Atopický ekzém a krv v stolici u 4-mesačného dieťaťa
Dobrý deň ,pred páru dňami sa nám malý vyrucal .
Červené fľaky suché na telíčku ,hlavičke a na končatinách kde sú nôžky .
Dnes pri stolici som zbadala aj hlien krvi volala som hneď doktorke tak povedala aby sme prišli až zajtra na kontrolu .
Všade čítam ,že to môže byť alergiou na kravsku bielkovinu ,všetko vysadujem ,kde sa nachádza.
Samozrejme aj vajcia a iné alergény obmedzujeme a hlavne tiež sladké,pretože doktorka nám iba povedala že máme natierať malého,že nemusíme chodiť a nevieme či je to ekzém alebo kvasinkova infekcia .
Momentálne beriem aj ja ATB koli zdrav.problemom.
Ale vraj by nemali škodiť ,beriem aj probiotiká.
Malý tiež berie biogaiu už druhý deň .
Mal už niekto podobný problém ?
Takto, ty kojíš, berieš atb a malý sa vyhádzal? Vyhádzal sa skôr ako máš atb, či až potom? Ano v hre je aj ABKM a či si vysadila úplne všetko som si neni istá, ak sa to rozširuje ak by to mali byť od jedla. Kúp hypermangan a v tom ho kúp, a samozrejme od mudr. pýtať antihistaminiká
@danielahamar ako ja už som brala ATB pred páru mesiacmi a nepamätám sa ,žeby po nich to bolo ale tak pred mesiacom.sa.to začala ,keď na hlavičke sa mu robili chrasty aj na lakťoch také suché miesta doktorka dala mastičky ono prešlo ale potom sa už to objavilo na lúčkach také fľaky červené a som myslela ,že.potnicky a aj ta pokožka na hlavicke zcervenela ale potom.sa už o páru dní ukázalo pod krkom.na hrdi a už som vedela ,že je nedobre a asi teraz posledný týždne sa to zhoršuje
Natieram.linola feet a aj do vody dávam roztok taký istý ale mi dochádza ale budem natieram.adremou teraz už skúsim od zajtra
A ATB beriem ďalšie teraz asi 5 dni
@anicka2626 ak krv v stolici v kombinacii s ekzemom,tak to vyzera na abkm.ako dlho drzis dietu?lebo tam kym sa ukazu vysledky diety,to trva velmi dlho.a hlavne,alergie neries s obvodnou,rovno sa vypytaj na alergo alebo gastro.
@anicka2626 ak krv v stolici v kombinacii s ekzemom,tak to vyzera na abkm.ako dlho drzis dietu?lebo tam kym sa ukazu vysledky diety,to trva velmi dlho.a hlavne,alergie neries s obvodnou,rovno sa vypytaj na alergo alebo gastro.
@simona92101 tak ešte len teraz čerstvo som na tej diéte ale verím ,že sa to upraví
@simona92101 len na gastre a na alergo nic svetoborne neporiesia, tym nechcem povedat, ze tam ist nemaju, ale testovat alergeny urcite nebudu a na gastre jej povie, ze je to abkm a ma drzat dietu a hotovo. To je moja skusenost, mozno ma niekto opravi, ze ma inu skusenost.
@simona92101 tak ešte len teraz čerstvo som na tej diéte ale verím ,že sa to upraví
@anicka2626 môjmu malému sa telo čistilo 4mesiace, takže nie je to už aj, 4mesiace jedol umelé predtým.
@anicka2626 môj synček to mal tiež, krvavý hlien v stolici a ekzém. Teda myslela som, že ekzém, lebo som ekzematik tiež. Kožná lekárka to uzavrela ako suchú pokožku so sklonom k ekzému ale samotný ekzém nepotvrdila. Ja som mala prísnu bezmliečnu diétu, že sa má do troch týždňov cca. prejaviť, či to pomôže alebo nie. Ako dokrm sme dostali Neocate, malý to nechcel piť vôbec, tak som iba moc dojčila, aby sa mi zvýšila tvorba mlieka. Po troch týždňoch žiadna zmena, tak som premasťovala pravidelne a robila kúpeľ z ovsených vločiek. Krvavý hlien sa občas objavil. Akoby uťalo zo dňa na deň s príchodom príkrmov v piatom mesiaci, ani krv, ani suchá pokožka. Držím palce ✊
@anicka2626 môj synček to mal tiež, krvavý hlien v stolici a ekzém. Teda myslela som, že ekzém, lebo som ekzematik tiež. Kožná lekárka to uzavrela ako suchú pokožku so sklonom k ekzému ale samotný ekzém nepotvrdila. Ja som mala prísnu bezmliečnu diétu, že sa má do troch týždňov cca. prejaviť, či to pomôže alebo nie. Ako dokrm sme dostali Neocate, malý to nechcel piť vôbec, tak som iba moc dojčila, aby sa mi zvýšila tvorba mlieka. Po troch týždňoch žiadna zmena, tak som premasťovala pravidelne a robila kúpeľ z ovsených vločiek. Krvavý hlien sa občas objavil. Akoby uťalo zo dňa na deň s príchodom príkrmov v piatom mesiaci, ani krv, ani suchá pokožka. Držím palce ✊
@petronela1985 a kde všade sa ten ekzém objavil ?
Ďakujem krásne verím ,že ako prišiel aj odijde 🙏🏽
@petronela1985 a kde všade sa ten ekzém objavil ?
Ďakujem krásne verím ,že ako prišiel aj odijde 🙏🏽
@anicka2626 hlavne na rukách a na hrudníku. Boli to také červené ohraničené fľaky, úplne ako môj ekzém, no lekárka, že to ekzém nie je. Tak verím, že aj u vás to tak bude. To je veľmi ťažké, keď dojčíš, na to prísť, čo bábätku vadí. Mne tak vravela doktorka, že bábätkám vadí aj sója, keď maminka konzumuje, no veľa vegánskych potravín je na báze sóje, tak to ešte aj to by som vylúčila. Dosť sa ti tým zúži čo môžeš jesť, ale tak dá sa. Potom keď to nie, tak je na rade lepok, vajcia. Efekt po približne troch týždňoch. Je to náročné aj pre dojčiacu maminku. Naozaj som už bola tiež zúfalá, ale prikrmami to prestalo. Nechápem prečo, ako, ale naozaj, pokožka sa vyčistila a krv v plienke som už odvtedy nevidela 🙏
@simona92101 len na gastre a na alergo nic svetoborne neporiesia, tym nechcem povedat, ze tam ist nemaju, ale testovat alergeny urcite nebudu a na gastre jej povie, ze je to abkm a ma drzat dietu a hotovo. To je moja skusenost, mozno ma niekto opravi, ze ma inu skusenost.
@bebaba preco by neporiesili?syn aj dcera su od 3m na diete,z krvi okrem ABKM zistene aj skrizene alergie,dcera soja,kuracie maso,kakao,.syn citrusy,orechy,bylinky(prvotny ekzem vyvolal cajik na prdiky!),jahody. Obaja dostali Neocate mlieko,ja prisnu dietu,syn zarabane maste na ekzem a prisny zakaz pouzivat cokolvek parfumovane(pranie,kozmetika atd).
@bebaba preco by neporiesili?syn aj dcera su od 3m na diete,z krvi okrem ABKM zistene aj skrizene alergie,dcera soja,kuracie maso,kakao,.syn citrusy,orechy,bylinky(prvotny ekzem vyvolal cajik na prdiky!),jahody. Obaja dostali Neocate mlieko,ja prisnu dietu,syn zarabane maste na ekzem a prisny zakaz pouzivat cokolvek parfumovane(pranie,kozmetika atd).
@simona92101 bolo mi vysvetlene, ze imunita do 3rokov sa vyvíja a testy mozu byt falosne pozitivne/negativne. Starsiemu robili testy, ked mal 3mesiace, vsetko negativne, v 4rokoch sme zistili anafylaxiu na orechy. Ale samozrejme hadat sa nechcem, len hovorim, ako to bolo u nas.

Takto, ty kojíš, berieš atb a malý sa vyhádzal? Vyhádzal sa skôr ako máš atb, či až potom? Ano v hre je aj ABKM a či si vysadila úplne všetko som si neni istá, ak sa to rozširuje ak by to mali byť od jedla. Kúp hypermangan a v tom ho kúp, a samozrejme od mudr. pýtať antihistaminiká