icon

Atopický ekzém u 7-mesačného syna

annymarry
7. mar 2023

Ahojte syn 7 mes. Ma od narodenia ekzém. Používame krém od avene. Sú dni kedy o ňom ani nevieme a potom sa zasa celý vyhadze a chudiatko sa ide uskrabat celý.
Poznáte niečo overené čo by mu mohlo pomôcť? na cene nezáleží
Dakujeeem

petamich
7. mar 2023

no nam pomahal velmi skincap krem a este locoid krem ale ten je na predpis a obsahuje kortikoidy, tak to by som pripadne ako poslednu moznost

a inak nam skor pomahala pri beznom pouziti la roche kozmetika lipikar AR - pre atopikov, ekzematikov, mali sme aj sprchovy gel aj telovy fluid a maju este aj taky MED pre akutne stavy

bbebe
7. mar 2023

dat do kupela par krystalikov ( na špičku noža nech sa len mierne zafarbi voda do ruzova ) hypermanganu. Stoji nieco malo cez euro.

loliki
7. mar 2023

@annymarry Probiotiká pomohli u nás. Ekzém sa objavil po užívaní ATB, po probiotikách sa koža krásne zahojila, ukľudnila do týždňa. Treba zistiť príčinu, prečo ekzém vznikol, či má alergie a pod. Do kúpeľa som dávala bylinkové čaje (repík, nechtík a pod.) Tiež upokojovali kožu.

tinkajan
7. mar 2023

Nám veľmi pomohlo keď sme začali dcérku kúpať v sprchovým oleji od bioderma ❤️ držím palce

bbebe
7. mar 2023

aj dcere pomohli probiotika Probiofix Baby

nikpa
7. mar 2023

@annymarry má zistenu volaku alergiu? Keď ma 7 mesiacov a od narodenia ekzém tak bude problém v mlieku. Bud mu vadí kravska bielkovina alebo laktóza. Kým bude jesť čo mu škodí, ekzém môžeš mazať aj zlatom ale nevylieči sa a vždy sa vráti.

kulumulu123
8. mar 2023

@annymarry mazanie mastickami nema moc velky zmysel kym neprides na pricinu tak v podstate iba prekryvas problem.. Kozna na to co hovori? Ten atopicky je sposobeny nejakou alergiou na nieco (u nas je to BKM a zeler plus parfemy v mydle). Skus zapatrat po pricine ked odstranis tu tak zmizne aj ekzem bez akychkolvek masti...

kulumulu123
Autor odpoveď zmazal
juliet86
8. mar 2023

kojis? co papa? ako casto ho kupate?

janetinka27
8. mar 2023

@annymarry ahoj, tiez by som spozornela, ci to nie je ABKM. neter ju ma, jej prvykrat pomohol kupel v hypermangane, neskor jej zas robil zle. kupali ju v repiku, neskor mala na to reakciu. je to asi individualne a budete musiet skusat, kym si najdete to "svoje" a aj to sa moze casom menit.

kulumulu123
8. mar 2023

@annymarry okrem toho ak je to pogravinova alergia a podchyti sa takto skoro (synovi zistili ked mal cca 8-9mes) v pripade ze dodrzis dietu bez podvadzania sposobom ved obcas moze tak ma 95% sancu ze do veku 3-4 roky sa jej zbavi uplne. Mame super dr na gastre nase hodnoty mali 58 na BKM na zaciatku teraz ked ma 3r klesli na 1.8. Kym som kojila som nemohla ziadnu BKM ani ja lebo stacilo ze som zjedla jeden maly jogurt a syn mal zarobene na problem... Takze stacu zajst na gastro (asi poztrbunes listok od pediatra neviem lebo nas riesili kym sme lezali v nemocnici) a staci jeden odber krvi a mas v tom jasno.... Drzim palce 🙂

zara1357
Autor odpoveď zmazal