Augmentin a príznaky alergie na tento liek
Dobrý den milé žienky, prosím Vás o radu resp. skúsenosti.....Moj syn bral augmentin, na štvrtý deň sa mu začali vyhadzovať vyrážky po tele. Hneď som mu ho prestala dávať, že je to pravdepodobne alergia na tento liek, tak ako to píšu v jeho príbalovom letáku ako nežiadúci učinok. Lekár sa ma pýtal, či nezjedol niečo kyslé, kapusta, uhorky atď, ževraj sa pri tomto lieku nesmú jesť kyslé veci,a teda, ak nic takéto nezjedol, je to alergia na penicilin, ktorý tento liek obsahuje.....ale vôbec nič také nezjedol....ked som prisla domov, spomenula som si, že u babky vypil trošku sirupovej vody...tak teraz neviem, či to môže byť vyhádzaný z tej vody, alebo je to alergia na tento liek, kedže obsahuje penicilín a teda by bol náš syn alergik na tento liek. Teraz, aj ked uz tento liek neberie, je vyhádzaný este viac, dávam mu zodac, tak ako určil lekár. Ďakujem za odpovede.
@trpezliva ahoj viem ze to je starý príspevok ale predsa... Tiež mame vysyp na celom tele po užívaní augumentinu a tiež z toho nakoniec po odobrati krvnych testov a vyterov vznikla mononukleoza. Chcela by som sa spýtať ako dlho vám trval vysyp a ci ste to zvládli doma. Pripadne co ste na to brali.
@monika4991 u môjho to trvalo asi ešte týžden po vysadeni liekov. Nemocnicu sme odmietli, podpisovala som reverz.
@abriela a zistili vám aj tu mononukleozu? Lebo co som sa dočítala tak pri nej sa nemôžu peniciliny čiže ani augumentin. Takže ten vysyp vlastne mame kvôli tomu a v podstate inak sme sa mu mohli vyhnúť. Akože nemám slov. A ja som ešte aj tehotná...
@monika4991 mononukleóza má taký obraz ako hnisava angína,často sa za ňu zamieňa, keďže angína je častejšia,preto ste dostali antibiotiká. Ako tehotnej vám mononukleoza neublíži.
@hyberncia ďakujem. No ale gynekologicka mi kázala sa od malého izolovať ak sa mi dá. Čiže asi to môže mať nejaký vplyv na tehotenstvo.
@monika4991 väcsina ľudí prekona mononukleózu ako deti a ani o Tom nevie. Je to najskôr aj vás prípad. Dokonca aj u nás to tak bolo,dcéra ju mala tiež a bola som tehotná. Okrem nej to nikto nemal.
@monika4991 dieťa bolo chore, vzali mu krv na CRP, predpísali atb. Po 2 dnoch sa zacal vyhadzovat. Po 4 som sla k lekarke, CRP stuplo a dr. nevedela či je to 6 choroba, ale niečo ine. Takže nikto neriešil či to nieje mononukleoza. Kedže sa vyhadzoval do 48 hodin po vysadeni liekov, a bol stastny sviatok, tak sme koncili v nemocnici.
@hyberncia potešili ste ma ze ste to nedostali od nej. No môj malý sa veľmi rád túli atď. Čiže keď sa to prenáša slinami a tak je možné že to mám... Zajtra som objednaná na testy tak uvidíme.
@monika4991 no mňa ani netestovali. Ako hovorím väčšina to prekoná ešte v detstve a protilátky by už potom mali ostať.
@hyberncia po roku mi tu vyskocila tato tema tak vam napisem. Malá ked sa narodila mala vysyp dokonca ju kvoli tomu brali aj do inej nemocnice bola aj predcasna a po milione krvnych testoch ktore jej aj mne robili nezistili nic okrem toho ze musela asi cezomna prejst ta mononukleoza nanu. (Ja som mala protilatky a teda som nemala priznaky) ale nieco sa teda aj tak cezomna ku nej dostalo... tak ja len ze by som to nezlahcovala uplne 🙄😉
@arabela55 dcéra mala obrovské červené fľaky na tele od neho..