Časté choroby napriek "dobrým" výsledkom.
Dobry den, syn je často chory, opakovane infekty dýchacích ciest, zápaly priedušiek aj na plucach. Neustále mu zatekaju hlieny. Aj v dobe ked nie je chory tak je neustale zahlieneny. Vtedy kasle iba ked si lahne a v noci no vcera si ucitelka v skole (syn je prvak) vsimla, ze mu nie je dobre, neskor sa to vyrazne zhorsilo, opat škaredý drazdivy kašeľ. Teplotu zvýšenú nemal, ba naopak 36,0. Alergologicka uzavrela, ze posledné imumo testy sú ok, nevysvetlujú častú chorobnost, opakovane infekty . Uzival aj imunoterapiu-Imunor, Isoprisonine no chory byval aj tak. Poslala nas na pneumologiu, pneumolog odporučil uzivat Arko Defenses, zatiaľ užíval len 1 balenie, 3 tyzdne pauza a budúci týždeň by mal uzivat dalsich 7 dni. Vysetrenie chloridov v pote v norme, vysetrovana aj primárna ciliarna dyskineza, ta sa nepotvrdila. Syn bol 3 x na operácii mandlí (oboje). Mate niekto podobne zdravotne problemy u deti?
@lenicka1121 my to iste , pred troma tyzdnami sme lezali na antolskej tyzden a tyzden na pneumologii , zistili ergie na pele burin a stromou . Inak vsetky vysetrenia v norme . Ties bojujeme kazde 2-3 tyzdne . Mame 5 rokou - vyskusane mnozstvo liekou a zatekajuce sopliky nonstom z naslednou bronchopneumoniou .
@lenicka1121 mne osobne pri synoch pri takomto probleme pomohla viac menej banalna vec a to difuzer a inhalator a davala som im oleje od plant therapy
Je to proste detská bežná chorobnosť, každé dieťa si tým musí prejsť ,vôbec sa nemusí jednať o akékoľvek patologické prejavy. Netreba robiť histeriu s potravinovými intoleranciami ani vitamínmi d , ani nič. Proste posilňovať imunitu, liečiť pidla priznakov. 90 percent týchto ochorení je vírusového typu ,nedávajú sa na to ani antibiotiká a nie sú zmeny ani v krvnom obraze ani zvýšené CRP. podobné veci proste treba vyležať ,tekutiny ...a časom to prejde. Takéto časté ochorenie máva každé druhé dieťa.
Už len toľko napíšem,že dávno som nečítala tolko nie dobrých info a názorov,no ale je in pýtať sa laikov na nete a zároveň nadávať na lekárov,oni nevedia čo robia,len by rezali...oni neštudovali 6 rokov,nemajú atestácie,nemajú prax..tu matky na MK vedia všetko...ozaj si dobre rozmyslite čo do dieťaťa budete pchať na základe rád odtiaľto.Dieťa inej matky môže mať rovnaké príznaky ako vaše a predsa je to môže byť iná dg s inou príčinou a teda aj inou potrebnou liečbou.Nie som laik v orl oblasti.Máte málo peňazí,tak sa poradte s lekármi čo mu kúpiť ,ab to malo efekt.To more či pobyt v tatrách- skúste hladať nejaké organizácie,hladať sponzora,či by vám nepomohol.
@lenicka1121 ahoj skuste Dolny Smokovec, nech vas objednaju, urobia vysetrenia, na liecenie mozes ist s nim ty alebo akebo babka. V pripade ze dieta napriek castym infektom ma všetky vysledky v norme, dieta sleduhu nadalej....
@lenicka1121 my sme mali nieco podobne. Mala od roka a pol stale kaslala, sopliky zatecene, nepomohli atb, sirupy rozneho druhu, vysledky vsetky ok, chlamydie, mykoplazmi, orl, alergologia.... zacala som patrat po internete. Po pol roku sa nam potvrdil reflux. V dvoch rokoch. Dovtedy ziadne priznaky refluxu. Nevracala, len sa jej potrava vracala do nosohrtana.... neviem ako to mohlo sposobovat problemy, ale odvtedy ako sme presli na antirefluxnu dietu, tak je fajn. Ziadne kysle, paradajky, strukoviny..... je toho strasne vela co nemoze.
@lenicka1121 ahoj, presne toto co opisujes trapilo aj mojho synceka, vtedy 3r. Zistili mu alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Po vysadeni mlieka a vyrobkov z neho (vratane vsetkych potravin kde bol alergen uvedeny) uz zapaly priedusiek nemal, ani nebol tak zahlieneny ako predtym. Tie hodnoty na BKM kolisaju z roka na rok.... tiez by nebolo od veci vystrit reflux, ten mal moj syncek tiez v miernej norme.... tam obmedzit zase potraviny z ktorych pali zaha (rajciny, salamy a pod.) a 2 hodiny pred spankom uz nepit vodu ani tekutiny, a ulozit ho do postele tak aby mal hlavu vyssie ako zaludok, cize podlozit niecim
@lenicka1121 ak mozte investovat ja za seba odporucam určite na 100 % manuka med ale len kvalitný ak chcete poslem vam znacku do spravy ja som bola vzdy nachylna aj moj maly na vsetky mozne virusy a toto nam vzdy zabera vzdy... A este je to aj medik sladucky takze dieta to je rado staci 1-2 kavove lyzicky denne ale podla vasej zavaznosti kludne aj 3-4 denne skúste si nieco o tom precitat ma velmi silne protivirusove a protizápalové ucinky a je to prirodne antibiotikum na vyse je to vazne prirodny produkt nie je nijak spracovavany taky kelimok ale vyjde na cca 40 eur no ak by ste skusili podla mna by mu 1-2 flasticky uplne stacili a posilnilo by mu to imunitu potom by ste dali len sem tam pocas sezon a obdobi kedy sa vyskytuju vírusy viacej len ako udrziavaciu davku viem ze kamoska takto sa trápila s malou ked ju dala do skolky bola viacej doma ako v skolke vyuzivali 2 kelimky a nevie si to vynachvalit uz pekne chodi do skoly a nebyva chora vobec ja si manuku nasadim vzdy ked na mna nieco lezie a za cca 3-4 dni som fit. Tiez som neverila ako moze med pomahat ale je to zazrak
@lenicka1121 Dobrý večer my sme mali presne takýto istý problém zmenili sme pediatria a veci sa konečne pohli a synovi zistili reflux a detskú astmu boli sme v Šrobarovom ústave tam nás nastavili na liečbu a odvtedy mame pokoj a už asi mesiac sme úplne bez liekov skúsila som všetko vysadiť a zatiaľ je dobre klop klop
Pytaj sa s nim do Srobarovho ustavu, moja sestra chidi s mslym na 3tyxdne, doplaca smuesnu sumu za seba, porobia mu tam vseliake aj ine vysetrenia, aj iny pohlad budes mat... synovcovi tam zistili, ze vacsinu problemov ma z refluxu
My sme boli pri mori prvý krát kôli tomuto rok som na to šetrila Prišli sme domou do týždňa malý dostal angínu v škôlke malý nejakú vyrusovu po vyliečení za dva týždne NATO začal chriptat a strácať hlas + sople samozrejme našli bacil v nose a antibiotiká no po využívaní fucal nosom ďalej a výsledok veľké nosné mandle a o mesiac ide von takže moja skúsenosť s morom ani jednému z nás nepomohlo sme doma 3 alergici a síce tam bolo fajne ale nikomu z nás to nepomohlo po návrate zas problemi. Nie každému more pomôže. Bola so na to aj upozornenia. A z alergo nestačí sprej ten je len na priedušky potrebuje celkovo na potlačenie alergie tabletky a zrejme silnejsie. A ešte ma napadlo nedávaj mu nič na imunitu tu ma zrejme perfektnú ako ten môj.
A ten Srobarov ústav určite vyskusaj len ja som sa tam nemohla dovolať
@lenicka1121 skúste vyradiť mliečne výrobky.nam vyšla test na mlieko tiež na negatívne ,ale ako sme predsa vyradili mliecne vyrobky sme zdravý.
Mne samotnej ked vybrali mandle tak vsetky hlieny mi teraz stekaju az na proedusky a som castejsie a dlhsie chora ako ked boli na svojom mieste. Podla mojich skusenosti by som ich synovy vybrat nedala. Ked ma hlieny uz sa chvalabohu naucil vypluvat ich von tak s chorobami je to lepsie. Ked pocujem ze niecp na neho lezie hned nasadim bylinkove caje a mäd so skoricou. Nam nerobila napriklad dobre plavaren ked chodil na plavecky ked som ho tam prestala davat je na tom ovela lepsie. A tiez nieje alergicky na nic
Nemá syn náhodou astmu??
@lenicka1121 neviem, či sa zaujímaš o také niečo ako, že všetky choroby začínajú nespracovanými emóciami, je toho veľa na youtube, už je aj na Slovensku klinika celostnej medicíny, ak si dáš na youtube Michal Andrejco, on ju založil a má tam prednášky, keby si išla s malým k lekárovi, ktorý lieči človeka "celostne", tak by sa s ním najskor porozprával a zistil, čo ho trápi a tam je príčina jeho chorob, u detí žiaľ bývajú vačšinou ako príčina rodičia, či už nezhody medzi nimi alebo nejaké trápenia rodičov, na ktoré potom reaguje dieťa chorobami, "bežní" lekári liečia iba symtómy, liečia, ale nevyliečia, je rozdiel, či sa chce človek liečiť alebo vylieriť
@lenicka1121 tak zrejme zavisi od poistovne. Moja mala opakovane infekty a alergo vypisala navrh, schvalili boli sme v tatrach cca 500e sme platili za tri opakujem tri tyzdne. A uz v tom aj strava bola. Kupila som si mesacnik na elektricku a bolo. Jej to velmi pomohlo co sa kasla tyka. Syn uz je prvak ak by suhlasil, ze pojde sam tak deti platili cca 2e na den. Informuj sa priamo v kupeloch ake diagnozy presne savu nich liecia. Od toho sa odpichni. V tatrach su tri zariadenia pre deti. Lucivna, horny smokovec, dolny smokovec. A k tym testom moja starsia mala ekzem na nemocnicu a testy vsetko negativne, vysledky na 1* tak to moj nazor. Mladsia aj do skolky chodila a bolo vselijako a ako prvacka mala skoro 150 hod. vymeskanych. Uz pri prvych naznakoch inhaluje vincentku. Da sa vraj inhalator aj pozicat. Kupili sme my Omron ako mali v kupeloch. To ju ochranuje pred zapalom priedusiek ale napr. chytila plucne chlamydie min. rok. Niekedy proste je to boj.
@janage ako môžete mať angínu z bubliniek? Angína je vírusové a bakteriálne ochorenie? A v bublinkach není ani vírus ani baktéria....
@mooonika1975 tak predpokladam ze mam uz sliznicu nejako poskodenu a nachylnu na podrazdenie. Ladove a bublinkove proste nemozem. Teraz som neodolala na dovolenke a domov som letela s 39 horuckou. Nikomu inemu nic nebolo. Lekarka vysetrila. A to ona atb len tak nedava.
@mooonika1975 ani v studenej vode nie je virus ani bakteria a v lete stale sa hovori o letnych anginach z podchladenia hrdla😉
@janage podchladenie hrdla áno, to chápem, ale angína sú uzliny zväčšené, od žalúdka zle, proste iné ako prechladnutie, či podchladenie. Každá bolesť hrdla nie je angína.
@mooonika1975 ano chapem, pisala som ze ak to skrabania a,zacinajucu bolest okamzite neriesim do 2-dni sa mi to extra zhorsi. Ja si to vysvetlujem tak ze je ta sliznica oslabena tak lahko sa tam chyti a rozmnozi cokolvek. Moja dr. vzdy robi crp. Nie som lekar len takto to mam odsledovane na sebe.
@janage áno, tak áno, ale je to prechladnutie, mne príde ten termín angína ako nadhodnoteny pri takýchto problémoch. Inak to chápem, tiez máme v rodine takých citlivých na bublinky.
@mooonika1975 tak predpokladam, ze ked ma dr. vysetri, pozrie hrdlo a urobi crp tak rozozna anginu od bolesti hrdla

@lenicka1121 biorezonancia