Aytmia srdiečka u dvojročnej dcérky

marickaaaa
27. jún 2021

Veľmi vas prosím o radu. Stretla ste sa niektorá s týmto problemom, ze vášmu dietatku zistili zlu arytmiu srdiečka? Malinka ma 2rocky a je chora ma angínu. Dali jej atb ale zistili jej zlu arytmiu srdiečka. Proste ako keby jej troska vynechavalo. V utorok ideme na kardiologiu. Neviete si ani predstaviť co zažívam ake stresy, ze ci to je koli tomu ze je teraz chora ma zapal v tele a upraví sa to alebo to je vrodená chyba. Dakujem za každú radu

svadlena2021
27. jún 2021

@marickaaaa arytmia je porucha rytmu je ich veľmi veľa nevieš aká? Nepísali lekári pred aslovicko arytmia ešte nejaký latinsky názov . Sú aj dočasne z ktorých detičky vyrastú v cca 6 rokoch. Sú bežne s ktorými človek žije a sú aj zivot ohrozujúce . Ale to by ju hospitalizovali. Hádam jej možno srdiečko vyvíja väčšiu aktivitu pri zápale a je to len dočasne ale keďže je to dieťatko a neviem ti popísať momentálne ako mu je že mu bije srdce rýchlo alebo pomaličky alebo že má tlak na hrudi asi ju budú sledovať. Pokial ti malička nefialovie a neodpadava nemalo by to byt katastrofálna diagnóza. Držím palce

marickaaaa
autor
27. jún 2021

@svadlena2021 ďakujem za odpoveď. Píšu len predsienove extrasystoly 5-6 za 10sek. Neviem ci to mohla mat len zo stresu alebo ako to je. Uvidíme v utorok co jej povedia.

svadlena2021
27. jún 2021

@marickaaaa : to je vzťah srdiečka navyše školený prídavný vzťah srdca mimo bežného rytmu . Ako keby medzi tými vzťahmi srdca , stihne srdce o jeden naviac - navyše. Je to najčastejšia abnormality. Zväčša je bez príznakov a zisti sa pri nejakom inom vyšetrení . Môžu byt u zdravého človeka vyvolané stresom alkoholom fajčením . Ale môžu mat aj vážnejšie neodhalené choroby srdca aké tam je oveľa viac príznakov ktoré dcérka asi nemá. Je dobre že lekári ju sledujú a že ti zaznamenali . Dúfam že aspoň trochu budeš kludnejsia. Držím palce aby malička bola čoskoro Fit .

zuzanockamt
27. jún 2021

Syn mal vo veku okolo 3 rokov respiračnú arytmiu, spôsobená častými a vysokými horúčkami. Ako prišla, tak odišla.

marickaaaa
autor
27. jún 2021

@zuzanockamt aha cize ked mal vysokú horúčku to mal a ked odisla horúčka uz to nemal ano dobre som to pochopila? Nasa mala teraz vysoke horúčky, ale uz po antibiotikaxh jej ustúpili

marickaaaa
autor
27. jún 2021

@svadlena2021 ďakujem krásne. No zistili jej to len teraz ked mala vysoke horúčky jeden den tak sme išli na pohotovosť a tam jej to zistila doktorka poslala nas do nemocnice na vselijake vyšetrenia a toto nam teda povedali. V utorok ideme s tým na kardiologiu. Zajtra ku obvodnej uvidime co na to povie tiez. A ako sa to lieči ak sa môžem opýtať. Kedze teraz ma v tele zapal ma angínu berie antibiotika.

mirkakab
27. jún 2021

@marickaaaa Moja babka ma aritmiu celý život. Naučila sa s tým žiť. Povedala ze cíti keď jej vynechá, ale nerieši to. Je možné, že je toho viac druhov, toto máme v rodine a viem ze nemala žiadne obmedzenia. Držím palce aby sa to dcérke upravilo.

zuzanockamt
27. jún 2021

@marickaaaa nie, mal to v tom období, keď bol často chorý

svadlena2021
27. jún 2021

@marickaaaa : najprv kardiológ určí meraním EKG , pulz, sono,echo srdiečka - Kardio hodnoty a poprípade zváži či je to na lieky alebo len na sledovanie že bude kontrolovaná do nejakého veku na Kardio ambulancii ako sa to vyvíja . Verím podľa skúsenosti že to bude len tou angínou pripadne len bezpriznakova do určitého veku bez liečby len sledovanie a kontroly .

marickaaaa
autor
27. jún 2021

@svadlena2021 ďakujem krásne za milé slová a povzbudenie