Aspergerov syndróm a nástup do školy

zuzada29
12. feb 2018

Ahojte mamicky, chcem od vas radu. Synovec ma chore srdiecko a ma viac menej zakazane chodit a namahat sa, k tomu mu teraz na jesen diagnostikovali aspergerov syndrom. V septembri ma nastupit do skoly a riesime problem co s nim. Nebude si vladat nosit ani skolsku tasku kvoli tomu srdiecku, ani chodit po schodoch v skole a kvoli tomu aspergerovmu syndromu bude tazko vychadzat s kolektivom. Mate niektora podobne skusenosti a ako ste to riesili?

iwesska
12. feb 2018

@zuzada29 Domace vzdelavanie by u vas nepripadalo do uvahy?

zuzada29
autor
12. feb 2018

Asi nie, myslím že malý potrebuje spoločenstvo, lebo by bol už úplne odrezaný od sveta.

mircalla
12. feb 2018

@zuzada29 Nie som za domace vzdelavanie, ale v tomto pripade ano. Pripade sa skusit spojit s inymi mamickami a detmi s podobnou diganozou a nejako skupinovo to riesit...Pripadne nejake specialna skola, Poradila by som sa s pediatrickou, psychologickou, co odporucaju

janickacrazy
13. feb 2018

@zuzada29 No tak do školy mu može odniesť tašku mama, triedu by mu mohli dať na prízemí, aby teda nemusel chodiť po schodoch. Treba to hlavne riešiť so školou, do ktorej má nastúpiť. Dá sa vybaviť aj asistent do školy, len treba to riešiť už teraz. Ja by som to skúsila, ako to bude zvládať. Moj syn je prvák, psychologička nás strašila, že bude samá poznámka, lebo na vyšetrení nechcel veľmi spolupracovať, je ZTP. Školu na naše prekvapenie zvláda super, žiadne poznámky nemá, učiteľka ho chváli. So správaním nemá problém. Takže treba to skúsiť. Tiež majú v triede chlapca autistu. Domáce vzdelávanie by som riešila až keby nezvládol normálnu školu.

janka7177
13. feb 2018

Co sa tyka nosrnia tasky,mohol by mat ucebnicr doma a aj v skole.Prvaci vssk nemaju este vrla ucebnic,skor tych prac. zositov je dost a tie by nevedel mat dvojmo.