Bezpečné dávkovanie Nurofenu pre trojročné dieťa pri horúčke
Nurofen od 3.mesiacov pri horucke
dieta ma anginu, striedam paralen, nurofen, lebo horucka jej velmi stupne, uz po 2h ma 38.5-39.
Kolko nurofenu denne v ML mozem duetatu dat? Lebo mi to nesedi, ked tam je nizsie davkovanie.
Ma 16kg, 3 roky, cize pri jednej davke mi vychadza 8ml. Kolko tych 8ml za 24h je bezpecne???
@pseudomonas87 dobre,takze 3x za 24h? Och, a co podla teba robit ,ked 24h bude az o 1.5h a uz teraz ma 39? Kaslat na tu hodinu a pol ci pockat?
No, keď mi takto horuckuje, ja striedam s paralenom, paralen sa dávkuje tiež 10 mg na kilo, takže 160 mg, každých 6 hodin, ja dávam ale každých 8 ( buď sirup alebo čipka) , a napr. Dám nurofen ráno o 8 , za 4 hodiny dám Paralen, potom za 4 nurofen, tak aby som mala medzi nurofenmi 8 hodín pauzu a medzi paralenom tiež. Poctivo písať na papier! Čas a aký liek, až sa nepomýlis. Keď mala ale totálne horuckuje, horúce ruky, nohy, dávam aj zábaly, poprípade letnú sprchu.
Berie ATB keď píšeš že má angínu?
Denne za 24h moze dieta dostat 30mg/kg vahy. To vychadza pri max.davke co je 10mg/kg (to je to co ratas ako vaha:2) na maximalne 3 davky. Ked este nemozes podat lieky, treba horucku zrazat fyzikalne (zabal alebo este lepsie kupel - prijemne teplu vlaznu vodu a dieta nech sa v nej hra do vychladnutia vody, ak ma na to naladu).
@pseudomonas87 no ja som prave dala nurofen, za 4h paralen a dve a pol h po paralene ma 39, ten paralen jej pri hoeuckach bohvieako nezabera
@anavixy dakujem za rady, kupel som jedysi davala,twn bol super,ale teraz mame len sprchovy kut a ten nema rada a pri zabale vrieska, ze horucka jej este vyleti :D
Paralen si si tiež prepočitala na 3 dávky? Lebo na krabičke je uvedene množstvo v ml na 4 dávky.
Ak je teplota vysoká môžeš striedať po 3h
Ma dieta aj dalsie lieky? Studene koncatiny? Podavas tekutiny? Ak ma teple koncatiny skus fyzikalne ochladzovanie
Verím tomu, že už nemá teplotu no mne lekárka stále hovorila ze jednu zložku každých 8hodin.. ak nepomáha tak po 4hod striedať.
Napr.o 6hod paralen o 10hod nurofen a tam dookola.
Mojej tiež paralen nezaberá nejak extra ale aspoň niečo ma v tele.
Avšak ak má nad 39 tak som robila sprchu. Tiež nemáme vanu a tiež kričala. Začínaš pomaly postupne od nôh až Po hlavu a hlavne hrudník.. minimálne 5min.
A mojej to vždy našťastie zabralo. Lebo keď robíš zábal tak ho musíš robiť pokiaľ teplota nepojde pod 38. Lebo je zbytocne dávať zabal 3x... Nemá to účinok. Sprcha je účinnejšia...
Ľahké oblecenie a vetrať miestnosť..
Držím prsty

8 ml každých 8 hodin - nurofen ( 16 kg x 10 ml/kg=160 mg a teda 8 ml )