Asi mám syndróm schizofrénie
Dobrý deň,
Volám sa Táňa a mám 14 rokov. Asi v Júli minulého roka som začala mať psychické problémy. Nedokázala som plakať aj keď mi bolo hrozne a necítila som stres, ale hovorila som si, že to je asi z ťažkej situácie v ktorej som práve bola. Asi za 2 mesiace som sa už z ničoho netešila. Potom som sa prestala o skoro všetko zaujímať, odišla som zo spoločenského života, prestala cítiť emócie. Potom som sa začala triasť, prestala som normálne jesť a je pre mňa veľmi ťažké rozprávať sa s ľuďmi a pokračovať v činnosti ktorú som začala. Mám aj problémy s pamäťou. Predtým som bola podľa mňa dosť rozumná, ale teraz cítim, že už nie som taká. Bolieva ma hlava a zle si cítim pravú stranu tela. Kvôli tomu som išla s rodičmi na neurológiu. Tam to nebrali veľmi vážne. Ale poslali ma na CT mozgu. Tak teraz čakám. Ale mám podozrenie, že mi začína schizofrénia. Aspoň mám jej príznaky. Dúfala som, že niekto s tým tu má skúsenosti a že by ste mi ich mohli povedať.
@joannita prepáč, toto je úplná blbosť .
Moj 15 ročný syn mal diagnostikovanú schizofreniu ,keď mal 13 roka. Je veľmi inteligentný, a vie o tom rozprávať a vysvetliť to tak rozumne ako tuto Táňa .
Spustilo sa mu to oočas .
Takže žial je tam dosť veľká pravdepodobnosť, že naozaj schizofreniu má.
Dá sa s tým pekne pracovať, normalne žiť a tešiť sa zo života. Len treba nastaviť dobre liečbu .
Určite treba isť ku detskému psychiatrovi ,aby to zhodnotil.
@tatianatemkova Ahoj Tánička!
Ako sa máš?
Moj syn mal rovnaké príznaky ako Ty a lieči sa asi 2 roky na paranoidnú schizofreniu .
Užíva antidepresíva a má sa oveľa lepšie ako predtým.
Je veľmi inteligentný a šikovný.
Teraz ide do 9.triedy.

@asocial áno na obydvoch som bola, zajtra idem pre výsledky, ale nemyslím si, že tam niečo našli.