, ze to uz ide aj do vlasovej casti. Chcem sa Vas opytat, ci sa Vam podarilo behom tohto roku nieco vyliecit. My sme boli u detskej koznej, napisala mu vela vysetreni, niektorre sme uz absolvovali ale zaroven som sa dala aj na alternativnu medicinu. Boli sme u liecitelky v Necpaloch pri Martine...vola sa Petra Kostrová...a ta mu pomocou nejakeho pristroja zistila, ze ma oslabene oblicky, imunitu a stitnu zlazu. Momentalne liecime oblicky. Predpisala nam kvapky od Joalis, ktore sme zakupili internetom v Kosiciach. Po douzivani mame kontrolu a potom budeme pokracovat v lieceni dalsich diagnoz. Nie je to lacna zalezitost, ale co neurobi rodic pre svoje dieta. Dufam, ze to vyjde. Budem rada, ak sa mi ozvete, ci mate nieco nove, alebo Vam mozem pomoct ja a napisem Vam cislo ku tej pani a vyskusajte to. Eva

xenia2734
autor
21. dec 2010

@evka29 Evka, pisala som IP, papa X. 🙂

lussy23
23. dec 2010

Ja má mtiež tento problém. Ja ale neviem z čoho to je. Mám problémy so zrakom a aj v škole zažívam stresy.....
@xenia2734 - Držím vám palce

xenia2734
autor
23. dec 2010

🙂 @lussy23 Casto, to pripisuju prave nejakym ocnym problemom. My mame za sebou aj ocne vysetrenia a aj tie su v poriadku.
Dakujem, papa Xenia

biba12
31. dec 2010

Mna tento probelm trapil, ked som mala 14 rokov. Vypadalo mi koliekos vlasov na hlave o priemere asi 5 cm. Chodila som na tekuty dusik a vlasy zacali rast. Potom sa mi to zopakovalo este raz v mensej forme. Zvykne sa to vratit 2 krat. Mne vtedy povedali, ze je to zo stresu. Mojmu bratovi sa to objavilo na VS, studoval vtedy este medicinu a nevedel spravit jednu skusku. Ale jemu vypadali vlasy komplet po celej hlave. Dovtedy mal velmi huste vlasy. Ostrihali sme ho 6-tkou a vyzerak akokeby chodil na chemoterapiu, chuda. Ale tiez chodil na dusik a zabralo to. Mal to tiez zo stresu. Skusku nakoniec spravil,ale stalo ho to vlasy:(

ada11
2. jan 2011

pridávam sa do tejto diskusie aj ja. moja 7 ročná dcéra ma alopciu areatu, pred mesiacom mala 1 koliesko, teraz 5 ☹ ☹ ☹ strašne ma to trápi, pretože stále či jedná alebo druhá ma nejaké problémy a ešte aj toto ☹ boli sme na kožnom - dokin jej dal 2 zarábané roztoky, tie vtierame do vlasov a dávam jej Viaderm kapsule. Zajtra začneme s vyšetreniami, ktoré máme dať urobiť. Pozerala som na nete info, no a teda vôbec mi to nepridalo na psychike. Strašne sa bojím, že príde o vlaásky ☹ ☹ ☹ transplatácia vláskov nie je jedna z možností pri veľkých ložiskách? neviem, aké sú vysledky a či výsledok je trvalý?

zmok366ef
26. apr 2011

Pridavam sa do tejto diskusie. Som mama 12 rocneho chlapca. Prve koliesko sa objavilo v 6 rokoch. Teraz nosi parochnu, lebo na hlave ma asi 2 % vlastnych vlasov ktore su tmave a vyniknu aj po ostrihani na hlave. Absolvovali sme vsetko co spominali mamicky v hornych textoch, opakovane mu robia komplexne vysetrenia, ktore mi pripadaju len ako zasterka nicnerobenia zo strany lekarov. Moje stanovisko vyplyva z toho, ze kazdy, kto absolvoval vsetky tie kompletne vysetrenia cez kozne, ocne, ORL, endokrinologiu, psychologa,psychiatra, neurologa, imunologa, alergologa vie, ze to zamestna aj na niekoko mesiacov spolu so stresmi, ktore dieta zaziva.A potom si ten viacstranovy material prelistuje kozny lekar, ktory ma na jedneho pacienta poistovnou vyhradeny cas.Za 5 minut z neho vycita ze vsetko OK, len dieta je KO a preto je to stres. Vyskusali sme aj nejake vodicky, lampy, alternativne mediciny. Mame menej penazi a viac poznania v tom, ze ani tadial cesta nevedie. Rozumiem vsetkym pocitom strachujucich sa mamiciek, ale aj pocitu dietata, ktore sa z veseleho bezstarostneho skolkara prepracovalo k introvertnemu zacinajucemu teenegerovi.
Mam navrh, ci sa nedokaze vytvorit nejake zdruzenie, ktore by tak ako napr. diabetici, enuretici atd zacalo komplexne zaoberat tymto zdravotnym problemom. Nie je to totiz len kozmeticky defekt. A neexistuje specialista ani v oblasti psychologie,ktory by vedel pri takejto diagnoze pomoct. Taketo deti nemozu ist v lete na kupalisko, do letnych taborov / pokial nechcu podstupovat vysmech/.Nevedia, ze so svojim problemom nie su jediny.Ak je to naozaj o strese, tak vekom sa tento stres nasobi. Stastim je potom ked maju okruh priatelov,ktori to neriesia, maju bazen na vlastnej záhrade, k moru chodia na opustene ostrovy...a v dospelosti najdu partnera, ktory je nad vecou.
Dolezitym sa teraz stalo pre mna to, aby sa moje dieta smialo.

vevs
6. aug 2011

ja mám sestru ktorá má 7 rokov má tri kolieska vypadaných vlasov všetky testi sú v poriatku a mamina sa kvoli tomu trapi.chodí väčšinou ku sliepkam a ku psovi na ktorého je alergická. este čakáme na dalsie výsledky no zo stresu to isto nebude aspon sme to nespozorovali.ked budeme mat vysledky z kozneho a nieco zaberie tak sa s vami isto podelim o recept alebo co ☹

vevs
6. aug 2011

☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ hnevám sa na doktorou ktorých to vobec netrapi je im to uplne fuk 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

iuventa
26. feb 2012

@xenia2734 ahoj mám skoro 10ročnu dcéru ktorej od 3 rokov vypadávajú vlasy. Prvykrát na vianoce pred 7 rokmi, postup podobny ako u vas, rad vysetreni, pobyty v nemocnici a nic.Vlasy jej vypadavali a rastli s obmenou na roznych miestach az do leta min roku. O d vtedy uz len vypadavali a dnes ma uz len parochnu.Vraj prícina stres u takych malych deti , blbost , som zdrav sestra a takemu neverim.Tiež sme menili zamestnanie, pristup k nej ,bydlisko isli sme z mesta na dedinu a nic. Uz je velka a nie je to jej jedno .Nie vždy mozes zobrat satku, v skole je to iné, rozne otazky a odpoved nikde. Posielaju nas lezat do bratislavy a naco , za tie roky sme uz boli asi vsade s nul vysledkom. Pevnu volu a veľa stastia

danubia
18. nov 2012

@evka29
ahoj Evka ako to vyzerá u vás ? Mám v blízkosti 7 ročné dievčatko, ktorému za necelé 3 mesiace vypadali všetky vlásky.... :(
Vieš niečo poradiť ?

Ďakujem veľmi

lentuska
20. nov 2012

@xenia2734

Pocula si uz o mitochondiralnej medicine a biorezonancnom vysetreni? Tu vam zistia urcite, preco a co sa deje s malou a urcia aj presne cielenu liecbu. My chodime cela rodina a sme vsetci spokojni, vsetkym nam pomohli a nedame dopustit. Treba si tam zajst a tych 15€ co chcu za taketo vysetrenie stoji za to, uvidis, budete prekvapeni, co vam tam vsetko povedia a zistia. Maju aj tuto reklamu v prefesionaloch na MK: https://www.modrykonik.sk/katalog/firma/aurolea/,
Tam sa mozes objednat na taketo vysetrenie v ramci celeho SR. Je to team spickovych lekarov, ktori sa zaoberaju inym typom mediciny, nie tou klasickou medicinou, aku pozname...mna tam odporucila kamoska, ktorej vyliecili psoriazu....mne alergiu a ine ochorenia..a to som chodila na alergologiu vyse 13 rokov a ziadne zlepsenie , ved ju ani tu moju doktorku nezaujimalo, aby ma z toho dostala, jej starostou je iba , aby mal clovek lieky a bol na sezonu zaockovany.to je ich cele liecenie. Skus sa tam objednat a uvidis, co vam tam povedia.

bulik30
3. apr 2013

Mamicky prosím vas je to dedicne ? Tou chorobou trpi aj moj mm - jemu vypadlo komplet vsetko . a teraz sa obavam ci to postihne aj nase deti.

allen2222
9. apr 2013

@evka29 Dobrý deň,
chcela by som vás poprosiť o to číslo pani Petri Kostrovej. Máme podobný problém, 7 ročná sesternica má rozsiahlu alopeciu, nič jej nezaberá, robili jej všetky vyšetrenia a všetky boli v poriadku, vybrali jej mandle a výsledok žiaden. Napíšte mi prosím vás vaše skúsenosti s tou pani liečiteľkou? Moja teta je už naozaj z toho zúfala. Ďakujem allen

iuventa
22. apr 2013

@xenia2734 skúste zmeniť pohľad na vec, všetko sa vyvýja od vás...dnes po 7 rokoch, ju už netrápim s vyšetreniami, vie ., že na svete sú ťažko choré deti a to , že nemá vlasy je pri tom len maličkosť, aj ked stále otázky prečo ona sú...

dzudka
22. apr 2013

@lentuska ahoj davala si link na aurolea prosim kolko si platila za liecbu napis do ip a v com spociva ich vysetrenie ako dlho ti trvala liecba

zmok366ef
24. apr 2013

Pridala som sa do tejto diskusie pred dvoma rokmi. Vtedy syn nosil parochnu a mal 12 rokov. Teraz ma 14, je bez vlasov, bez obocia a mihalnic. Podla lekarov uplne zdravy. Nevzdala som sa, vsetky pocity mamiciek a deti co opisujete poznam.
Chcem sa s Vami podelit o moje vlastne hladania, nachadzania, riesenia, ktore sa daju zhrnut v dvoch fazach:
Prva faza-Vlacenie dietata po lekaroch, nemocniciach a alternativnych lieciteloch. Sustavne rozoberanie problematiky pred dietatom s nimi. Dieta ako spongia nasavalo moje zufalstvo, pricom nemalo spracovane vlastne strachy, obavy.
Vysledky odbornych lekarov boli v poriadku ale stali nas mnozstvo casu straveneho u lekarov, vysledok bol stres!, Alternativny sa tocili okolo oslabenych obliciek ( homeopatika), imunity a stitnej zlazy, resp. prekysleneho organizmu ( Chlorella) a bakterii hrubeho creva ( crevna sprcha). Momentalne mame zistenu neznasanlivost lepku, mlecnej bielkoviny ( nie laktozy!) a vajec ( vygooglite si foodtest, nehradi ho poistovna, ale je spolahlivy a uz dostupny v SK. Zabudnite na rady lekarov, aby si mamicky vsimali co dieta jedlo a ci zareagovalo na nieco a nepovedia ze zaplatte si food test a viete to presne. Ta reakcia moze nastat na vnutornych organoch, mama nie je rontgnen 🙂)
Druha faza -faza kludu, pozor nie apatie a beznadeje, skor pohody, sustredenie sa na prijemne stranky zivota. V tejto faze sa mi podarilo aby syn odlozil parochnu, aby sa oslobodil, aby neriesil preco prave on, prijali sme fakt ze je to nieco na co sice teraz nevieme riesenie, ale niekedy ho najdeme. Ze stav bez vlasov nie je definitivny, ale len prechodny bez konkretneho terminu. Syn sa naucil ciastocne nevsimat si pohlady, je si vedomy svojej vnutornej hodnoty, krasy a talentu. Predcasne dospel, ale to asi kazde dieta, ktore sa musi s niecim popasovat.
V tejto faze kludu sa sustredujeme na dietu bez mlieka, vajec a lepku. Potom mozno pride novy podnet a skusime aj ten. Najhorsie je verit na okamzity zazrak a potom to sklamanie dietata. Vsetko je to beh na dlhe trate s neistym vysledkom.
Vela zdaru, pevnu volu v hladani, ale hlavne ziadne zufalstvo a beznadej. Nie ste sami, sme tu tiez. Pomahajme si hladat, preto prosim piste.
Zmok