icon

Časté choroby napriek "dobrým" výsledkom.

lenicka1121
20. sep 2019

Dobry den, syn je často chory, opakovane infekty dýchacích ciest, zápaly priedušiek aj na plucach. Neustále mu zatekaju hlieny. Aj v dobe ked nie je chory tak je neustale zahlieneny. Vtedy kasle iba ked si lahne a v noci no vcera si ucitelka v skole (syn je prvak) vsimla, ze mu nie je dobre, neskor sa to vyrazne zhorsilo, opat škaredý drazdivy kašeľ. Teplotu zvýšenú nemal, ba naopak 36,0. Alergologicka uzavrela, ze posledné imumo testy sú ok, nevysvetlujú častú chorobnost, opakovane infekty . Uzival aj imunoterapiu-Imunor, Isoprisonine no chory byval aj tak. Poslala nas na pneumologiu, pneumolog odporučil uzivat Arko Defenses, zatiaľ užíval len 1 balenie, 3 tyzdne pauza a budúci týždeň by mal uzivat dalsich 7 dni. Vysetrenie chloridov v pote v norme, vysetrovana aj primárna ciliarna dyskineza, ta sa nepotvrdila. Syn bol 3 x na operácii mandlí (oboje). Mate niekto podobne zdravotne problemy u deti?

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@montemotherone myslím, že to záleží od prístupu lekárov. Ja uz min.2 roky žiadam odporúčanie na kupele, odpoveď : dieťa to nepotrebuje. Moja odpoveď: syn je astmatik, opakovane infekty dýchacích ciest, zápaly priedušiek a pluc, časté antibiotika a nemá nárok na kupele? Odpoveď lekara: nie, imunodeficit ma v norme. V kolektíve je uz treti rok, škôlka, prípravný ročník a teraz 1.ročník, chory býva stále rovnako

liv1
23. sep 2019

@lenicka1121 my mame tento len ma nasadku pre detsku aj dospelu tvar. Taku masku akoby. Vincentka sa da do tej nadobky po ciarku MAX a to sa inhaluje kym sa nevypati. Vincentka tymto sposobom sa dostava hlbsie, ako ked sa inhaluje teplym vzduchom a toto sa moze aj pri horucke

liv1
23. sep 2019
tehulkake
23. sep 2019

moja osobna skusenost, vynechali sme dcerke mlieko mliecne vyrobky a aj synovi, hlieny prestali, plus vit. D zmerat, obidvaja nizke hodnoty, klop klop zabralo, dcerke sme opat zaradili mlieko a mliecne opat, zahlienena, chora, nemusia to byt hned alergie ale aj intolerancia, inak vsetky vysledky ok, na alergie, pele potraviny,

janage
23. sep 2019

@lenicka1121 omron c28p ale uz je aj taky typ s nosnou sprchou. Nalejem vincentku do nadobky inhalacnej po max. a zapnem. Inhaluje cez masku. Pozri na nete video. Tento co mane my je vhodny aj na inhalaciu lieciv ako ventolin ci ambrobene. Porad sa pripadne priamo v zdrav.potrebach ci lekarni a kupit mozes cez net. Je to o nieco lacnejsie.

janage
23. sep 2019

@lenicka1121 nebola na taku kombinaciu nie su. Teda jeden rok boli na ekzem a druhy dychacie. Resp. v HS je sauna kde rozptyluju roztok z podhajskej a ten je dobry na ekzem. Akurat tam ale v tom case chytila stafylokoka na ekzem na dlani a to jej podhajska voda nepomohla. Ide o to ze kde su odbornici koziari nemas na dychacie a opacne. Skor kombinacia kozne a pohybove, dychacie a pohybove. Ak ma syn nadvahu riesila by som toto ako prve. Nech vas nastavia budete doma dodrziavat a dalsi rok dychacie. Ako ti radili vypytat vymenny listok, ze chces druhy nazor pocut a navstivit srobarov ustav. Poradia ti, nasmeruju.

simca06022011
23. sep 2019

Wobenzym sú podľa mna predražené enzýmy.. dajú sa kúpiť aj iné, treba pogooglit. Ale podľa mňa dieťa si musí prejsť týmito chorobami. Skôr by som išla cestou trochu otuzovania, šport, strava...

simca06022011
23. sep 2019

Silný jaskyňu ste skúšali? More? Alebo niečo iné ako kúpele. Nemyslím si že vždy pomôžu .. a keď nemá poruchu imunity, tak si proste musí zvyknúť na kolektív. Ja mám dieťa v kolektíve od 1,5 roka. A do 4 rokov chorá, zasoplena.. do 5-6 rokov bola chora ( predškolacka) viac 3-4x ročne, prváčka bola chora raz.. teraz posopli a vybavené, doma ani neostáva, Max predĺžený víkend.

nikusa1981
23. sep 2019

@tehulkake prosim ta cim si nahradila mlieko?ja mam taky isty problem s dcerkou,stale zahlienena,lenze ona ma 18mes.Tak mlieko pije,neviem cim by som ho nahradila

tehulkake
23. sep 2019

@nikusa1981 bohužiaľ ničím, presne vtedy sme s mliekom prestali, su rastlinné nápoje obohatené o vápnik, ryžové kaše na vode s ovocím a podobne

nikusa1981
23. sep 2019

@tehulkake vies poradit rastline napoje co ste jej davali?

janage
23. sep 2019

@nikusa1981 moja skusala ryzovy, ovseny, mandlovy, kokosovy....pozri znacku joya, alebo Dm bio ale nie vsetko chuti, treba davat pozor na zlozenie a ten vapnik a bielkoviny sa nevstrebaju tak dobre ako pri mlieku nam povedala pani doktorka. Jednoducho povedane ak chces vylucit mlieko nestaci ho nahradit takymito napojmi. Treba prekopat zlozenie stravy. Napr. Mak ma xkrat vacsie mnozstvo vapnika ako rovnaka porcia mlieka. Ale nesmies kombinovat s potravinami co maju vela zeleza lebo zelezo blokuje vstrebavanie vapnika a pod.

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@liv1 ďakujem. Skúsim len sa bojím, že sa mi to odtiaľ vyleje

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@liv1 vďaka za to foto

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@janage ďakujem za radu, vymením inhalátor hned ako mi to financie umožnia

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@simca06022011 solnu jaskyňu mame vyskúšanu no pre syna to bolo moc silné, rozkašlal sa tam veľmi. Pri mori bol so starými rodičmi 1 týždeň. Synovi práveže vysla porucha imunity ked mal 3 roky, ešte v 5 rokoch mal výsledky na hrane a zrazu su vraj dobre. V kolektíve je od 5 rokov veku, z dôvodu postihnutia nastúpil do škôlky neskor, aj to som rada, ze syna vôbec do nejakej škôlky prijali. Tento rok bude mat 8 rokov no chorobnosti sme sa nebavili a to je v kolektíve celkovo tretí rok, teraz druhy rok ten istý kolektív v skole(v triede ich je 6). V prípravnom rocniku mal takmer 400 vyučovacích hodín vymeskanych, v 1.rocniku aby to taktiez tak nebolo. V škole byval tiež taký chory, tam chodil rok. Viem, že u deti je chorobnosť prirodzená, ze si musia prejsť rôznymi chorobami no toto je uz moc, každé 2-3 tyzdne antibiotika

liv1
23. sep 2019

@lenicka1121 niet zac drzim velmi palce nech sa polepsi ✊

liv1
23. sep 2019

@lenicka1121 a este otazka. Nemate doma plesne? Vetrate dostatocne?

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@liv1 ďakujem

lenicka1121
autor
23. sep 2019

@liv1 vetrame myslím dost. Hlavne aj pred spaním aby bol čistý vzduch. Plesne nemáme nie,keby mame plesne v byte vsimli by sme si to. Inak to ma napadlo kedysi ako prvé, potom co som videla v tv jednu reportáž. Vtedy sme všetko skontrolovali.

srnkaknm1
23. sep 2019

@lenicka1121 tak ale to tak na 4osoby poprvé a dalo by sa aj lacnejšie nakoľko už sú v Tom zahrnuté dosť drahé výlety. Keďže som názoru že už sa tam zrejme nevrátime tak som chcela vidieť aj niečo z krajiny a nie len sedieť na pláži.a keď si vezmeš ja som chcela ísť ísť s malým do kúpeľov ako sprievod a vypočítala som si už neviem či to bolo 600€ možno aj viac tak som sa na to vykaslala. Ide skôr o to že nemusí to pomôcť a isto nie jeden krát ale viac krát by trebalo ísť ako mi hovorili a to už fakt nie je mozne.inak ak k moru tak pred sezónou je to o dooost lacnejšie keby si niekedy chcela ísť.pre nás vždy boli len Tatry ako dostupná dovolenka a aj to len na Max 3dni cez Zľavomat

nikusa1981
24. sep 2019

@lenicka1121 inac inhalator moze predpisat aj plucny lekar.

jaja26
24. sep 2019

@lenicka1121 ak máte VŠZP, tak môže návrh vypísať aj pediatricka do Šrobárovho ústavu.my sme tak boli.

lenicka1121
autor
24. sep 2019

@nikusa1981 inhalator mame predpísaný alergologom zo Žiliny. Vtedy som sa pýtala či je to Omron no lekárka aj v lekarni mi povedali, že na poukaz je iba Philips

lenicka1121
autor
24. sep 2019

@jaja26 mame poisťovňu Dôvera. Zo VŠZP sme odišli lebo synovi nechceli hradiť vysetrenia a bol problém aj čo sa termínov týka, syn ma postihnutie, je ztp tak preto. VŠZP synovi zamietla aj operáciu v narkóze, na ktorú mal syn kedysi nastupit hoci to bolo zdravotne indikovane, potrebné. Odkedy sme v Dovere zatiaľ problémy nie sú. Poistovna by návrh synovi zrejme schválila no návrh lekar nechce dat

lenicka1121
autor
24. sep 2019

@nikusa1981 pľúcny lekar moze zmenit typ inhalatora? Keby ano bolo by fajn lebo ten Philips sa mi nezdá až taký kvalitný, syn ked inhaluje veľa mu z neho ide von

nikusa1981
24. sep 2019

@lenicka1121 to neviem,len mne vravela plucna Ze ak by bolo treba tak nam predpise,ja som si kupila

tehulkake
24. sep 2019

@nikusa1981 no dm ma super produkty ale aj lidl, striedam sójové ryžové, kokosové, aj také jogurty kupujem, kokosové, sójové, syn má dostatok vápnika, ale ma rad mak, a vit. D tri kvapky každý deň, ovsené kaše na vode s ovocím, jemu to chuti,

nikusa1981
24. sep 2019

@tehulkake boli sme dnes pri dr tak nam predpisala neocate mlieko,a Ze mam 2tyzdne vysadit mliecne vyrobky.len u nas na dedine nekupim sojove jogurty😕a potrebujem aby mala priberala ,neviem ci tie to jogurty maju tuky

letfenixa
24. sep 2019

@lenicka1121 určite sa nenechaj odbiť, pokiaľ ide o vypísanie kúpeľov, som z PB a mám osobnú skúsenosť s neochotou, návrh na kúpeľnú liečbu môže vypísať buď odborný lekár alebo pediater, o pridelení rozhoduje posudkový lekár poisťovne.