icon

Atopický ekzém, už som zúfala

vlasulka
7. jún 2018

Ahojte. Maly je atopik. Chytil to v troch mesiacoch na licko a neskor sa mu to vyhadzalo na cele telo. Teraz ma rok a ma to "len" na nohach, ale v hroznom stave :(. Robili mu testy, alergiu na mlieko nema. Stravu ma uplne zakladnu, nic drazdive ani alergicke nedavam. Pije nutrilon ha. Uz sme vyskusali vsetko mozne ale nic nezabera. Skrabe si to uplne do krvi. Ked mu to natriem hormonalnou mastou sa mu to za 2 dni uplne strati, potom premastujem aj 10x za den ale vydrzi tak max 4 dni a na piaty uz je to znova hrozne, rozskrabane, krvave, maly nespi celu noc co sa zurivo skriabe a place. Uz som zufala, neviem co robit, nechcem mu to mazat furt tym hormonalnym ale ine nezabera a ked vidim ako trpi tak mi ho je luto :(. Prosim, poradte....

Strana
z3
vlasulka
autor
14. jan 2024

@ivanaa346 uz si presne nepamatam kedy mu to zmizlo, tak okolo roka, same od seba, ja som si to spajala s umelym mliekom, ze ked ho prestal pit tak sa mu to v tom obdobi vytratilo, ale samozrejme nemuselo to s tym suvisiet. Doteraz mlieko nepije ziadne, ani jogurty, testovany na alergie nebol. Teraz ma 6 rokov, odvtedy uz sa mu to neobjavilo, ale dlhsi cas mal na nozickach na tych miestach suchu kozu, doteraz natieram cistym olivovym olejom po kazdom kupani kozu. Chodime dost casto do welnes, takze ani s chlorom neni problem. A od toho roka chodime kazde leto k moru, tak mozno aj to mu prospelo. Inak nic specialne, periem normal s praskom, roky ta ista znacka, zehlim vsetko oblecenie vratane ponosiek, avivaz davam malokedy.

Strana
z3