Atopický ekzém a zvýšená priepustnosť čreva
Milé mamičky, ak by ste mali k téme akúkoľvek radu, budeme radi. Syn má od narodenia atopický ekzém. Pred rokom a pol sme vysadili všetky lieky od alergologa a začali len prírodne. Rok bol pokoj, no pred pol rokom sa stav začal zhoršovať rapídne. Dali sme si vyšetriť mikrobiom čreva v Symptomedike. Jasné zistili zvýšenú priepustnosť čreva a dysbiozu, no každá ich návšteva je 200€ a už finančne sa to nedá. Len nám povedali, čo môže, čo nie. Jasné, vylučte tuky, cukry, mlieko, laktozu, lepok, z ovocia len niečo a zo zeleniny niečo. Už nevládzem. Dieťa ide do puberty, ja už neviem, čo variť a keby ich žiadam o jedálnik na mieru, dalších 200€. To je na zaplakanie. Máme sa len riadiť tanierom zelenina, bielkoviny, sacharidy.. Budem rada každej rade, aku máte.
@hanah3007 dobrý deň, my sme dali vyšetriť mikrobiom, vyšiel hrozný a samozrejme rady mali byť stále platené. Išlo im len o peniaze. Už nevieme, čo dalej.
@martina8995 mne robili testy na alergiu na pele brezovitých stromov a tie som mala pozitívne. Na potravinové alergie som prišla sama, lebo som mala reakciu po zjedení jablka. Na to mi lekár povedal, že to je skrížená potravinová alergia a dal mi takú brožúrku, kde bolo popísané ovocie, na ktoré môže byť alergia pri alergii na brezu. Alergiu na toto ovocie mi netestovali, tak som len skúšaním zistila na čo reagujem. Je to skoro okamžitá reakcia. Pália ma pery, jazyk. U mňa je to skoro všetko naše ovocie. Jablko, hruška, čerešne, broskyne, marhule. Môžem len melón a sladké hrozno. Dcéra má reakciu po broskyniach, jablká môže. Takže, len skúšať a čo vadí, to nejesť.
@matabb73 to vam kozne testy na alerg.robilu? Dcerke z krvi nikdy nic neukazalo ani na koznom. ☹ po kazdom SR ovoci sa casom zacne skriabat hned ci o 1 ci 2 dni ☹
@martina8995 áno, kožné testy na alergológii.
@martina8995 napisem V to do správy
@hanah3007 aj mne mozte poslat do spravy, zaujima ma to a nechapem preco vas stale ukazuje nedoveryhodnu.
@nikuskabee jasné, pošlem. Neviem ani ja. Neviem ani ako to vypnúť alebo či to musí vypnúť dakto iný alebo bude mať nálepku "nedôveryhodný užívateľ" do konca (virtualneho) života 🤣🤣🤣🤣
@nikuskabee niekedy to dávajú ľuďom, ktorí ponúkajú nejaké produkty.
Nám pomohli vysadiť e 120 ostatné normálne konzumuje, kúpeľ v octe zriedenym vo vode a masticka od jedného pána z lekárne, síce ho aj ociernovali ale kamoška mi v labaku urobila test na krém a nič tam nebolo čo sa písalo z toho, do Podhájskej sme chodili každý víkend vtedy
@zuzulka558 vysadit e 129? Co je to prosim?
@martina8995 120 karmín
@trevor15 poslala som
@zuzulka558 prosim nebol to naaahodou test na skin cap? Ten mi zazracne a zabera na exem a obavam sa ci tam nie subtie kortikoidy. dakujem krasne
@telly4 nie to bola miešaná masť,,

@hanah3007 Dobry den. Prosim ak nechcete tu mozem Vas poprosit trebars do sukromnej spravy aky produkt ste zacali yzivat? Aj moja dcerka zaziva presne to co tu opisujete Vy. S tym ze reakcie na vseluco ale v krvi jej nikdy nic nevyslo len nizke DAO v HIT pretoze ked sme boli na prvych testoch nejedka lepok vajce ani mluecne takze autom.vysli nulove hodnotDakujem za odpoved
@hanah3007