Bábätko sa pučí. Ako mu môžem pomôcť?
Dá sa nejak obmedziť alebo robiť niečo s pučením sa bábätka? Má mesiac a už sa mu robí pruh z toho. Nonstop sa puči
@beata_k nie
Tak ju pouzi a pomoz mu.
@beata_k ale on prdí a kaká, neplače
A probiotika nejake neskusite?
@beata_k napr.?
To u malych deticiek byva. Ja osobne by som do rektalnej rurky nesla. Probiotika. Je dojcene alebo na komerčnej dojčenskej výžive? Ma aj nejake ine priznaky? Akoze prdkanie znamena ze travenie funguje, ale prdiky mozu boliet. Podla toho, co papa, skusit pozriet ci reaguje na urcitu skupinu potravin (napriklad BKM, ak su aj ine priznaky), ci na nejaku potravinu, respektive skusit masirovat brusko (napriklad krem pupik) v smere hodinovych ruciciek... ale zvycajne to byva bezne prve 3 mesiace priblizne. A castejsie u deticiek rodenych sekciou.
@cookie29 no my sme rodili predčasne sekciou. Nemám mlieko už takže papá čo som stihla zmraziť plus umelé.
Baby ale myslíte že to má z trávenia? Lebo ako vravím, prdí aj kaká
Stolicu má akú a ako často? Pučí sa pred kakanim, po jedení alebo kedy? Zrejme mu nesedí mlieko, boli ho bruško, treba ho masírovať. Nasad mu probiotiká ale minimálne na 2 mesiace
Espumissan a uspavat. Uspavat a uspavat. Ak nechce spať samé, spi s ním alebo ho máj na rukách (ja mam 2 mesačnú a je hore počas dňa možno 3 hodiny dokopy vrátane jedenia, inak spí). Keď bude spať, nebude sa pucit. Po 3 mesiaci to zvykne ustúpiť.
pokial si sla sekciou, tak dietatko neslo Tvojimi porodnymi cestami a traviaca sustava nebola kolonizovana mikrobiotom, taketo deticky mavaju castejsie problemy a dlhsie to trva. Stolica je aka? mne bola drobka dojcena, ale ukazalo sa ze ma aBKM. Moze to byt uplne normalne, traviaca sustava je nezrela
Aj my sme to mali,prdela a kakala uplne normalne a pucila sa furt uz som z toho bola na prasky a jedneho dna to proste preslo
Treba nechavat viac kopat na holo nozkami posilnuke brusne svaly a herniu mat nebude
Probiotika su pre nedojcene dieta samozrejmost, minimalne do pol roka, bez ohladu na to ci kaka a prdi… Bolest bruska moze byt pritomna tiez, aj ked kaka a prdi, aj tie prdiky casto bolia. Treba dieta davat na brusko pre posilnenie svalov, masirovat brusko, cvicit nozickami pre podporu peristaltiky, nechavat bez plienky… a tiez obmedziť kresielko a polohy podporujuce dvihanie hlavicky, ak mas pocit, ze mu hrozi pruh.
@anavixy mne lekár povedal, keď som sa pýtala na biogaiu že netreba dávať kým nemá problémy s vyprázdňovaním. Ale asi nasadím lebo už neviem čo s ním, už aj pupík mu vybehol a strašne ma to hnevá už keď sa pučí. Robí to aj pri krmení, úplné sa napne ako luk
Ak sa dava do luku, to je tzv. opistototnus, moze to byt priznakom svaloveho hypertonu. S pediatrom si to uz preberala, na poradniach vsetko ok? Biogaia je odporucana konkretne pri kolikach, ale je viacero dobrych pribiotik (napr probiofix je dobry), podla mna urcite davat, bez ohladu na to, ci je alebo nie je problem. 🙂
Našej nesedelo mlieko, nakoniec jej bola zistená intolerancia na laktózu (mala cca 2 mesiace). Na gastre nám nasadili bezlaktozove umelé mlieko a bolo dobre

Rektalnu rurku pouzivas?