icon

Celý deň plačúce 8 týždňové dieťa

alex2015
21. mar 2018

ahoj maminky viem ze mozno nie som jedina ale ja uz neviem co a ako to vobec zvladat moj syn ma 8 tyzdno stoho 4 ttzdbe je na um a my cely den placene ale naozaj xely den naje sa odgrgne s rev az zmodrie vnoci tiez mam este 3 rocneho syna a ja uz naozaj nevladzem doktorja hovori ze je zdravy uz som skusil vse vsetky kvapky mic :( pijeme beba optipro comfort hovoria mi ze mam vydrzst ze kolika ja som uz uplne zufala pohnut saaneviem od neho sem tam v satje nosici zaspi niey aj tam reve ako o zivot .nevladzem :( mali ste to niektora? ako ste to zvladli

katrin21
23. mar 2018

@veronikazoja sunar dopadol v testoch mliek nedostatocne.je to grc.

katrin21
23. mar 2018

@andy241 na to brusko po kupanibje dobra finta sj day nahtiatu latkovu plienku...acl tsk zabalit. Hlavne chlapci na to byvaju haklivy.
Inak..mozno je to teplom..a mozno nie..kazde dieta je ine..jedno place druhe nie ..nemusi to byt kupanim...proste jedno ma koliky a ine trav.tazkosti a ine nie...ale skusit sa moze co zafunguje..to je jasne.
U mojich synovcov fungovala ta nahriata plienka..segre to poradila jedn babka.

eja118
23. mar 2018

@katrin21 s plienkou mam skusenost aj ja a este pod nu na nahriatu vreckovku dat druhu vreckovku namocenu v zohriatej slivovic a, tak omotat plienkou...sice aromaticke no pomahalo ...babske recepty mojej maminy 🙂 🙂 🙂

timilv
23. mar 2018

Naša tiež mala koliky, strašne vtedy plakala. Nič nám nezaberalo, postupne som všetko vylučovala zo stravy (naša je kojená) a nič nepomáhalo. Potom som našla na nete, že jej môže vadiť čerstvé pečivo ( a to ja zbožňujem), prestala som ho jesť a cca do dvoch dní bol pokoj. Malá odvtedy nemala koliku

monka112
23. mar 2018

@veronikazoja aj my davame bebu comfort, brusko boli menej ale problem s kakanim ma tiez, aky sunar davate?

katrin21
23. mar 2018

Jezis..same preklepy som porobila a este aj hrubku.😲opravujem Hakliviiii

katrin21
23. mar 2018
siska53
23. mar 2018

@alex2015 nasa tiez vela plakala, pomohol len cas. A doma som mala 2r. Drobca este.
A mama vravela,ze pod nami ked som ja bola mala,bolo babo,co cely jeden.rok takmer bez prestania plakalo. Potom.to preslo a tiez mu nic nezistili.

mechurik
23. mar 2018

nema intoleranciu laktozy ?

alex2015
autor
23. mar 2018

@bibistec d vitamin mame od jamienson. lekarka dtale tvrdi ze je prejedrny vkuse mi znizujr dsvky teraz mal 120 v piatok som sla knej ze ziadna zmena ona ze zas pribrak vela ze mam davat 90ml kazde 2 h. a uvidime o 2 tyzdne na poradni tiez som jej hovorila ze ci to neni alergia ze uvidime ci toti pomoze co sa tyka refkuxu zahustujeme nutritonom ns jej odporucenie tskze uz nevracia ale aj tsk je stske nespokojny .mam znej pocit ze si mysli ze proste kokika a prejedenie a uvidime po 3 mesiaci :( zatial pije den bezlaktozove mlieko uvidime ci dojde zmena

katrin21
23. mar 2018

@alex2015 120 nie je na 2mes. Babo vela..
Moje precasniatko ked slo domov s vahou 2.40 tak pilo 80 a o par dni uz 100..takze donosene babo dvojmesacne ked dobre papa kludne 120 stiahne veru.
Ale mozno chce kvoli tomu refluxu davat radsej menej a castejsie..aby mu tolko nevybiehalo

alex2015
autor
23. mar 2018

@katrin21 ved toto a ked dam 90ml tsk reve od hladu a dalsia vec ze ked ma 90ml tak aj vnoci sa budi na mlieko kazde 2 hod. to je 12x 90ml to je viac ako ked pije 120ml 3 h a vtedy ma v noci raz aj 6 hod spanok to je jedina doba kedy spi insk je vkuse hire a krcovire place

xxxkatka
23. mar 2018

@alex2015 okamzite s nim chod na gastro- testy na BKM a laktozu. Tiez sme toto mali, stale nas dzubali, ze dieta vela pribera, v kuse plakal, ale ze v kuse chuda atd. Vysledok- vrodena intolerancia laktozy.

alex2015
autor
23. mar 2018

@xxxkatka ale tam musim mat vymeny listok vdak? mbe moja uzssna lekarka povedala ze keby ma intoleranciu nrprospieva tak a ma vyrazky

xxxkatka
23. mar 2018

@alex2015 nech laskavo netrepe, juj az mi tlak zdvihlo. Presne takto nas odbijali na gastre, kym sa malemu nezauzlili crievka, skocili sme na urgente a ked sme po zakroku lezali v nemocke, laskavo sa uracili spravit mu testy. Ano na gastro musis mat vymenny, ale ja by som sa aj s dr. povadila, keby mi ho nechce dat. Inak moj syn ked sme presli na bezlaktozove mlieko odrazu prestal extremne vela priberat a dnes je z neho skor spagetka 🙂

nikuska_1303
23. mar 2018

Umele mlekonby sa nemalo davat tak casto ako ti kaze lekárka...radsej každé tri hodky 120ml ako každé 2 hodky 90ml lebo tym mu budes len zaťažovať brusko...ja by som to teda tak nerobila...ako ti ona kaze

kika691
23. mar 2018

U nás to bola tiež hrôza...zmenila som na Sunar premium a bolo dobré+biogaia

csabinka
23. mar 2018

Aj moja takto plakala,ale ona mala skryty reflux.Plakala nonstop 8 mesiacov.Hladna,najedena,prebalena,proste stale.Zahustovadlo nepomohlo,potom som sa v Mama a ja docitala o homeopatikach Gastrocynessine,alebo tak nejak,a mozno to bola nahoda,ale do 2 dni sa konecne ukludnila.Ale tie mesiace boli fakt sialene.Drzim palce,nech vam to rychlo prejde.

veronikazoja
23. mar 2018

@monka112 dávam sunar complex ale teraz už len pred spaním

veronikazoja
23. mar 2018

@katrin21 o tých testoch sa dá dohadovať, tu je video a sunar dopadol priemerne:
https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/13169/1421..., takže kde je pravda

najstastnejsia
23. mar 2018

@alex2015 Prospievať môže a vyrážky mať nemusí- hovorím zo skúsenosti.

drobcek199
23. mar 2018

Ahoj na to si dávaj pozor keď ti tak strašne plače môj s toho dostal pruch na slabine bolo to hrozné lebo sme mali koliky ako 1 som zmenila vitamín D na značku jaminson dávala som SAB simplex a pupik na bruško a pózovali sme rurku lebo sa nevedel sem tam vykakat alebo len vyprdkat
A kúpili sme si jadierkovy nahrievaci vankúšik aby mal v teple

katrin21
23. mar 2018

@veronikazoja ja sok hentie testy videla tiex v tv..v testmagazine.. to co som dala to tam bolo..
Kazdopadne vymyslenevto neni

anjelicek26
24. mar 2018

@alex2015 syn prispieval a nemal žiadne vyrážky.. takže toto nemusí platiť.

veronikazoja
24. mar 2018

@katrin21 ja netvrdím že je to vymyslené, určite by som vedome nedala dcérke niečo čo je zdraviu škodlivé, prečítala som viacero článkov, keď som videla tento d-test a prvý problém pri týchto testoch je ten, že svetové zdravotnícke organizácie sa nezhodli na norme MCPD v dojčenských mliekach napríklad: EFSA uvádza 0,8mcg/kg a JECFA 4,0mcg/kg a to je riadny rozdiel, preto sú aj rozdielne výsledky, čo u jednej normy prejde u druhej nie, no kde je pravda je ťažko povedať, skôr mi to príde zavádzajúce a strašenie mamičiek
ja som sa rozhodla vymeniť Bebu za SUNAR, keď bola dcérka malá a urobila som dobre, bolo z nej spokojné bábätko, ktoré netrápi kakanie 🙂

mata1988
24. mar 2018

@katrin21 to nie je pravda, sunar oranzovy tusim 3ka mala problem, aj to nie vsetky, ale ista sarza. sunar premium je jedno z naj mliek

alex2015
autor
24. mar 2018

@drobcek199 ved uz mu pupok vylieza jak sa puci :( a lekarka nic len znova skusat odkedy ma bezlaltozove mliecko onievo je to niernoejsie

bibistec
24. mar 2018

@alex2015 prejedanie? Ved dieta ma papat kolko pyta a kedy pyta ci skor hladny nebude. Ani ja som bohuzial nekojila.ale.toto o prejedani pocujem prvy krat.

katrin21
24. mar 2018

@alex2015 tu rektalnu rurku mu daj ked sa puci..

barborka1414
24. mar 2018

Och, prosím hlavne ho nenechaj hladného to je uplna blbosť že 90 ml 2 mesačne dieťa...môj bol tiež na UM už v pôrodnici vypil na sup 70 ml, narodil sa 4020 g a sestrička mi vtedy povedala, len nech ho nenechám hladného, keď chce nech mu dám kedy si vypýta a veru ja som mu dala vždy keď si vypýtal niekedy hádam aj po hodine, niekedy vypil viac inokedy menej ale proste vždy som mu dala dokym pil. A? Mala som aj mám neskutocne dobre spokojne dieťatko. Nehovorím vy zrejme máte aj iný problém, treba to samozrejme riešiť, ale prosím nenechajte ho hladného keď vidíte že by ešte papal...a môj syn má 7,5 mesiaca má takmer 10 kg, je proste veľký ale vôbec nie tučný, prajem pevne nervy a hlavne Vám kľud, dieťatko aj to cíti.