Biopsia tenkého čreva u malých detičiek
Zdravim,
stojim pred tazkym rozhodnutim, ci dat, alebo nedat na biopsiu. Velmi a bojim CA, mala ma 19m.
Krvne testy nema pozitivne na celiakiu, ma ale male hodnoty protilatok, pre ktore moze byt krv negativna, ale z genetiky jej vysla predispozicia na celiakiu pozitivna. Aktualne z genetiky nevyslo, ze ju ma.
Pribera a vzdy prieberala krasne, neboli ju brusko, problem ma so stolicami, su kysle, a netravi jej cukry a bielkoviny -zistili zo zvyskov v stolici laboratorne. Uz sme boli na viacerych vysetreniach, nic sa neukazalo, posledna moznost je biopsia.
Mamicky deticiek, ako ste to zvladali, ked ste isli dat take male dietakto na biopsiu. Mam strasny strach z toho. Termin mame buducu stredu, no mozeme to odmietnut.
Nema typicke priznaky celiakie, preto stale vaham ci to neprejde, ci v tom nie su zuby....pripadne mlieko, drzime dietu....
@gabikkas ahoj, chcem sa opýtať či náhodou nevieš či robia ešte v BB biopsiu tenkeho čreva u deti. My máme ísť zajtra do Martina, sme zo Zvolena. A neviem si predstaviť byť dva dni zatvorená so synom v nemocnici. Ma 2 roky 9 mesiacov a ešte k tomu plače len čo prídeme ku svojej pediatricke neviem čo bude v nemocnici. Ďakujem
@vianocnydarcek7 ahoj chcem sa opytat idete aj do toho spankoveho laboratoria? Aj nasa place ked pride k pediatricke a to hlavne a najhorsie je odber krvi..tak som sa aj dohodla v ramci napichnutia kanila az v operacnrj sale
@vianocnydarcek7 neviem, ci robia, ale ak mate zajtra termin v MT, tak by bola skoda ho rusit, nie? Podstatne je cim skor sa dozvediet ako je dieta na tom....podla mojho naozru ste to mali zvazit pri objednavani...keby ste to zrusili skor, ako v den zakroku, tak tam mohli este niekoho supnut 🙂
@gabikkas No dozvedela som sa to len dneska že to robia aj v BB. A nemala som to ako zvážiť lebo doktorka na gastre v ZH nám len oznámila že nás objednala do Martina. Tak som si myslela ze sa to asi robí len v nemocniciach vo väčších mestách a dneska som kukala že tá istá doktorka robí aj v Martine. Nechcem stresovat malého pobytom v nemocnici. Teraz sa naposledy u dr celý triasol keď som ho išla vyzliekat a to ho dr chcela len popocuvat. A celý deň byť s ním v nemocnici, no neviem. Zajtra tam byť celý deň zatvorený a v piatok zákrok.
@vianocnydarcek7 no, ved uvidis, my sme boli aj na operacii v MT na detskej chirurgii so synom a prijali nas a pustili domov, prisli sme rano v den zakroku a vecer po zakroku nas pustili...ale to sme boli na urologickej operacii...
@vianocnydarcek7 a mozem sa opytat idete k michnovej? Nebojte hlavu hore su tam isto dobre sestricky to zvladnete. Ano je jasne ze sa bojite, aj nas to caka tiez sa bojim co nas caka a tiez si to neviem predstavit, nakolko mi ideme i do toho spankoveho laboratoria, ale je to vprospech nasich deti a preto musime byt silne!!!!! Deti to zvlafnu ked uvidia nas ze sme my ok. Zoberte oblubenu hracku, alebo za odmenu kupte. Drzte sa❤️
Prosím vás, neviete či existuje nejaká klinika, kde by urobili 1,5 ročnému dieťaťu biosiu hrubého čreva a nerobili by okolo toho caviky? Aj si zaplatíme..
Malý má hrozne reakcie na potraviny. Nevadí mu možno 5-10 potravín. Všetky vyšetrenia ok, už nám chýba len hadica. Isto je tam nejaký problém. Lekári u nás však nechcú, že to robia len vo výnimočných prípadoch, keď je dieťa vychudnuté, nereaguje.. inak to majú v paži. A my už nevieme čo robiť, na koho sa obrátiť.. 🙁

@filiatko do Martina sme mali ist, ale v BB to robia formou jednodnovej chirurgie, tak sme nakoniec isli tam...