icon

Boľavá cikuľka u 3 ročnej

nana100
30. okt 2011

Ahojte, veľmi vás prosím o nejakú odpoveď na náš veľký problém... Malá (3 roky) mi chodí od septembra do škôlky a už sme liečili kadečo, ale najhoršie je na tom cikulka. Už sme chodili aj na čípky na gynekologiu - trošilinku zabrali, ale potom zase škôlka a zašpinené nohavičky a večer už mi pišťala od bolesti. Ako mám odstrániť tú momentálnu bolesť???? (a po prázdninách asi tak vykričím učiteľky v škôlke, že .... veď predsa 3-ročné deti sa ešte nemôžu vedieť poriadne utrieť... A to tvrdia, že ich utierajú oni - tak potom žeby oni boli tak nešikovné? Ďakujem

sisinka33
30. okt 2011

- moja 6,5 ročná dcérka máva tiež tento problém, obvodná lekárka nám predpísala canestén, kamarátka odporučila výrobky z aloe od gélu na pitie po SOS sprey a ďalšia kamarátka / zdravotná sestra/ len obyčajnú sprchu tepolu vodou a to dlhodobo pomáha najviac, dnes sa dcérka už nehambí priznať, že má problém a učím ju samostatnosti, takže sa osprchuje už viac menej sama i ona povie, že to jej pomôže najviac. 😀

evabb35
30. okt 2011

@nana100 ale však ludmila to napísala jasne - učiteľky MŠ nemajú čas na utieranie zadočkov....sú zlaté, milé....len zadočky nestíhajú opatriť...inak ja akosi nechápem...totiž v škôlke som videla toľko detí pobehujúcich s holými zadočkami...jednoducho tých zadočkov je na jednu učiteľku asi priveľa...

nana100
autor
30. okt 2011

ďakujem vám babulky, a len aby ste si nemysleli, že nadávam na učiteľky... Mne je len ľúto malej, že už od teraz musí chodíť po gyndách a mať takýto problém

stefie
30. okt 2011

s tymto mavame teda problem aj my... mam 4rocnu dceru, druhy rok v skolke... teraz bola len tyzden a uz sa to dostavilo... mam kamaratku, ktora robi v tej skolke, bohuzial nie v tej triede, kde mame dcerky /jej mala je o par dni mladsia, su v jednom rocniku a tiez maju s tym problem/
ona tam sice len brigaduje ale jej nazor na nase ucitelky... zlate mile, ked maju svoj den, ked nie, deti su dilinovia, debili atd... cikanie-kakanie... postavit do radu a vsetky naraz.. nie vsetkym 20detom v triede sa chce cikat naraz...pride dieta o pol hodinu,dostane vykricane, ze co robila, ked bol "cas na wcko" chod a staraj sa sama o seba... pekne sa musi dieta samo vyzliect/teraz v zime maju tie najmensie deticky fakt problem/ vypisat, pripadne vykakat a utriet sa sama a naspat obliect... jasne ze pride so zapareninami... miuly tyzden sa mi chuda doslova zvliekla z koze na ritke..jacala, ked som to cistila, ale za par dni som ju nastastie dala dokopy... chuda pomedzi to este teplotovala, takze kazdu chvilu teplomer v ritke, no, bolo mi jej luto...
ono aj ta ludmila ma pravdu, dve ucitelky na 20 deti nestacia, ale na druhej strane, davame deti do skolky aby sa nieco naucili a ano, aj samostatnosti pri potrebach ale to nevidim vobec 😒

stefie
30. okt 2011

yo a liecila som ju klasicky, kupel, vytriet vlhkymi utierkami a krem proti zapareninam... a dozerat na utieranie...ked je doma, utierame ju my, ked je v skolke...

nana100
autor
31. okt 2011

@sisinka33 super rada - nechala som ju umyť sa samú (myslím cikulku) - no a takto super ešte umytá nebola. Tak si to tam krásne vyumývala, že snáď to bude v pohode. A dala som jej trošku canestenu, tak uvidím čo to spraví.

sisinka33
31. okt 2011

som rada že pomohlo.

lenka_da
31. okt 2011

Mne sa osvedcil gel na umyvanie Cyteal. Nepouzivame ho casto, len ked sa vyskytne takyto problem, vtedy 2-3 dni. Je to dezinfekcna emulzia, kozna nam to poradila aj ked sme si z porodnice priniesli zlateho stafylokoka, tak som ho v tomto kupala.

lenka311
31. okt 2011

@nana100 Skús Sudookreem, to by jej malo pomôcť - večer aspoň raz natrieť. Aj repík je dobrý - sedací kúpeľ.

cicimon
31. okt 2011

tak nam dr na vyhadzanu cikulu poradila kupel v dubovej kore a natierat krempastou imazol

lencika
16. dec 2012

nam velmi pomol rosalgin pre intimnu zensku hygienu a slabiny som natierala bepanthenom a za 2 dni sme to mali prec 🙂

andrejka1983
18. dec 2012

@nana100 ahoj, ja si pamatam, že ja som s tým mala problem ako malá, a vždy večer najme to bolo najhoršie taka pichlava bolesť, a vtedy nam mamka nastruhala do hrnca ( alebo nakrajala na plátky) petržlen-koren a nechala prevariť, a potom také horuce naliala do nočníka a ked to troška ochladlo, ale ešte za dosť tepla sme na tom sedávali a pomaly ta bolesť ustupovala a mohla som isť v klude spať....niekedy som tak sedávala aj každy večer 😢 ...a po čase ako som rástla to prešlo, teraz si na to už len spomínam.....

nefertitka
29. mar 2013

Ahojte, nasa mala, 4 rocna od rana nechce cikat, dokonca ani v sprche, ze ju to stipe, myslite, ze to mozme prikladat zapalenej cikulke, alebo to bude zapal mocovych ciest a mame ist radsej na pohotovost?ak sa nevycika, tak asi budeme musiet;(

ssmolkova
1. apr 2013

Ahoj te dievčence, tak toto čo tu píšete ako keby ste písali o mojej Dianke (6 rokov). O školke by som vedela napísať trilógiu. Sama sa mi priznala, že niekedy nemajú toaletný papier - prediskutované s učiteľkami, doniesla som toaletný papier aj vlhčené utierky. Druhá vec čo sa u nás v škôlke robí, záchod sa splachuje až po hromadnom vycikaní. Majú zakázané splachovať. Tak som jej dohovorila, že skôr ako pojde na záchod, nech si spláche, a po potrebe nech si po sebe splácha, výsledok?: upratovačky vyviazali splachovatko tak vysoko, že naň nedočiahen. Najviac ma nahnevalo, keď nám riaditeľka dala do skrinky letáčik ako mám viesť dieťa k hygiene, aby sme predišli hepatitíde. TO som bola vo vývrtke a riaditeˇke som povedala, že keď budú splachovať po každom dieťati, potom ja budem učiť dcéru k väčšej hygiene, na druhý deň objavili upratovačky SAVO. Naša dcére je háklivá ak sa predávkuje vitamínom C, nevie ho spracovať, má silný moč a z toto vypareniny, používame intim gel, sprchujeme sa každý večer. Nohavičky v mieste kde má šušku, prežehlievam. A keď je to fakt brutal, používame imazol.

milota164
26. apr 2015

no v tych skolkach je to co sa tyka tych zachodou naozaj zvlastne, mne mala prisla napr. s tym , ze jej nechceli dat druhy papierik (lebo dom a sme ju ucili ze sa ma utierat dva krat lebo na prvy sa jej to nikdy nepodarilo), vraj jej pani ucitelka povedala ze jeden jej musi stacit. tak pouzivame preventivne Bepanthen a zatial sme nemali vaznejsi problem

pe
22. okt 2015

tak pozerám, že to aj v iných škôlkach sú takéto problémy, moje decká mávajú odtiaľ často zaparené ritochy a okolie, to stačí, že sa to trošku horšie utrie a už to štípe, ja sa inak ani nedivím, veď tých detí tam je fúra a samé si to ešte riadne nevedia, celkom dobré riešenie je také tie mokré toaletné vreckovky, niektoré sa dajú aj spláchnuť...doma im na to zaparené vždy dávam Bepanthen, krásne im to ukľudní, a do rána prelieči, mne sa strašne páči, že oni si ho už aj sami pýtajú - vedia, čo im pomáha 🙂

dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
zuz02
5. feb 2016

@dement vystizny nick

dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
dement
Odpoveď bola odstránená
katuliena82
5. feb 2016

@dement to nemyslite vazne?! Ak si neviete rady, chodte k doktorke. Ale malemu dietatu davat do vaginy cokoladovy jogurt? Fakt nemam slov, nechcem vas urazit. Akurat ste jej este k mykoze pomohli. Si akoze myslite, ze ten cukor v jogurte jej pomoze?

wladka
5. feb 2016

co cukor.. ale ten ocot!!!!

@dement davaj pozor, aby ti nezobrali malu, s tym co robis... 🤐

katuliena82
5. feb 2016

@wladka slaby octovy roztok sa odporuca, podla starych materi. Ale davat to decku, nikdy! 🙂