Bolesť bruška u 7-ročnej: Aké môžu byť príčiny?
Ahojte, rada by som sa spýtala na Vaše slušnosti. 7 ročná dcéra mi už cca 2 týždne hovorí o tom že ju boli bruško, snažila som si to odsledovať že či je to iné buď pred jedlom po jedle ráno večer a teda bolí ju hocikedy takže súvis s potravinou nevidím. A psychické tiež neviem či to je lebo to spomína že ju bolelo v škole, po škole, cez víkend doma alebo cez víkend u starých rodičov. Hovorí že ju to bolí v oblasti pupku ale plyny to niesu lebo stým nemá problém aj stolicu má pravidelnú. Nemá to ani vplyv na jedlo lebo je ako aj predtým ani nechudne. A bolesť asi nieje nejaká vážna lebo ona sa hrá behá skáče a povie mami boli ma brucho a ide ďalej... Alebo teda počas dňa sa jej spýtam ja bolí ťa brucho? Áno. Riešili ste takéto niečo s pediatrom už? Aké boli príčiny?
Skús odobrať trochu stolice do fľaštičky a odniesť pediatrovi, či to nebudú parazity.
Môže to byť aj slepé črevo. U syna to presne takýmito sem-tam bolesťami trvajúcimi pár týždňov začalo :(
Môže to byť aj slepé črevo. U syna to presne takýmito sem-tam bolesťami trvajúcimi pár týždňov začalo :(
@baboobchod neboli slepe cr.napravo dole?
S dcerou sme to riesili. Mala 8 cerstvo.
Boli sme aj na krv. Stolica. Uktrazvuk. Neukazalo sa nic.
Dr ze to bude psychika. Pritom kazdy den rozhovor. Ona je taka ze povie vsetko. Sama nevedela co. Z coho. Dr odporucila magnezium. A po kratkom case to preslo. Tiez bolest okolo pupka.
@anonym_autor Dobrý večer, presne toto isté sme mali, resp. stále máme. Najprv vyšetrenie u detskej na parazity, potom diéta, nakoniec som ju dala vyšetriť na gastro komplet odvrchu až dole a nič. Žiadna alergia, choroba, nič vážne nenašli. Už to trvá dva roky. Má akurát HIT ale to má už veľa rokov a teraz brucho ju bolí aj keby dva dni nejedla, ráno, večer, doma, v škole aj cez prázdniny. Neviem už tiež čo robiť.
No ideme dnes k doktorke tak jej to poviem a som zvedavá tiež ako to bude riešiť.. Tiež si myslím že sú to také veci že to budeme donekonečna riešiť keďže ona mi nevie povedať či sú to kŕče alebo ju to skôr pichá... Ešte k tomu keď mi to povie mami bolí ma brucho a behá ďalej smeje sa hrá sa 😁
No ideme dnes k doktorke tak jej to poviem a som zvedavá tiež ako to bude riešiť.. Tiež si myslím že sú to také veci že to budeme donekonečna riešiť keďže ona mi nevie povedať či sú to kŕče alebo ju to skôr pichá... Ešte k tomu keď mi to povie mami bolí ma brucho a behá ďalej smeje sa hrá sa 😁
@anonym_autor Ahoj. Daj potom vedieť čo povedala doktorka. Môj 9 ročný syn to tiež takto má. Tiež nevidím súvis s jedlom. Práveže môj keď sa naje, tak mu to zvykne prejsť. Ale nie vždy. A presne ako píšeš - povie mi bolí ma brucho a ide si svoje.
@anonym_autor Ahoj. Daj potom vedieť čo povedala doktorka. Môj 9 ročný syn to tiež takto má. Tiež nevidím súvis s jedlom. Práveže môj keď sa naje, tak mu to zvykne prejsť. Ale nie vždy. A presne ako píšeš - povie mi bolí ma brucho a ide si svoje.
@anonym_e6cca3 no zajtra mam priniesť stolicu a lepku z konečníku nech sa vylúčia parazity aj jej to tam pohmatkala a vyzerá to byť v poriadku, že potom jej keď tak zoberie krv ale vyzerá to byť žalúdočneho pôvodu... A ešte mala zvýšené bielkoviny v moči a to môže aj nemusí mať súvis
@anonym_e6cca3 no zajtra mam priniesť stolicu a lepku z konečníku nech sa vylúčia parazity aj jej to tam pohmatkala a vyzerá to byť v poriadku, že potom jej keď tak zoberie krv ale vyzerá to byť žalúdočneho pôvodu... A ešte mala zvýšené bielkoviny v moči a to môže aj nemusí mať súvis
@anonym_autor Vďaka za info. Tak držím palce nech to je len nejaká maličkosť a hlavne nech to rýchlo prejde. Aj nezabudneš, tak daj vedieť ako sa to vyvíja. Budem musieť ísť aj ja k doktorke s malým

Riešila som s pediatrom a zistili mu celiakiu. Tiež to neboli akútne bolesti. Nemusí to byť váš prípad, lebo to môže byť čokoľvek, ale pediater má možnosť spraviť celkom dobrú prvotnú kontrolu a odoslať vás na gastro, ak je to potrebné, už aj s navrhnutou diagnózou. Takže ak dôjde k tomu, že vám budú brať krv, tak by som si overila, že uvažujú aj nad touto diagnózou.