icon

Časté choroby napriek "dobrým" výsledkom.

lenicka1121
20. sep 2019

Dobry den, syn je často chory, opakovane infekty dýchacích ciest, zápaly priedušiek aj na plucach. Neustále mu zatekaju hlieny. Aj v dobe ked nie je chory tak je neustale zahlieneny. Vtedy kasle iba ked si lahne a v noci no vcera si ucitelka v skole (syn je prvak) vsimla, ze mu nie je dobre, neskor sa to vyrazne zhorsilo, opat škaredý drazdivy kašeľ. Teplotu zvýšenú nemal, ba naopak 36,0. Alergologicka uzavrela, ze posledné imumo testy sú ok, nevysvetlujú častú chorobnost, opakovane infekty . Uzival aj imunoterapiu-Imunor, Isoprisonine no chory byval aj tak. Poslala nas na pneumologiu, pneumolog odporučil uzivat Arko Defenses, zatiaľ užíval len 1 balenie, 3 tyzdne pauza a budúci týždeň by mal uzivat dalsich 7 dni. Vysetrenie chloridov v pote v norme, vysetrovana aj primárna ciliarna dyskineza, ta sa nepotvrdila. Syn bol 3 x na operácii mandlí (oboje). Mate niekto podobne zdravotne problemy u deti?

pettim5
Autor odpoveď zmazal
adriannasvk
22. sep 2019

Skusus mu dat vysetrit reflux GER. Robi sa to zo slin peptestom.

dzina007
22. sep 2019

Dali ste urobit testy na reflux?kamoskin syn kaslal vela a hlavne v noci. Opakovane zapapy usi a podobne. Kaslal cez den aj v noci. Ale viac v noci ked si lahol. Casto.bol chory a bolo to z refluxu.

majusska202
22. sep 2019

Tiež som mala takýto problém ako dieta mamina zmenila alergologa a bol v soku čo všetko mi zistila nasadila liečbu a bolo dobre. Takže skus ineho alergologa

bjanka00
22. sep 2019

@lenicka1121 napadlo ma par veci
- celiakia
- testy na imunologii, myslim geneticke testy protilatok IgA a IgG, ja mam vrodeny nulovy deficit IgA a prejavy su presne taketo, schytam vsetko od kychnutia
- more by mozno pomohlo, su aj solne jaskyne, 45 min pobyt za cca 5 e, skus pozriet ci v okoli nemate nieco take
Drzim palce

juliet86
22. sep 2019

ahoj. mrzi ma ze to mate tazke. poradim ti. ozvi sa do dobry anjel . sk si v tazkej situacii slobodna mamina so ztp dietatom. zasluzite si financnu pomoc. prosim ta skus to. nie je dovod hanbit sa. za opytanie nic nedas. ide predsa o synovo zdravie. drzim ti palce

pralinka86
22. sep 2019

Skúste zmeniť lekárov, nie je možné, aby lekár nehľadal príčinu, ak dieťa ma stále nejaky problém.. veď tam musite chodit ako ns hodiny klaviru. a neskúšajte "babske rady" to nie je soplik len.. kdesi ma problém, treba to nájsť. Drzim palce

lucitacikova
22. sep 2019

@lenicka1121 toto veru poznám, moja je tiež furt chorá a čím je staršia tým je to horšie. Nosné mandle nemá, zbytočne sme dali vybrat iba horšie je a tie mandle na niečo sú v tom nose. Teraz preplachujeme každé ráno a večer s himalajskou soľou. Keď aj má nádchu tak nech to nezateká na priedušky ale aj kloktá. Ono je to začarovaný kruh, chytí infenkt dostane antb. tie jej pomôžu ale len dočasne lebo imunitu jej to len rozhádže a tak to ide dokola😥

katka2021
22. sep 2019

@lenicka1121 akoby som čítala o mojej dcérke.. v prvom ročníku vymeskala dokopy 4 mesiace. Z krvných testov u pediatra jej vyšlo že má alergiu nalieko a intoleranciu laktózy. U alergologicky jej nevyšlo, že by mala alergiu na mlieko. Od apríla sme vysadili komplet mlieko a nastalo povedzme 80% zlepšenie. Za 11 mesiacov zjedla 12 ATB.. v kuse bola zahlienena.. kašľa.. proste veľmi zle.. a od apríla brala asi raz.. ľahšie prechladnutia mala, ale zvládli sme to u, bez atb

katka2021
22. sep 2019

@katka2021 tie sme brali Imunor, insoprinosine, bronchovaxom. keď len trošku cíti, že je bolí hrdlo tak výplachuje slanou vodou...

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@poloprudska aspoň nie sme sami. Ale neviem ako sa toho zbaviť. Syn bol už aj pri mori, na liečebnom pobyte v Tatrách. Nespočetné množstvo liekov, aj na imunitu no chorobnosti sa nie a nie zbaviť. Tie zatekajuce hlieny, sople to neviem ako odstrániť aby nezatekalo. Zahlieneny je stále, či je zdravý či je chory

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@schvarzy ďakujem za radu

angi07
22. sep 2019

@lenicka1121 ahoj u nas to bolo velmi.podobne bol rok ked maly bral 11 x ATB stale dutiny a priedusky. na imuno nam povedali ze je to v norme a to bola posledna kvapka u mna.11x za rok ATB v norme??? vyhladala som alternativnu.liecbu a + na prirodnej baze. zacala som pravidelne probiotika a rakytnik. zacali sme s kurou biorezonancie a tam nam odporucala bezlepkovy a bezlaktozovu dietu.a pomohlo to . vela ludi ma pochybnosti s tou biorezonanciuo ale ja mam iba dobre skusenosti...a hlavne ten lepok nam robil problemy... v dnesnej dobe uz nie je problem sa stravovat bezlepkovo mohla by si skusit 3 mesacnu dietu. sice z krvy mu nebolo zistena intolerancia ale to napr.ani u mna nezistili a predsa ked si dam.lepok hned mam vyrazky a zaludocne problemy
ked nejem tak som v pohode.niekedy sa ani neda zistit z krvy ...

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@brendaa ahoj, v Smokovci bol syn tento rok. Procedúry mu tam pomohli no ked no po návrate domov hneď ochorel. Ten týždeň bol dost finančne drahy, okolo 800 eur to vyšlo. Samozrejme u syna by bolo dobré zopakovať no na to treba dlho odkladať aby mohol opäť ist, najskôr o rok

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@timotej2204 ďakujem za príspevok. Syn reflux nema, gastro dr. reflux vylúčila. Chodime na kontroly každého pol roka. Už neviem ako s tým bojovať. Máš pravdu, sirupy od kaslu, je ich skutočne veľa na výber nezaberaju, niektoré na chvíľu a problem ešte zhoršia

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@miskalau prosim kde Vám vyšetrovali alergiu na bielkoviny krajského mlieka? Ja sa neviem k tomu dostať aby synovi vyšetrili. Čo sa týka tých 2 hodín pred spankom lepiť vodu to by bol u nás problem lebo pred spankom musi uzivat liek od pedopsychiatra, to len žaluje trochou vody. Hlavy vyssie, tak spava už dlhšiu dobu

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@stankaemma nad zmenou pediatra som uvažovala aj ja no ked u nás sa neda tak ľahko prejsť ku inej, všetky sú plné, niektoré už v dôchodku a čo je najhoršie nevymienaju si pacientov. Čo sa mi podarilo zmenit je len alergologicka no ta tvrdí, ze je to ok. Ako to môže byť ok ked dieťa je takmer stále chore? Imunitu ma dobru takže ta nenasvedčuje zvýšenej chorobnosti podľa nej

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@katyd a kde je taký lekar? A neviem si predstaviť ako by sa so synom rozprával ked syn nerozprava, teda cosi malo povie no nerozumiet mu. Ja sa o syna starám sama ... Neviem či by to pomohlo. Podľa synovej psychiatricky nie je chory z toho zeby sa niečo doma dialo, bývam u rodičov

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@pettim5 nikdy som synovi neodsavaka sople cez vysávač. Raz to videl, bál sa tak som to nerobila. Mala som obyčajnu odsavacku

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@dzina007
@adriannasvk pisem to tu opakovane, reflux sa synovi vyšetroval, vylúčil sa takže reflux to nie je. Inak ako píše dzina008 aj syn mával opakovane zápaly usi ake až po zavedení stipuliek pre zly sluch. Kasel cez deň moc nie pokiaľ nema akútny infekty ale ked si išiel lahnut a v noci, keď si ľahol kasel kazde deň aj keď bol bez infektu

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@juliet86 ďakujem ti. Z Dobrého anjela dostáva financu pomoc zatiaľ pol roka. Pomaha to nakoľko z opatrovatelskeho nezvladam platiť všetko sama

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@majusska202 teraz má syn uz druhého alergologa. Prvého mal v Žiline to tam nas vyradili nakoľko sme z iného kraja. Z prvej ambulancie nemal ziadnu liečbu nič, až v druhej sa všetko "pohlo", liečbu dostal no akosi zatiaľ bez efektu

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@katka2021 my to iste. Takmer furt atb lebo synovi ine ako atb nezaberá. Alergiu na mlieko neviem či syn ma , aj som žiadala vyšetriť no alergolog to vraj nerobí a pediater na mňa pozeral co ako chcem vyšetriť. Pomohli by to keby viem či ma alebi nema alergiu na mlieko . Moj mal v prípravnom takmer 400 vyučovacích hodín vymeskanych co je celkom dosť, bojím sa co bude teraz v 1.rocniku či budú tolerovať toľko vymeskavania

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@angi07 11 x za rok ATB určite nie je v norme, môj syn ich mal možno aj viac ako 11. Ked mu ine nezaberá...teraz užíva tretí deň Zinnat a zatiaľ nič, neviem do koľkých dní bude vidno, ze zaberá , zatiaľ nezaberá, Ambrobene od kaslu štvrtý deň a nic ...

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@angi07 joj, a rakytnik my maly nemoze, pre diagnostikovane ADHD. Davam mu Arko Defenses

timotej2204
22. sep 2019

@lenicka1121 tu alergiu na mlieko vysetruje na gastre. Nam ju tiez potvrdili. A ked nam robili testy na intoleranciu laktozy, tak vysli v norme. Je to eh na dlhe trate a hlavne ti lekari ta beru ako hysterku. Zazili sme, vieme... treba si to vsetko vydupat. Drzim palce, nech rychlo zistia, co drobcovi je.

lenicka1121
autor
22. sep 2019

@timotej2204 ďakujem. Na gastre mame termin v polovici októbra tak sa na to opýtam. A reakcie lekárov poznám, viacery pozerajú co sa po nich chce ked matka ziada nejaké vyšetrenie, ale nech si uvedomia, ze matka ho nežiada pre nič za nič ale oprávnene. "Milujem" ked si syna prehadzuju lekári ako horúci zemiak no nikto nič nepovie a ja si mám všetko asi vycucat z prsta...

mnamko
22. sep 2019

Skus vysadit mlieko a mliecne vyrobky,syry nam to pomohlo

brendaa
22. sep 2019

@lenicka1121 hmm a sam tam nemoze byt? Vysetrenie na vsetky alergie, bielkoviny kravskeho mlieka aj a HIT urobia aj v smokovci.

liv1
22. sep 2019

Necitala som diskusiu, ale odhadujem to na 2 veci potravinova intolerancia - nestacia vysetrenia u dr a po druhe reflux. 3. mate inhalator? 4. V case najvacsieho kasla das Ventolin?