ATB Cefzil 250 mg pre deti - skúsenosti
Mate s nimi skusenost? Je to nasa posledna moznost pred nemocnicou,maly ma horucky 3 den ,dr nam ich predpisala,moc mal dobry sle crp mal vyssie ,ziadny kasel,sopliky,na nic sa nestazuje ,tak nevieme ci to je virusom …dúfame ,ci zaberu,ako ho znasali vase deti? Zabral?
Moja dcéra ho brala na Moraxellu v nose ... zabral hneď, znášala ho dobre, sú to jedny z tých dobre znášaných ATB ... len treba probiotiká k tomu (odstup minimálne 2 hodiny).
Môjmu akurát dnes naordinoval doktor, 2x denne, že vraj s tými má u malých detí veľmi dobre skúsenosti.
Samozrejme k nim pridať aj probiotiká, ktoré zoberie s časovým odstupom.
Ale môj má sopliky už týždeň, hlieny a hnusný kašeľ pribudli posledné dni. Teplotu mal len zvýšenú, žiadne veľké horúčky. Tak neviem.
Mojej dcere sa po 2-3 dňoch na väčšine tela vyskytli malinke pupáčiky, výsev. Pediatrička jej zmenila atb na Amoksiklav. Následne rovnaký priebeh. Potom už bez atb, lebo aj pôvodný problém sa ich užívaním vyliečil. Odbtedy, keď má dcéra bakterialnu infekciu predpisuju jej vždy len Klacid. Nik ani po rokoch jej nechce Cefzil ani Amoksiklav predpisat, ani vlastná pediatricka. Takto máme vystrielane skoro všetky tromfy, lebo účinné látky v týchto 2 liekoch su vraj obsahom vacsiny iných atb. Vacsina deti ich vraj však dobre znáša.
Imunologicka tvrdí, že testy na atb nie sú dostatočne presné.
Moja dcera otras pred rokom ich mala 1x po uziti prvej tabletky do 3 hodin zacala vracat a vracal 10x potom uz sme uz lifrovali do nemocky. Vtedy som to nepripisovala tymto liekom ale teraz v pondelok tem isty scenar prva tabletka do 2hodin zvracala 1x a potom kazdych 20min dokopy 6x...takze u nas tieto atb nikdy viac 🤷

Síce ti poradiť neviem, ale na vírus antibiotiká nie sú. Skús ešte deň počkať a uvidíš. Ak začnete užívať, tak dávaj veľa tekutín a určite aj probiotiká, aby sa mu nepokazila tráviaca sústava.