icon

Ako zladiť školu a krúžky pre dieťa?

1. sep 2026

syn si vybral krúžok, ktorý začína skoro hneď po vyučovaní, a teraz nad tým doma špekulujeme. kedy sa naje, kedy spraví úlohy, či nebude večer úplne hotový... nechcem mu ho hneď zatrhnúť, keď sa naň teší, len netuším, či sa to dá cez týždeň normálne zvládať.
su tu maminy, ktore to riesili?

lenka7477
1. sep 2026

určite to treba minimálne skúsiť, ak na krúžok chce chodiť , a úlohy spraviť hneď po príchode domov. Potom možno už len poleží a pôjde skôr spať.

anonym_a57b8c
1. sep 2026

Práveže by som ho podporila že má záujem o krúžok. Zas prvý ročník nie je žiadny horor, dá sa v pohode skúste
Najmä ak nemusí ďaleko cestovať.

belllinka
1. sep 2026

@anonym_autor a kolko hodin trva ten ktuzok, ze sa bojis, ze nebude nic stihat? Aky to je kruzok?

autor
1. sep 2026
@belllinka

@anonym_autor a kolko hodin trva ten ktuzok, ze sa bojis, ze nebude nic stihat? Aky to je kruzok?

@belllinka je to asi hodina, ale treba tam ešte dochádzať, takže s cestou tam a späť je z toho skoro celé popoludnie. preto riešim hlavne obed, úlohy a či toho nebude na jeden deň priveľa.

lindusss2016
1. sep 2026

Chybaju ru informacie. Ktory rocnik navstevuje? O ktorej zacina a konci kruzok? Kedy presne pridete domov? Moje deti doteraz posledne 3 roky fungovali tak, ze dvakrat v tyzdni travili dokopy 4 hod v telocvicni, nakolko hodinu mal trwning syn, hodinu mala a hodinu a pol ja a vsetci sme sa cakali. Ulohy si porobili popri cakani, este sa stihli aj zahrat. Dvakrat do tyzdna so mnou chodia este na jogu, co su tiez dve hodky, plus maju hudobny nástroj a cez vikend dalsie treningy. A cuduj sa svete, vsetko zvladaju, stihaju, bavi ich to a na kazdy jeden trening sa tesia. Deti nie su z porcelanu ani z cukru, netreba ich ofukovat...

anonym_59f6f3
1. sep 2026

to je ešte dobre že krúžok začína hneď poobede. U nás krúžky boli až omnoho neskoršie po vyučovaní.
Akonáhle sa dieťa dostalo domov, moc sa mu už naspäť na krúžok nechcelo.

anonym_eeb6af
1. sep 2026

@anonym_autor práveže mi to príde takto lepšie. Skôr krúžok začne, tak aj skôr skončí. Ja som mávala ako dieťa pauzy medzi krúžkom a vyučovaním a bolo to naprd. Doma som sa ledva najedla, neoplatilo sa mi ani začať robiť úlohy a po krúžku už bol večer. Keď som bola staršia tak sa mi neoplatilo ísť zo školy domov a po krúžku som prišla domov o 19-tej. A to nebola radosť sa učiť.

anonym_ad2646
1. sep 2026

Ja ako dieta som mala od prvej triedy kruzky takmer kazdy den. Moja dcera ma teraz okrem utorku tiez kazdy den a dva dni aj po dva. Niektore v skole, na niektore ju nosime s pomocou starych rodicov. Keby ju nebrzdim tak si este prida. Stihame vsetko, aj skolu, ucit jej staci pol hodinku. Aj sa zahrame vecer aj spolu stihame veceru robit. Ale ona napr vobec nie je typ, ze by travila cas pri mobile alebo pocitaci, tak aj preto ma tolko casu. Pri jednom kruzku by som naozaj nemala obavy. Vsetko sa da pekne zorganizovat.

euka210
1. sep 2026

@anonym_autor ulohy si urobi potom. Moj v 1-2.roc chodil na dzudo od 15-17h a mali taku "uzasnu" vychovavatelku, ze ulohy si zacinali robit po pol 3. Na dzudo dostal desiatu, ale prisli sme domov o pol 6 a on hladny a este bolo treba robit ulohy...cele zle, lebo bol unaveny. Nakoniec to nechal.

anonym_211ddc
1. sep 2026
@anonym_59f6f3

to je ešte dobre že krúžok začína hneď poobede. U nás krúžky boli až omnoho neskoršie po vyučovaní.
Akonáhle sa dieťa dostalo domov, moc sa mu už naspäť na krúžok nechcelo.

@anonym_59f6f3 presne aj u nas tak. Najlepsie je hned po vyučovaní

anonym_a9143c
1. sep 2026

Zas sa tu vysypalo pár supermatiek so superdeťmi, čo zvládajú 5 krúžkov a v inom príspevku budú nariekať, aké sú ich deti preťažené, že ešte aj úlohy s nimi musia robiť doma, lebo fuj učiteľky...🙂

anonym_62df81
1. sep 2026
@anonym_a9143c

Zas sa tu vysypalo pár supermatiek so superdeťmi, čo zvládajú 5 krúžkov a v inom príspevku budú nariekať, aké sú ich deti preťažené, že ešte aj úlohy s nimi musia robiť doma, lebo fuj učiteľky...🙂

@anonym_a9143c je to uhol pohľadu a možností v rodine. Ak matka maká 3 smenku a nevie kde skôr skočiť, bude ofučaná na matku ktorá robí v rodine len logistiku a vozia jedlo z reštiky. Ak chce dieťa v priemernej rodine robiť krúžok, chce to riadne plánovanie a kooperáciu so zvyškom rodiny, susedmi alebo inými rodičmi.

lenka.25
2. sep 2026

Veď to treba skúsiť a podľa toho sa rozhodnúť . Staršia dcéra mávala tanečnú 2x do týždňa keď bola prváčka a už to bol problém . Po škole nestíhala úlohy a po tréningu už nevládala .
Mladšia dcéra mala tréningy každý deň , 2 dni v týždni mala 2 tréningy denne a vôbec ju to neobmedzovalo a stíhala všetko s prehľadom

anonym_09f0e3
2. sep 2026

Záleží od dieťaťa. Ja mám 2 deti a dokopy majú tento rok 19x v týždni nejaký krúžok. Určite to zvládneme v pohode, len to chce dobre plánovanie a logistiku.

helenbozka
2. sep 2026

Cca po 2-3 týždňoch si nájdete systém. Teraz je to chaos a stres, ale ono sa to utrasie.
1 hodina a cestovanie tam a späť nezaberie čas do večera.
Nepíšeš, v ktorom je ročníku (ak je v 1./2.) ,to ešte nemá veľa úloh, po návrate domov si napíšete úlohy a má ešte trochu času na regeneráciu/hranie. 1 x do týždňa je to pohoda, viackrát do týždňa to bude chcieť kooperáciu celej rodiny

tiezjedna
2. sep 2026
@anonym_62df81

@anonym_a9143c je to uhol pohľadu a možností v rodine. Ak matka maká 3 smenku a nevie kde skôr skočiť, bude ofučaná na matku ktorá robí v rodine len logistiku a vozia jedlo z reštiky. Ak chce dieťa v priemernej rodine robiť krúžok, chce to riadne plánovanie a kooperáciu so zvyškom rodiny, susedmi alebo inými rodičmi.

@anonym_62df81 a potom je tu ten stred, kedy matka chodí do práce normálne, nie na tri smeny a stíha v pohode aj bez jedla z reštiky. A prekvapivo má dieťa aj druhého rodiča, ktorý ho je schopný do alebo z krúžku vyzdvihnúť👍

anonym_62df81
2. sep 2026
@tiezjedna

@anonym_62df81 a potom je tu ten stred, kedy matka chodí do práce normálne, nie na tri smeny a stíha v pohode aj bez jedla z reštiky. A prekvapivo má dieťa aj druhého rodiča, ktorý ho je schopný do alebo z krúžku vyzdvihnúť👍

@tiezjedna áno, ale poukazovala som na to, že vždy tu zhejtujú rodiny, ktoré to zvládajú.

1mina
2. sep 2026

Dcéra tak máva už dva roky tanečnú po škole, jeden deň hneď a druhý deň mávala piatok tak to som neriešila. Aj tento rok bude mať utorok a piatok len ešte neviem časy. No kým ma záujem podporujem ju, je to síce niekedy naháňanie ale ten jeden deň človek prežije. Rýchlo spraviť úlohy ideálne chvíľu po krúžku (maximálne si čosi zaje a odychne pol hodku) a potom už voľno do večera. Pri šťastí možno ten deň ani úlohy nebudú 😀

tiezjedna
2. sep 2026
@anonym_62df81

@tiezjedna áno, ale poukazovala som na to, že vždy tu zhejtujú rodiny, ktoré to zvládajú.

@anonym_62df81 tak to je tu taký folklór, to je treba brať s rezervou😉

anonym_868f6f
2. sep 2026

@anonym_autor Ano riesime to pravidelne kazdorocne uz niekolko rokov zladujeme vsetky rozvrhy treningy zusky turnaje sutaze 3 detí. My to mame o to horsie ze musime deti vyvazat a zvazat. Takze ano, je to masaker. Uvidis ako sa to cele vykrystalizuje. Ako stare je dieta ?