Budíte deti, keď majú vysokú horúčku?
Ahojte. Chcem sa opýtať je viróza syn(8) má vysoké horúčku nezabral mu teraz ani Paralen mal 39,7 a manžel hovorí že ho mám nechať späť ja zas že sprcha . Tak som ho zobudila kleslo mu to po sprche na 39,3. Zaujíma či ich budíte. Ďakujem
@kittykat22 kludne ho dam aj 8 rocnemu ak mi vracia prudom aspon mam istotu ze ten liek zaberie.
Nebudim, len dbám aby mal nueco na zrazenie,každé tri hodiny a ešte pitný režim. Bez tiho teplota neklesne
Ja len toľko, že febrilné kŕče možu byť aj pri teplote 37,5 🤷🏻♀️
Treba dať hlavne adekvátnu dávku lieku ku hmotnosti.
Pardon za preklep 😅 crp
@alex5896 😂😂😂 väčšinou sa dá z vodovodu taká spraviť, teplomerom si odsleduješ teplotu
@petrapod ja som len prekvapená keď si porovnám rok 2020 a 2021 tak všade covid také isté príznaky a teraz je to viróza choroba ...zbytočne ošialy klamári su to až mi je zle z toho :D a ako nás naháňali na testovanie zákaz obchodov panika v nemocniciach ....aj my sme inak chorí a presne takto chorí sme boli aj keď sme mali covid ..čiže druhý covid ? 🤔🤔🤔
@barbora19911 su tabulky, kde mas presne popisane priznaky medzi covidom, chripkou a nachladnutim. a rovnako RUZV vydal este minulu sezonu clanok, ze tento rok budu horsie virusy, lebo sme sa dva roky chranili a imunita sa oslabila.
problem s covidom bol, ze velmi vela ludi koncilo v nemocniciach na are a umierali. teraz je sice tiez vela chorych, ale nemocnice ani marnice nie su preplnene.
@kittykat22 A ked ti napriklad zvracia a neudrzi to v sebe tak kam mu tie antipyretika podas?
Syn má tiež virózu, crp pod 8, bez antibiotík. Teplota od utorka do 39,9. Lekárka povedala, že je toho teraz veľa. S teplotou máme počítať do soboty. Ak bude mať aj po sobote máme prísť znova. Inak trápime sa už mesiac. Pred mesiacom chorý, 5 dní v škole, potom znova chorý Hemophilus influenze, ten sme chytili všetci doma, potom bol týždeň a pol v škole a znova chorý.
@anjelicek26 37 stupňová voda? To Vám kto povedal? Voda má byť letná, v žiadnom prípade nie takto teplá. Neraďte chybné údaje, maminy sa toho môžu držať...zavolajte na pohotovosť a opýtajte sa...dajú Vám poriadne ľadovú sprchu za toto...a ešte im povedzte, že ste to radila maminám na MK....
@dodka6 primar v nemocnici, kto to hovoril tebe, ze treba dat "letnu" - to ma byt kolko teda? ? V nemocnici jasne vraveli - 37 stupnova voda (ked ma dieta 40 stupnov, aby nemalo sok) a ona ako voda chladne...tym padom chladne aj dieta, ako v nej sedi...
@petrapod tak asi záleží od dieťaťa. Ja by som pri teplote do sprchy nedávala ani cez deň, nie to ešte spiace dieťa. Ale viem, že u mojich deti je teplota proste len teplota a nurofen to zrazí. Ak ma dieťa problém s tým, že lieky nezaberajú a hrozia kŕče, určite by som budila. Ja v spánku podám nurofen a ide sa ďalej.
@kittykat22 nie len pre male deti. niektorí ludia su grcaci pri teplote a v horučke zbytočne do nich čokolvek pchať ustami....... možno aj ine kontraindikacie (možno nejake traviace ťažkosti, choroby) su pre vacsich na oralne lieky a preto existuju aj čipky
@ajush5 37 stupnova voda ako chladna pre zdraveho?A potom take more ma kolko atupnov?Myslim ze v 37stuonovej vode sa zdravy clovek musi varit pomaly,nie? Ale pre chore 37voda nemusi byt teola ale letna,nam zasa dr odporucala uterak do vkaznej body,nie kasovej zabali t dieta don prelozit suchym 5' cakat a zasa vymenit.zopakobat jem neklesne teplota a nezaberie cipok.Inak vana s tou 47C sa teiz moc neodporuca a to kvoli mocobhm cestam ,lepsie sprchovat ako vo vode byt.
Budim taktiež okolo 39 stupňov
Aktuálne som trochu zanedbala, lebo nemám skúsenosť, staršia nemala také, mladšia momentálne zápal priedušiek, ľahký zápal pľúc, 41,5 horúčka. Jedna ale okolo 40 jeden deň, den predtým tak normálne. Ale mala už 40 a pohoda.
Tentokrát jej to vôbec nechcelo ist dole, ci čipka, či Nurnfen. Až pomaly do dvoch hodín to kleslo. 2 deň má Atb bez horúčky. Skôr by som dala pozor na tu frekvenciu, že keď nechce ist tak do pol hodiny aspoň o stupeň dole teplota.
Nestalo sa mi ešte také.
Kŕče dcéra nemala, zvládala to. Má 5. Na kúpeľ som si netrúfla, radšej poodkrívala a miestnosť vetrala. Ale to je na vine naša dr. Ta nerobí crp až po 3 dňoch horúčky.
Mam o skúsenosť viac.
Pri takej vysokej teplote urcite budit. Musi sa skontrolovat ako zabrali lieky a treba riesit dalej. Febrilne krce nie su sranda.
@anjelicek26 my to hovoríme každý deň matkám v nemocnici! Asi toľko.

Nebudím. Až, keď sa samé zobudia dám liek.