icon

Autista - záchvat

10. nov 2021

Prosím ako sa správať keď ma autista záchvat? Čo robiť a čoho sa vyvarovať? Rada sa objíma a aj tak jej povedali ze je autistka. No má aj iné príznaky autizmu. Autisti nemajú radi dotyky sú teda vynjmky?

pribinak
•
10. nov 2021

Tých symptomov (znakov autizmu) je viac, nie každé dieťa musí mat všetky.

bosorka2302
•
10. nov 2021

ak ma zachvat tak uz len davat pozor aby si neublizila a same to musi odozniet. dolezite je predchadzat zachvatom. Zalezi ci ma len aspergera alebo vysokofunkcny autizmus...pracujem s autistami uz dost rokov, kazde dieta je ine, na kazdeho plati nieco ine

autor
•
10. nov 2021

@bosorka2302 a vieš mi teda povedať co to presne je, keď vypisem co robí a co robila v detstve? Ale radšej do správy.

bosorka2302
•
10. nov 2021

no ved ten co jej stanovil diagnozu autizmus tak musel povedat aj formu a zalezi aj od veku dietata

bosorka2302
•
10. nov 2021

ano kludne mozes napisat sukromnu spravu

janapeterjana
•
10. nov 2021

Tu na MK je skupinka Autizmus, tam ti určite maminy povedia.

deti95060810
•
10. nov 2021

na facebook sú dve skupiny... pridaj sa k ním, dosť sú životaschopné...
lieky nemáte? možno by pomohol aj magnézium - len treba uživať dlhšiu dobu

kiki68
•
10. nov 2021

Je to rozne a mozu mat radi dotyky. To nie je nejake pravidlo. Hlavne pri zachvate odstranit rusive vnemy ( zvuky, hluk, prilisne svetlo) a potom ukludnit tym, co najlepsie zabera. Ci uz objatie, ci stimulacna hracka na ukludnenie, oblubeny ritual, domace zvieratko, kazdy musi najst to svoje.

andrejka1974
•
10. nov 2021

Kludne pis ja mam autistku nam na amoky pomohli az lieky a odvtedy je vymenena spokojna usmiata urehotana a miluje sa mojkat

janulla1
•
10. nov 2021

@andrejka1974 môžem sa opýtať aké? Syn je akurát tak spavy, ale amoky aj keď nie v takej miere ale predsa, ďakujem

andrejka1974
•
11. nov 2021

@janulla1 moja berie rispen 2x 1/4denne a amoky hadzanie sa o zem, nicenie oblecenia hoci to robi uz aj zo srandy, hryzenie seba druhych buchanie si hlavy o zem staly vreskot jacanie pistanie od rana do vecera

janulla1
•
11. nov 2021

@andrejka1974 ďakujem za odpoveď, aj my sme ho mali teraz mu zmenila lieky a je veľmi spavy

unbeholfen
•
20. okt 2025
@bosorka2302

ak ma zachvat tak uz len davat pozor aby si neublizila a same to musi odozniet. dolezite je predchadzat zachvatom. Zalezi ci ma len aspergera alebo vysokofunkcny autizmus...pracujem s autistami uz dost rokov, kazde dieta je ine, na kazdeho plati nieco ine

@bosorka2302 viem že je to stará téma ale toto konkrétne zaujíma aj mňa. Mám vysokofunkčný autizmus, a keď ma v práci kolegovia šikanujú dostanem záchvat, a potom kvôli tomu musím vždy odísť alebo ma vyhodia.