Bábätko trpí bolesťou pri prehĺtaní mlieka
3mes chlapcek, pije UM...prve tyzdne boli klasicke problemy s kakanim, bolestami bruška. Zmenili sme Bebu zo SupremePro na Comfort a pomohlo to. Okrem toho davame stale Espumisan a probiotiká...cvicenie, nosenie, atd atd
Lenze posledne tyzdne mame problemy, ze ma velke bolesti pocas jedenia. Vyslovene iba pocas. Kruti sa, otaca hlavu, vystiera stale dozadu do luku, place, jeduje sa, tazky pohlad je na to. Jest by jedol ale co hlt to bolest. Ked cuca flasku na prazdno, ze mu mlieko necham na dne a nie v sosaku tak okamzite je vsetko ok, akonahle naklonim mlieko a pride k jeho preglgnutiu tak je zle. Uz skusame vsetky mozne polohy, aj na rovine, dokonca jedol s hlavou uplne dozadu ☹️☹️☹️ prekvapive je tiez to, ze su kŕmenia pocas dna kedy nie je ziadny problém a zlupne vsetko za par min uplne v klude. Vyskusali sme uz vsetko, kratsie rozostupy, dlhsie, pred spanim, po spani, uprostred spania, pri hrani, pri zaspavani, menej a castejsie, viac a castejsie, proste uz pomaly postavenie planet studujeme aby sme prisli na to preco je to niekedy ok a niekedy nie. Desim sa uz kazdeho dalsieho krmenia.
Doktor zakaždým povie ,,bezne detske problemy s bruškom,,. Ale toto sa mi nezda. Akoby ho kyselina palila alebo co ale vraj palenie zahy take male babo nemoze citit lebo nema este na to vyvinutý zaludok. Možno niečo s hrdlom? Nemate napady?
@michaela329 to uz davno robime. Vlastne od narodenia.
Velmi podobné príznaky mal syn s tichým refluxom. A presne ani unho to nebolo vždy rovnako, dlho ma to miatlo. Nasa vtedajsia dr 0 bodov, mlela si svoje. Rezimove opatrenia nijako valne nepomahali, natrapili sme sa do roka. Trošku zrejme pomáhalo to keď som kojila častejšie a po menej, a potom ked uz papal prikrmy, tak pil cistu vodu, velmi rád ju mal a bolo mu po nej lepšie.
@miriamzba dakujem. Snad je to ,,len,, reflux a nie nieco horsie. Priberat priberá 🤷
@martina1985ba ako???zmen prosim ta pediatra!syn bol kvoli skrytemu refluxu hospitalizovany,gastroenterolog ho chodil sonom kontrolovat po kazdom krmeni v nemocnici,k tomu trpel extremnou plynatostou a nakoniec aj ABKM,ktore suvisi s refluxom.syn tak krical po kazdom jedle,ze som plakala s nim.trapil sa do cca 5 mesiaca kym sme nepresli na tuhu stravu a samozrejme nasadili aj AR mlieko.objednajte sa na gastro sami
Presne toto sme mali od 2.týždňa s malou, tichý reflux...ani raz negrckala mlieko,ale dráždili ju kyseliny, bolelo ju to, plakala celý čas pri kŕmení až kým sme na to neprišli a nenašli spôsob ako pomôcť, aby to prešlo. Ale som vďačná,že máme pediatričku čo nám hneď poradila čo urobiť,aby to ustúpilo/bolo lepšie,lebo aj z okolia počúvam,ze veľa pediatrov povie,že treba to pretrpieť a prejde to...
@veronikah96 co vam prosim poradila?
@martina1985ba kŕmili sme vždy vo vyvýšenej polohe,taký polosed bol akurát, po kŕmení 20 min vyvýšená poloha ostala, aby mlieko a kyselina nešli hore. V postieľke aj kočíku sme mali klin a kým sa malá neotáčala, dávali sme spať na bok. Pri mliečku sme dávali odgrgnut aj počas kŕmenia, nie až na konci. Niekedy vypila menej, dala si polhoďku pauzu a potom pila ako keby druhú etapu, to nám spomenula aj pediatrička, že deti s refluxom si to niekedy doslova dávkujú. Skúšali sme zahusťovanie mlieka nutritonom ,ale to nám malá vôbec nechcela piť, ale čo nám nakoniec zabralo a hneď, bol sirup Gastrotuss Baby. Zo začiatku po každom kŕmení 2ml, potom keď som videla,že reflux ustúpil, dávali sme len napr každé druhé kŕmenie.Teraz keď už dávame prikrmy pomaly chceme dávať len ráno a večer,postupne ako začne viac papať príkrmy sa sirupu chceme zbaviť. Odkedy sme toto všetko dodržiavali, reflux úplne ustúpil, zo začiatku sme mali taký refluxový plač len raz za 3 dní výnimočne, potom raz za týždeň a nakoniec to v podstate prešlo. Malá pije klasické HIPP mlieko, nemáme ani antirefluxné. Pediatricka mi najskôr poradila sirup,keďže malá nechcela piť ani jemne zahustené mlieko a AR mlieka sú veľmi husté,takže sme ostali pri klasickom HIPP a ani nebolo treba meniť mliečko v našom prípade.
@veronikah96 hm, okrem toho sirupu vsetko robime tak isto. Len ked raz ma dieta reflux, tak ho to boli aj po jedeni, nie? Ze ta kyselina je vystupena hore a páli... Lebo mi mame vyslovene problem iba pri prehltani, pocas jedenia. Dame flasu preč - v sekunde je klud. Dame dudlik ked naprázdno cuca - bez problemu. Akonahle glga mlieko zle je. Ale su krmenia kedy nema ziadny problem.
@martina1985ba ten sirup po jedení slúži na zahusťovanie mlieka v žalúdku, takže po jedeni to mlieko nevyjde hore a nebude dráždiť 🙂 aj známi okolo mi ho odporučili, keďže im dosť pomohol, no to záleží...niekomu pomáha,niekomu nie ,niekto rovno zahustuje mlieko alebo mení mlieko, naša malá ale hustejsiu konzistenciu nechcela piť 🙂 pri refluxe deti dráždi ta kyselina a mlieko co ide hore, nie len hltanie, preto možno sú kŕmenia keď v pohode bábo pije,lebo to mlieko/kyselina nejde hore
@veronikah96 ako vam babatko pilo ten sirupcek? Snazim sa to donho pomaly natlacit tych 5ml cez striekacku ale vyteka mu to, ostane mu kopu nalepene na podnebi a jazyku takže je to celkom boj
@martina1985ba dávali sme to tou lyžičkou čo je pri sirupe,ale 2,5ml, nie 5ml...aj pediatrička nám to takto povedala čo sa týka dávkovania a tých 2,5 ml úplne stačilo u nás 🙂 nehovoriac o tom, že pri dávkovaní 5ml po každom kŕmení ten sirup budete kupovať veeeeľmi často. Po tom sko sme dali sirup lyžičkou sme dali hneď cumel a to co zostalo v puse neprehĺtnuté vlastne scucala s cumlíkom 🙂
@veronikah96 moc dakujem za rady
@martina1985ba držím palce ,aby vám to pomohlo. Ja sama nerada spomínam na to obdobie, keď každé kŕmenie bolo pomaly hodinové trápenie, tak snáď vám to čo najskôr ustúpi alebo sa to aspoň zlepší 🙂
Ahoj ako ste nakoniec dopadli ?
Ahoj ako ste nakoniec dopadli ?
@2ivana5 preslo to po 6.mesiaci...ale dovtedy to bol des, nic nepomahalo, ledaak na kratku dobu.

@martina1985ba ano preslo