Časté choroby napriek "dobrým" výsledkom.
Dobry den, syn je často chory, opakovane infekty dýchacích ciest, zápaly priedušiek aj na plucach. Neustále mu zatekaju hlieny. Aj v dobe ked nie je chory tak je neustale zahlieneny. Vtedy kasle iba ked si lahne a v noci no vcera si ucitelka v skole (syn je prvak) vsimla, ze mu nie je dobre, neskor sa to vyrazne zhorsilo, opat škaredý drazdivy kašeľ. Teplotu zvýšenú nemal, ba naopak 36,0. Alergologicka uzavrela, ze posledné imumo testy sú ok, nevysvetlujú častú chorobnost, opakovane infekty . Uzival aj imunoterapiu-Imunor, Isoprisonine no chory byval aj tak. Poslala nas na pneumologiu, pneumolog odporučil uzivat Arko Defenses, zatiaľ užíval len 1 balenie, 3 tyzdne pauza a budúci týždeň by mal uzivat dalsich 7 dni. Vysetrenie chloridov v pote v norme, vysetrovana aj primárna ciliarna dyskineza, ta sa nepotvrdila. Syn bol 3 x na operácii mandlí (oboje). Mate niekto podobne zdravotne problemy u deti?
@lenicka1121 ak to budete mat cez poistovnu tak bude tam 3 tyzdne za tu cenu. Tyzden je podla mna malo na prejav ucinku. Kazde kupele maju uvedene na stranke ake diagnozy liecia a ktory doktor ich moze predpisat. Ak by syn vydrzal dajme tomu aspon tyzden sam a isli by ste nie v hlavnej sezone tak tu cenu este stlacis dole. Isla by som touto cestou. Deti co su same mali dozor aj skolu pocas sk.roka.
https://www.kupelehs.sk/lekarom.html mas tam aj astmu aj opakovane katary dychacich ciest tak nevidim dovod preco by to neschvalili. Mas presne cisla diagnoz a v sekcii pre rodicov kto ti moze vypisat navrh
@brendaa sam v kúpeľoch byt nemoze, je odkázaný na sprievodcu. Je ZTP-S. Nevie fungovať sam ani doma, neviem si to predstaviť niekde v kúpeľoch takže sam by určite nemohol ist
@liv1 inhalátor syn samozrejme ma, inhaluje Seretide, ma aj Ventolin no ten ma inhalovat iba ked píska
@janage ahoj, syn v žiadnom prípade nemôže ísť, byt v kúpeľoch sam, potrebuje sprievodcu , je ztp-s, ma postihnutie, viacere zdravotné problémy. Momentálne by sa cestou endokrinologa mali riesit kupele na 3 tyzdne v Bardejove, pre metabolicku poruchu, vysokú váhu . Tam mi hned povedala lekárka, ze ak aj poisťovňa schváli sprievodcu za 3 tyzdne by som platila za seba okolo 600 eur + treba hotovosť aj tam na tie 3 tyzdne. Syn síce ma 7 rokov no absolútne nie je schopný postarať sa o seba sam, je neorientovany, odkázaný na sprievodcu, navyse nerozprava, aj cosi povie ale veľmi málo a nerozumiet mu. Neviem si predstaviť ako by komunikoval a vôbec ako by fungoval sam v kúpeľoch, aj čo sa týka príspevku na opatrovanie ztp nemoze byt 3 tyzdne niekde sam. Viem, ze Bardejov poskytuje aj školu počas kúpeľnej liečby no neviem či by sa synovi prispôsobili keďže chodí do špeciálnej základnej školy, potrebuje individuálny prístup. Čo je dalsi problem naša škola syna neuvoľní na 3 tyzdne, ze je to moc aby vymeskal zo skoly, berú to dosť prísno. Lekárka doporucila aby syn isiel radšej cez letne prazdniny no neviem či toto kupele schvalia
@janage ja viem, presne tam sme boli na liečebnom pobyte, 6 noci vyse 800 eur + hotovosť tam. Ja viem, ze syn ma nárok na tieto kupele no alergologicka mi nechce dat pre syna doporucenie na kupele, vraj imunita v norme. Už neviem či to nemôže aj pneumolog vypísať. Ani u pediatra som nepochodila co s týka kupelov. Jedine cez toho pneumologa. Synovi treba riešiť aj tu váhu. Existujú kupele, ktoré riešia váhu, infekty dýchacích ciest? ale jedny lebo co kvôli vahe by sa kupele vybavili no na dýchacie cesty mame problem získať doporucenie na kupele, návrh na kúpeľnú liečbu. Lekári to nechcú davat. Synovi by to veľmi pomohlo no žiaľ nemám niekoľko krát do roka tych 600-800 eur ma tyzden v Smokovci, tak 1 x do roka podľa finančných možností. Tiež som počula od jednej doktorky, ze by synovi pomohol 3 týždenný pobyt pri mori...3 tyzdne, fuu a odkiaľ na to vziať peniaze???? Veď tyzdenne pobyty stoja cca. 1000 1400 eur, 3 tyzdne by bolo treba minimálne 3000 eur co by bolo určite viac + veľká hotovosť tam ešte žiaľ to si ja nemozem dovolit
@lenicka1121 neviem odkial ste no ja by som zvazila zmenit alergologa a chodit na kontrolu priamo do Smokovca. Mudr. Onufrakova alergo a Mudr. Fabry pneumol. Mate to daleko? Chodia tam az z Martina....
@lenicka1121 vyšetrovali nám všetko (rwflux + alergie) v Srobarovom ústave v Tatrách. Dr. Onufrakova, stačí výmenný lístok od obvodnej na imunoalergologiu. Určite by som ešte tam skúsila....
@lenicka1121 tak ako pisu baby znenit lekara tak ked raz ma astmu a je indikovana na liecenie tak nechapem aky problem ma lekar. Mam kolegynu co chodia na tri tyzdne s alergickou nadchou
@lenicka1121 ci existuju kupele aj na dychacie aj nadvaha sa spytaj priamo v poistovni svojej zdravotnej.
@brendaa Z PB, teraz chodime na alergologii u nás ku dr. Kuchtovej, predtým sme chodili ku do Žiliny
@miskalau ďakujem. Môže aj pneumolog vypísať návrh na kúpeľnú liečbu? Alebo aspoň na diagnostiku zatiaľ?
@janage práveže v poisťovni mi nevedeli povedať, že to musí vedieť doktor. Asi tam pôjdem ešte raz
@lenicka1121 kúpele pre astmatika sú problém? Moja dcéra je alergička, síce sme nechodievali, ale mali sme nárok každý rok na 3 týždne. Bola síce až ako väčšia. Samozrejme, ak by som šla s ňou, tak s doplatkom 🤷 Odporúčanie dal alergolog, návrh pediater
@lenicka1121 to ti neviem povedať. Malého tam vždy vyšetrovali iba ambulantne, nelezal tam....
@lenicka1121 čo sa týka mora dá sa aj lacnejšie ako 1000€ ja som za 7dni dala okolo 900€ so všetkým a sme 4
@lenicka1121 ja myslim iny inhalator. My mame k spreju inhalator Onron a inhaluje Vincentku. Je to top!
@lenicka1121 tak skus napisat mailom musia pisomne odpovedat. Je mozne ze taka kombinacia neexistuje. Lebo oni to musia mat pokryte odbornymi lekarmi a to je financne narocne. Ja som takto riesila ekzem a dychacie cesty.
@montemotherone Ano,problem u nás získať návrh na kúpeľnú liečbu, problem je ze doporucenie alergologicka nechce dat. Preto som tu spomínala či môže dať aj pneumolog
@srnkaknm1 za 900 eur? Fu, z opatrovatelskeho si to neviem dovoliť zaplatiť, ved ani mesačne nevidem finančne na všetko. Teoreticky keby platil otec syna súdom určene výživné 90 eur co ma to by sa mohlo odkladať no to mi vyplácané nie je lebo ho on neplatí, vymôcť je ťažké lebo isiel do Nemecka, kde aj príjem ma ale Nemecké úrady tvrdia, ze malo...ma okolo 850 eur pre seba z ktorých už nič neplatí. Náhradné výživné som doteraz vracala vždy ja, matka ak náhodou slovenský exekútor nieco vymohol
@liv1 my máme Philips na zdravotný poukaz ale len chamber, masku som si musela už zakúpiť sama
Moja malá mala to isté a z krvi jej zistili, že nemôže kravské mlieko v surovom stave lebo to ju zahlieňuje .
@janage ďakujem za radu, a ty si bola v akých kúpeľoch na 2 diagnozy ak sa môžem spýtať?
@petrapredaj v akej ambulancií? Lebo u nás sa k tomu neviem dopracovať aby niekto povedal či alergiu na mlieko ma co nema? Keď sa pýtam lekárov tvária sa, ze nevedia
@janage a hlavne u syna 3 tyzdne aby bol aj zdravy či sa podarí. Endokri.riesi kupele kvôli vahe, tam by problem nebol len na ochorenia dýchacích ciest je problém..
@janage ako prosim inhalujete tu Vincentku? U nás v potravinách maju v takej sklenenej fľaši no neviem si to predstaviť ako by to inhaloval cez chamber co mame. Omron aky typ? Nemám problém kupit, keď to synovi pomôže

Odporúčam súkromné platené testy na potrvinovre intolerancie. U lekára nič nezistia tam je to o ničom. Toto co popisujete Ink môže byť okrem iného spôsobené mliekom. Ak by sa dlo vyskust vezmliecna strva ale to by nesmel jest v škole lebo mlieko je všade. Píšem zo skúseností.ps s wobenzyom opatrnr ak by mal napr malo dosticiek nesmie ho užívať. Aj keď je slabý.