Bolesti bruška a zápcha u 2 mesačného chlapca
ahojte mam 2mesacneho chlapceka a mame taky maly/velky problem so zaciatku ked sa narodil tak nam este pekne papkal ale teraz posledny mesiac sa nam bez rektalnej rurky nevykaka.....skusali sme aj Espumisan, Sab Simplex a Baby calm ale nic nepomaha, aj cvicime stale maly si poprdkava ale nevykaka sa vobec sam ja uz neviem co s tym mam robit neviete niekto poradit kto mal s tymto skusenosti
@eemmaa pozerala som na nete, lebo ten názov sa mi vôbec nepáčil, tak čo som k tomu našla, bolo jedine to, že si to dávajú športovci, na získanie väčšej energie.
@davidko3 ja som sa s tým tiež radila s doktorkou, ale prosím ťa moja doktorka ani nevedela o čom rozprávam, vieš tí naši doktori:D, ale ja by som tiež hocičo nedala svojmu malému, ja som si všetko o tom pozisťovala, ja si to neviem vynachváliť, lebo nám to veľmi pomohlo, aj na zápchu, aj pri nechutenstve, aj na nádchu a horúčku, ja som sa rozhodla, že radšej mu dám niečo prírodné, ako nejakú chémiu, veď keď si prečítam zloženie, toho nejakého spreju do nosa, alebo iných somarín, čo predpisujú doktori, tak sa mi vlasy dupkom stavajú 🙂
a ty to to iste davas malemu??, kupila si to od nej???,
@davidko3 hádam by som ťa neklamala, neradila by som niečo, čo by som synčekovi nedávala, veď načo by som to robila
dlho som zháňala ako ich zohnať, v našich lekárňach sa to nedá zohnať, hľadala som po nete, ale na nete je len biomineral, keď som im napísala, aby mi napísali, kto je výrobca, tak mi ani neopísali, tak sa mi to vôbec nepozdávalo, potom som na modrom koníkovi zistila, že sa s nimi zaoberá jedna pani, napísala som jej, ona mi napísala, že ich vozí z Nemecka a že výrobca je Deutsche homeopatische Union, tak som si to objednala u nej
a za aky cas ich doda, samozrejme po zaplateni, ako ich malemu podavas,, a ako rychlo sa prejavil ucinok??? tu su nejake velke tabletky a v com spociva vlastne ten liek
@davidko3 no ja som ich mala doma do 2 dní po zaplatení,
na tú zápchu som dávala malému 1/4tabletky raz za deň, už mu ich teraz nedávam, lebo sa nám to napravilo,
účinok sa nám prejavil tak cca po 3 dňoch, tabletka nie je veľká a dá sa pekne rozštvrtiť, má aj dobrú chuť, takú sladkastú.
Prečítaj si o tom http://zenskyweb.sk/slovenka/nie-je-sol-ako-sol.
dik, , oslovilo ma to, len mam z toho strach,
@davidko3 nemáš začo, veď aj ja som mala, ale povedala som si že to vyskúšame a neľutujem 🙂
ved asi vyskusam aj ja, este rozmyslam ze mam velmi dobru priatelku v nemecku, ci jej nenapisem, a je zdravotna sestra a casto chodi domov, co mi na to povie
@davidko3 tak vyskúšaj, uvidíš 🙂 želám ti teda, aby ste to nejako vyriešili
jej, ved keby sa to aspon trosku upravilo, uz fak nevladzem, ale urcite vyskusam, ked pomohli vam, tak hadam pomozu aj nam
@veronika1306 aj my sme mali tento problem,a nepomohli ziadne kvapky ani homeo ,az na gastre jej zmenili mlieko na allergy care (nutrilon) nema alergiu len jej boli tie klaslicke um aj HA formala ,vemli tazke a netravilo jej,nemohla sa vykakat ..od kedy mame toto mlieko tak klop klop je vsetko v poriadku
@davidko3 budem držať palce, lebo viem aké to je trápenie 🙂
Ahojte pozeram ze sa tu pekne rozbehla diskusia...my uz mame tento problem vyrieseny a neuverite co my sme vlastne zistili ze maly nema ziadne chore crievka ani sme nic nemuseli davat ale problem bol v tom ze ja som rodila cisarskym a zevraj tie anestetika sa malemu dostali do organizmu a tym mu spomalili crievka a preto mal problem sa vykakat takze v takomto pripade staci len cas a trpezlivost a hlavne pomoct malemu ci malej pomocou rektalnych rurok my sme ju davali kazdy den aj tri krat denne...vobec sa nemusite bat neublizite tym dietatku len mu pomozete a ono potom zacne kakat samo uvidite....drzim vsetkym palce
Ahoj, aj mne sa najviac osvedčila rektálna rúrka a ako čas plynul a malinky začal papať príkrmy a viac sa hýbať aj bruško sa mu upravilo. Musím podotknúť, že som nemohla kojiť a vždy aj teraz mu dávam Dophilus, skúsili sme aj Bio Gaiu, Espumisan a Sab simplex. Ten sab mu stále dávam aj teraz len pri nočnom papaní.
Maličký do 6 mesiacov bol na Nutrilone Comfort a teraz, keď už má 13 mesiacov prechádzame na Babylove 3 hlavne z ekonomických dôvodov.
Bože tie prvé 4 až 5 mesiacov boli riadnou zaberačkou. Jeho hlavne nočné bolenia boli niekedy nekonečné a robili sme všetko možné aby sa upokojil, no ani cvičenia a ani masáž bruška tak nepomohli ako dať rektálnu rúrku a pomôcť mu sa vyprtkať, keď už nie vyprázdniť. Dokonca sme na štedrý večer boli na pohotovosti, kvôli jeho zápche a primárka nám povedala, aby sme mu dali vypiť teplý kamilkový čaj aj s cukrom. Maličký mal v tedy 7 týždňov a stiahol 100 ml čaju a konečne sa v tedy vykakal. No určite by som neodporúčala takto pravidelne riešiť zápchu. Radšej s probiotikami, sabom , dostatkom tekutín a rekálnou rúrkou. A hlavne veľa trpezlivosti a vzájomnej podpory. Ono to všetko na koniec prejde.
@anka06 nie je to na chudnutie? Moju malinku bolí hrozne bruško a rozmýšlam nad tým, no odrádza ma to, že je o na chudnutie 😒
ako to tak citam, spominam si na nase kazdodenne ranne vstavanie o 5 a cvicenie s malou. A to bola kojena. Co pomohlo,tak cvicenie a masirovanie,a hlavne spanok na brusku... denny, nocny... vacsinu casu spala na bruchu,a ked bola hore tak na chrbatiku a kukala okolo... Len na to treba odvahu a mozno monitor dychu...
baby ked môžem poradiť tak dávajte probiotiká. My sme tiež kakávali rúrkou, aj bruško mastili pupíkom a nič... proste som začala dávať každý den, bifoval baby alebo máme teraz INFANTS DOPHILUS a ani bruško ho nebolí ani nič... fakt odprúčam

@davidko3 tak potom napíš čo ti poradila 🙂