icon

Bolesť v zadku u 3,5-ročného dieťaťa

24. mar 2025

Ahojte baby. Syn veľmi plače , že ho bolí riťula. Kedysi , počas odplienkovania toto hovoril tiež, ale vždy to bolo spôsobené zápchou ( nechcel chodiť na veľkú)..
Pred týždňom nastúpil do škôlky. Je tam úplne šťastný, doma mi narieka že chce ísť do škôlky ani dostať ho odtiaľ neviem, učiteľky mi vravia aky je úžasný že takú super adaptáciu ešte nezažili...to len aby som popísala že psychika to asi nebude podľa mňa. Je tam iná strava ako máme doma, je to taká naozaj zdravá bio strava, napríklad pšeno, hummus, proste takéto veci doma nejedavame...do škôlky chodil pondelok až streda. Od štvrtka som ho nechala doma, začal trocha soplit. Ale začal mať dosť riedku stolicu ako bahno. To nikdy nemal odkedy chodí na nočník...myslela som si že zmena stravy , žalúdok si zvykne... Ale takú stolicu má odvtedy každý deň niekoľko krát...v sobotu sa prvýkrát rozplakal že ho veľmi bolí riťula, nakoniec sa vykakal, triasol sa pri tom a plakal , vysvetlili sme si to tým, že taká redšia stolica niekedy stipe keď je viac dní a môže ho aj pri tom krútit v brušku , len to nevie povedať...keď sa vykakal už bolo dobré...no a dnes bol už znova trikrát na veľkej, bez zmeny, a večer už plače nonstop že ho to boli. Vykrúca si riťku ako keď treba na záchod akoby si ani sadnúť nechcel ale už nechce ísť ani kakať len plače. V stolici nikdy nebola krv, zvonka nemá žiadne trhliny, začervenanie, hemeroidy, proste nič. Nevracia, nemá teplotu, jesť mu chutí, pije dosť vody. Prestala som mu dávať čaje, vit.C, nasadila biogaju ( v sobotu)...ale je to bez zmeny. Prosím nestretla ste sa niektorá s niečím takým a nemáte tip na vysvetlenie ? K lekárke s ním pôjdem, ale či niekto neriešil niečo podobného neriepodobnú záhadu lebo ja toto asi aj budem mať p

autor
24. mar 2025

...lebo ja toto asi aj budem mať problém opísať doktorke že čo to môže byť. Napadá ma možno že by sa mu urobila nejaká potravinová alergia ? Celiakia ? Nikdy nebol na nič alergický a je naozaj všetko čo nezje jeho...rozmýšľam už nad takými vecami či nemohol niečo pojest dajaky chémiu domácu alebo čo , som z toho úplne hotová ani neviem či mám s ním ísť na pohotovosť ..pravdepodobne tam s nami nič robiť nebudú dajú mu lieky od bolesti a ráno sa uvidí...ak viete poraďte budem vďačná.

deti95060810
24. mar 2025

nemá zaparený zadok? pomasti avirilom

kp7333
24. mar 2025

Po kazdej velkej potrebe umyt zadok, jemne vysusit a nakremovat - sudokrem, rybilka alebo bepanten napr. Nasadit Hylak forte.

cukroska
24. mar 2025

Možno ma vyštípaný,zaparanený zadoček a to veľmi bolí, štípe..pozri mu a namasti krémom ma zapareniny. Uľaví mu. Tak bolieva aj s homoroidov a pri zápche,zadržiavaní stolice,parazity,injekcie..ťažko povedať. Treba mu umývať po každom použití wc a nakrémovať.A môže mať vnútorné homoroidy ,trhliny,zdurené zapaléné..

jesenzima
24. mar 2025

Môj syn, keď na neho ide choroba, alebo je chorý, maca riedku stolicu a z toho ho potom bolí, stípe riťka. . máva to takto aj deň, dva pred, takže už dopredu niekedy viem,že bude chorý ...
Alebo, potom to môže byť aj nejaký bacil v čreve, u nás vždy funguje nekadex kvapky ..

deedol
24. mar 2025

Podla mna chytil v skolke crevnu virozu ( staci ze si dal spinave ruky do pusy) a ma podrazdeny zadok z tolkeho kakania? Pozri na adc ci uz moze uhlie alebo nieco podobne a nejake silnejsie probio (hylak je od kolkych rokov)? ale uz by som sla k dr, kedze je to viac dni

autor
24. mar 2025

@cukroska vždy ide po kakani do sprchy a natieram mu riťku ale ako som písala nikde nič ani od pohľadu ani na dotyk nereaguje , že by ho bolelo ale teda umývam mastim, včera mal kúpeľ v dubovej kôre ale to sú len také akoby pokusy lebo netuším čoho sa chytiť ale ten jeho plač mi trhá srdce ale ďakujem moc 🌷
@kp7333
@deti95060810

autor
24. mar 2025

@deedol aj mňa to napadlo že stretol bacila čo doteraz nemalpznost plus zmena stravy a tak ale zas to by mal aj horúčky napr. Nie ? Alebo vracanie alebo aspoň nechutenstvo...

kp7333
24. mar 2025

No treba v prvom rade riesit tu hnacku, nasadit lieky proti hnacke a probiotika, ak nepomoze, tak smer lekar.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
autor
24. mar 2025

@zuzudrnda no doteraz mal noc ok, až dnes večer je to plač aj zo sna a keď ho zobudíme stále len že boli ho riťula vnútri...iné povedať neviem o Tom ...práve som mu skúšala dávať zas kúpeľ dubový, riťka natretá a konečne zaspal... Mrle skôr svrbia vraj ale v noci vyliezaju a nemal nič také ale skúsim sledovať aj to...ja sa bojím že doktorka nás pošle k alergo ale to je čakacka aj na pol roka ...😒a čo dovtedy , chudák...

autor
24. mar 2025

@kp7333 hej len ono to nieje hnačka v zmysle voda...je to riedka stolica...lebo ani nechodí že veľakrát tesne po sebe ..ide trikrát za deň, a hotovo ... Ach ja už sama neviem , len som si stále hovorila že hnačka je proste keď z teba ide úplná voda...

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
autor
24. mar 2025

@zuzudrnda hej dúfam...a vás krpec tiež to má tak že až place od bolesti a že sa tie mrle môžu aj takou bolesťou prejavovať že nie svrbenie ale bolesť ?

autor
24. mar 2025

@zuzudrnda aha ,chápem čiže ten nepokoj v noci tam bol...no uvidíme zajtra čo to bude 😒

cukroska
24. mar 2025

Jooj môj zlatý chudáčik ..už len k lekárovi nech sa drobec netrápi a ani ty s ním.Veru viem aké to je..držím palce nech vyriešite to trápenie.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
cyberk
25. mar 2025

Ja by som natierala ritku kremikmi na zapareninu a nasadila Enterol (proti hnacke)… ale teda tiez si myslim ze ma virozu

lufkaa
28. júl 2025

@anonym_autor Dobrý deň ako ste napokon dopadli so synom? Lebo máme podobné problémy so synom. Bolesti v ritke vnutri niekedy sa až šúcha po zemi a krúti v posteli a nevieme prist na to čo by to mohlo byť. Parazity negatívne boli sme dokonca aj na kamerke do zadočku či nemá hemoroidy lebo niekedy mu vybehla modrá žilka okolo otvoru a na vyšetrení povedali že je všetko v poriadku že tam nevidia žiadne hemoroidy ani začervenanie sliznice tak ja už neviem. Brali mu aj krv aj stolicu kontrolovali na prítomnosť helikobaktera alebo možnú celiakiu a všetko vyšlo dobré tak ja už fakt neviem. Preto sa pýtam ako ste dopadli lebo vyzerá že ste mali podobný problém

sakalaka
30. okt 2025
@lufkaa

@anonym_autor Dobrý deň ako ste napokon dopadli so synom? Lebo máme podobné problémy so synom. Bolesti v ritke vnutri niekedy sa až šúcha po zemi a krúti v posteli a nevieme prist na to čo by to mohlo byť. Parazity negatívne boli sme dokonca aj na kamerke do zadočku či nemá hemoroidy lebo niekedy mu vybehla modrá žilka okolo otvoru a na vyšetrení povedali že je všetko v poriadku že tam nevidia žiadne hemoroidy ani začervenanie sliznice tak ja už neviem. Brali mu aj krv aj stolicu kontrolovali na prítomnosť helikobaktera alebo možnú celiakiu a všetko vyšlo dobré tak ja už fakt neviem. Preto sa pýtam ako ste dopadli lebo vyzerá že ste mali podobný problém

@lufkaa dobrý deň, myslím že máme tiež ten istý problém. Vyriešili ste to nejako??? 😩

lufkaa
4. nov 2025
@sakalaka

@lufkaa dobrý deň, myslím že máme tiež ten istý problém. Vyriešili ste to nejako??? 😩

@sakalaka dobrý deň nie nič sa nezistilo. Ale mali sme aj campilobacter jejuni je to nieco podobne salmoneloze ale to bolo pomimo tych problémov s ritkou. Ale pri tomto mal strašné kŕče v brušku až mi škriekal od bolesti a to sme nakoniec preliečili diétou a probiotikami