icon

Antibiotiká a ich večné predpisovanie

sosovica
5. júl 2017

Ahojte všetkým maminkam,oteckom všetkým ktorý maju detičky.ANTIBIOTIKA.večna tema otras hnus na každú somarinu ju predpisuju.moj synček ma 1 a 7mesiacov a za celý čas mal 6toro antibiotik.A dcera?Ma 5a pol a neviemani na jednej ruke spocitat kolkp ich mala.Uvediem priklad.Dcerka mala dva dni do zaadu s ničoho nič 37,8 držalo ju to celý deň...az rano po vypoteni este zvýšená no do večera prestala.Na treti den sa mi vyhodila bola som na pohotovosti(jednym vrzom som aj dala synčeka vyšetriť)vraj streptokoka ma(no tu na mk mi vedsinoi povedali ze 5choroba).Predpisala antibiotika s tym ze ma neskutočne zapalene zanesene hrdlo biely povlak.TAKŽE ZAS ATB. Synček 1a7mesiacov.4dni mal cez den 37,3 no v noci 38,5...ine priznaky nemal teploty prestali na dva dni a dneska zas začali už cez deň 38,5......vraj zapalene hrdlo červené.....v juni dobral atb pre takyto isty problem.Crp mu davam pichať no naša doktorka ma dovolenku.Použivam od Justu Echinaceu,vitaminy maju,stale su vonku na vzduchu čo robim zle?Čo začať robit tak aby sme tie svinstva nemuseli brať som neskutočne nešťastná.Naozaj.Poradte mi.Nezakladam diskusiu vedsinou teraz som musela :(....lebo som bezradna....Ďakujem moc moc mc pekne za každú radu,koment za všetko.

sosovica
autor
5. júl 2017

*ospravedlnujem sa za chyby

zuju2
5. júl 2017

Naša dr.zasa nepredpisuje, až keď je dlho zle. Naša najmenšia ma päť rokov a v zime mala prvýkrát ATB.

sosovica
autor
5. júl 2017

@zuju2 tak toto je super....ja chcem toto aby moje deti už nemali atb :( lebo už fakt do plaču chcem rady,komenty všetko čo mi pomože

eeffka
5. júl 2017

@sosovica v prvom rade sa s dietatom chodi k lekarovi az ked horucka neklesa 3 dni takze nechapem naco chodis so zvysenou teplotou k lekarovi. Aj na pohotovosti maju crpcka tak na tom trvaj ked tam uz chodis. Este som nepocula zeby sa na 5.chorobu a vysyp davali atb. Popravde myslim ze ti pomoze zmena tvojho priatupu .cize nebehat k lekarovi s kazdou somarinou a zmenit lekara. Moje deti kym neboli v kolektive mali atb asi 1x.

lacibo
5. júl 2017

ahoj, no ono je dôležité aj začať ich brať čo najneskôr.. tým myslím..ideálne asi nikdy🙂.. ale nie vždy je to samozrejme možné, sú choroby, na ktoré zaberajú iba ATB, ale väčšina bežných ochorení .. to ja sa tiež divím, že na všetko to dávajú.. lekár sa vždy " istí " ale ja ako rodič sa rozhodujem..mám skúsenosť že asi dve tretiny sú absolútne zbytočné.. už sme sa za tie roky s manželom/ máme tretie / naučili rozoznávať všetky diagnozy😉 a kedy je to nutné - ATB, inak nedáme.. zo všetkých predpísaných razov sme dali asi tretinu.. lebo to je taký začarovaný kruh.. čím viac ich berieš, tým viac ich potom ☹berieš..prvej dcére dali už po narodení.. akože preventívne.. samozrejme to bolo zbytočné a následok.. bola dost chorlavá.. s postupom času sa to zlepšilo.. u syna sme takmer nedávali, je zdravší a tretia dcéra ešte chvalabohu nemala.. má už rok..musím si zatukat..ja sa snažím kojit čo najdlhšie, zdravú stravu, otužovanie a záťaž bežnými baktériami / nie sterilnú čistotu /.. bežné sople , teploty atď. riešime len čajmi a kľudom a prírodnými prostriedkami.. nedávam ani paralen.. napr, po očkovaní mala teplotu, ale čajíky, maliny, materské mliečko a prešlo.. znižovať teplota sa má až nad 38, dovtedy sa organizmus aktivizuje sám v boji s vírusmi a baktériami.. ja chápem, že deti sú rôzne a možno mne sa ľahko hovorí, ale to sú moje skúsenosti a aj skúsenosti z môjho okolia.. želám veľa šťastia v boji s chorobami..nikdy nie je neskoro znížiť spotrebu ATB.😉

sosovica
autor
5. júl 2017

@eeffka Ďakujem za koment.Nechodim k lekarovi s každou somarinou to nie.Synovi sa vratila po 3 dňoch hoeučka 38,5 a kedže ma febrilne krče plus ležali sme v nemocnici zo zapalom pluc pretože som sa snažila nedat atb a liečit čajmi,vitaminami skončili sme v nemocnici kedže to postupilo na zapal pľuc odvtedy sa viac bojim a keď už hrdielko ma chytene davam atb.Kedze sa bojim.Na pohotovosti som ziadala crp no nespravili vraj diagnozu určili.Atb som nenasadila.Naša lekarka ma dovolenku tak zajtra nabehnem k zastupujucej lekarke a poviem že či je nevyhmutne dat atb a či treba dať atb a žiadat crp.

eeffka
5. júl 2017

@sosovica aj moja dcera mala febr.krc tam je podstatny diazepan a zrazanie teploty nie atb... ja mam nastadtie lekarku ktora mi atb nepredpise len tak.

sosovica
autor
5. júl 2017

@eeffka to je fajn....naša tiež nie len ked je zle...no pohotovosť stoji za velke prd....este som dostala otazku naco som prisla

1988majka
5. júl 2017

@sosovica v to to veku sa tazko vyhnes castym chorobam. Dcerka predpokladam chodi do kolektivu a tam sa to stale toci potom to prenesie na maleho a tak dookola. Samozrejme ako sa pise vyssie zrazat teplotu az nad 38 to ze davas robit CRP je dobre lebo naozaj nieje spravne predpisovat na kazdu blbost ATB aj tak vacsina beznych detskych ochoreni - ak hovorime o dychacich cestach - je virusovych. Aj ked ak videli biele povlaky na mandliach to bola bakteria. Takze tie virusove ochorenia len vylezat snazit sa deti od seba oddelit casto striekat resp. kvapkat kvapky fukat sople..ked su zdravi nespominas ake vitaminy alebo co uzivaju ake vyborne su pripravky z hlivy a rakytnika - pre malu urcite vhodne a pre syna sa priznam neviem aka je dolna vekova hranica. Okrem pobytu vonku by pomohol aj pobyt pri mori v horach ale aj speleoterapia - viacere jaskyne na Slovensku ju ponukaju - vyborne na dychacie cesty. Ak sa zda byt problem s imunitou moze vas poslat detska na imunoalergologiu - niekedy su potrebne aj imunostimulancia. A medzi prirodzene imunostimulancia okrem cerstveho ovocia a zeleniny sa ucinne pouzivaju aj za studena lisovane oleje - napr. aloe, anizovy, konopny, cierne ribezle, goji, brokolicovy, cviklovy.

sense
5. júl 2017

@sosovica nuz trvat vzdy na crp... a takisto uz aj v dnesnejj dobe suu testy pri kt. sa da zistit ci je zapal hrdla virusovy alebo bakterialny, teda ci su naozaj atb nevyhnutne, lebo na virusove ochorenia su zvycajne aj tak atb neucinne..a takisto k lekarovi az ked dietatu tri dni teplota neklesa a drzi sa nad 38,5...

moja ma 4 roky brala atb sice dvakrat ale raz mala sarlachovu anginu, cize bez vysevu a potvrdil to test, robi sa vyterom z hrdla za pat minut je vysledok a podoba sa na tehotensky test, a raz teraz v januari ked dostala zapal pluc a este na stvrty den mala 39 a teplota sa nedala zrazit ani trojhodinovymi intervalmi rppi podavani brufen - paracetamol, a zabaly tiez zrazili teplotu len na chvilu...

emi16
5. júl 2017

Vela je aj o dovere k lekarovi.
Mam dve baby
Prvu mi zachranila nasa lekarka ked mala krpata 3 mesiace
Ta dostala prve ATB v troch rokoch. Dostala len lokalne do nosa.
Mladsia v druhom mesiaci. Priniesla si streptokoka z porodnice.Nachytala v sesterskej izbe, alebo od lekara. Akoze umyt si ruky po vysetreni jedneho decka a prejst k druhemu to nee.Mala ho v ockach.
Ja som chodila aj bez teploty k lekarke. Obe imunodeficit napriek strave a venceniu ako kazdy odporuca. Raz to decko je chorlave nepomoze ziaden vitamin, a uz vobec nie z obchodu. Keby ano moje su najzdravsie. Ovocie, zelenina,lososy,krevety, masicko.vsetko co sa odporuca. Sama moraxela, streptokok, hemofyl, pneumokok,stafiloko dokolecka jedna druha.
Od oktobra 6 mesiacov nonstop.
Za 6 mesiacov starsia bola OK asi 12 dni
Aj som ju stiahla zo skolky
Prd platne

Nahodne sme sli po 5mesiaci chorob ku kardiologicke. Potrebovala potvrdenie na gymnastiku
Sok obrovsky Srdiecko jej islo na nahradny rezim.
A to mala len sople a zo stekajucich soplov kasel.ziadne horucky.
Isli sme na ORL, mandle len druhy stupen, ale museli von
To svinstvo sa tam drzalo a ATB zaberali len na kratko. Vsetko sa tam zas premnozilo a bolo.
Od 9.5 nemala ani sopliky, nic jej nieje a srdiecko sa regeneruje. A mladsia je od toho dna zdrava
A este jedna dobra sprava, v rozpocte mame do plusu sumu kt. Nebola mala a minula sa v lekarni tak mame nanukovu sezonu
Takze ja odporucam dat skontrolovat mandle, ci tam nieje povodca

sosovica
autor
5. júl 2017

@1988majka veľmi si mi pomohla s komentarom moc ďakujem......davam s Justu Echinaciu je tam černica vitamim C a pdobne.....stnček ma 1rok a 7mesiacov....

sienska23
5. júl 2017

Ahoj, moja dcérka je tiež malo chorá.... Ma 2,5 r. Myslím že naberala imunitu za ten čas.. keďže pri chorobách, teplotách, soploch, všetko bez antibiotík. Myslím,že preto ti je tZko keďže za nich bojovAli antibiotiká ale verím že časom získajú väčšiu imunitu.... Naozaj dávať liek až keď ma viac ako 38, veeela tekutín, spánku, vitamíny, sople oddávať, čistiť nos, ( libenar, neskôr aliamare) otuzovat, a nechať telo bojovať... Teda posilka imunity.a to už od bábätka No to zvladnete ..Aj keď už nie od bábätka.

simca06022011
5. júl 2017

Napíšem k tomu len toľko: keď raz ma dieta príznaky tak ich má, nedávajú sa tie atb hala bala. Sama vidíš že liečením cajikmi ste dostali akurát tak zápal pľúc. Napr moja dcéra nemala crp zvýšené NIKDY. A to priNakov kopec, hrdlo zapálené, teploty... Výtery pozitívne. Lepšie je z môjho pohľadu to preliečiť atb ako dostať horšie komplikácie. Jasné s tecucim nosom k lekárovi nechodím... S teplotami nad 3 dní áno, s angínou áno... inak Skús šalviove spreje do hrdla hneď od začiatku...

sosovica
autor
5. júl 2017

@sienska23 mojmu synčekovi ani dcerke nechuti jest ked maju chytene hrdielko a keď im nechuti papat to už viem ze zacina hrdielko štrajkovať......chcem ist k lekarke žiadať crp a vyter u dcerky kedže je vysipana.....a určite je to 5choroba kedže stafylokoka mala aj vyražky no taketo nie

zuju2
9. dec 2018

@sosovica Naši majú asi imunitu zdedenu,inak si to neviem vysvetliť. Byvame na dedine,veľa sú aj vonku.