icon

Červená pošva u 9 ročných dvojičiek

rebo
24. mar 2021

Ahojte žienky, potrebovala by som poradiť. Mám 9 ročné dvojičky a už od decembra sa trápime s červenými pošvami. Bola som s nimi aj u pediatričky. Skonštatovala, že si asi nedostatočne umývajú pišulky a že to majú z toho. Predpísala nám rybaciu masť, ktorú im musím dávať až dovnútra. Premiešať to s masťou Imazol, alebo Sudocrémom. No bohužiaľ to nepomáha. Je to ako na hojdačke. Jeden deň je dobre a potom zase je to červené - zapálené, hlavne vo vnútri. Chcela som sa vyhnúť detskej gynekológii, ale asi sa tomu nevyhneme :( Jedna kamoška mi poradila, aby som ich dávala močiť sa vo vode so sódou bicarbónou, ale ani to nepomohlo. Skúšala som už aj Canesten, Pytiol, obklady s Rosalginom a stále nič. Predsa jeden úspech sa dostavil a to, že ich pišulky už až tak neštípu, ale pri močení ich to stále svrbí vo vnútri. Moč majú v poriadku, lebo som niesla na vyšetrenie ku pediatričke. Nohavičky im periem v prášku Persil Sensitive, prestali používať vlhčené obrúsky, pri kúpaní sa zospodu umývajú bielym detským mydlom. Už neviem, čo by som zmenila. Skúšam ešte túto diskusiu, či niektorá z vás nemá takúto skúsenosť a nevedela by mi poradiť, čo s tým. Poviem vám, som z toho zúfalá, že im neviem pomôcť :(((

tenerifka
24. mar 2021

@rebo poradila by som ti, aby si dievcatam nedavala zatial ziadne kremy a lieky z lekarne bez porady s lekarom, lebo uz ti tu poradili kopec znaciek a musis mat z toho chaos

rebo
autor
24. mar 2021

@evkaor máme doma framykoinovú masť. Keď to nepomôže po pár dňoch, tak budem riešiť gynekológa.

tenerifka
24. mar 2021

@rebo lebo co pomohlo Marienke nemusi zabrat Janke, kedze pravdepodobne kazda mala nieco ine

tenerifka
24. mar 2021

@rebo prosimta nedavaj im ziadny framykoin, nevies, z coho to naozaj maju, moze to byt banalita, a moze to byt kvasinka

rebo
autor
24. mar 2021

@tenerifka to je pravda 😒 Tak asi bude lepší ten gynekológ.

tenerifka
24. mar 2021

@rebo urcite ano, ale medzitym skus to uplne vysadenie mydla a sladkosti, asi vas neobjednaju hned na zajtra

stanulienkat
24. mar 2021

Prosím ťa, nedávaj im žiadnu framykoinovu masť ani imazol ani nič, co ti tu ženy radia. Rad sa s lekarom ohladne liecby,nie s laikmi z MK. Uskodis im.

fiafia
24. mar 2021

Zle časy na chodenie po lekároch ale keď treba tak treba. Už bude zrejme treba liečbu. Zatiaľ by som nohavičky žehlila, umývať čistou vodou, nekupat sa v pene, obmedziť sladké a veľa piť.

simona92101
24. mar 2021

Ako pisali vyssie,vylucit sladke,kupat len v cistej vode,ziadne mydlo,lebo to vysusuje a sposobuje svrbenie.fungicidin je dobra vec,velmi pomaha.ale urcite by som kontaktovala gynekologa.

ivkazba
24. mar 2021

@rebo ja napríklad nepíšem, že si krkavčia mama, ani neútočím. Len píšem, že ak si vyskúšala všetko čo píšeš, treba to riešiť s lekárom a neskúšať ďalšie a ďalšie recepty od laikov. 4 mesiace je už veľmi dlhá doba. Framykoin neodporúčam (bol tu spomenutá) a už ani nič ďalšie, každým ďalším "skúšobným" prípravkom, masťou, bylinkami atd sa im viac a viac narúša vaginálna flóra. A tiež súhlasím s názorom, že nepoužívať vlhčené, ani po kakaní a nielen preto, že majú problém, ale preto, že čistá voda stačí bábatkám, deťom aj dospelým.

simca06022011
24. mar 2021

Ako nehnevajte sa (hlavne diskutujuce), ale radit robit pokusy na 9rocnych dievcatach, hlavne na intimne partie antibiotickými a antimykotickými krémami je teda dosť "dovaha". To je cesta k vytvoreniu rezistenice alebo este vacsieho podrazdenia sliznice. A capat sudokrem do vnutra posvy, to je tiez super napad.

Ked ani neviete, ci ide naozaj o nejaku infekciu baktreialnu/mykozu alebo je to proste "v norme" , tak samoliecit deti canestenom alebo inymi liekmi a pokusmi a kupelmi a cikanim do sody bikarbony (???) a predpokladam, je o vela vacsie zlo ako ich zobrat ku gynekologovi.
Co mozem odporucit okrem navstevy odbornika (nepises ci maju aj problem ine, napr. bolesti, vytok... to su dost podstatne veci, kludne to moze byt napr. podrazdene nie hygienou posvy, ale zavedenim bakterii od konecnika), je zrusit umyvanie z "dola" mydlom, staci voda.. nevysuchovat. Ked tak gel na intimnu hygienu je uz aj specialne pre dievcata. Bez vysetrenia nic dalsie by som nepouzivala na dieťa.

simca06022011
24. mar 2021

@simca06022011 ja teraz citam ze močiť sa v sode bikarbone :DD sa ospravedlnujem.. nie močiť do.. sa mi to hned nezdalo:DDD

jankapepe
24. mar 2021

@rebo
Čo by si mala zmeniť
1) ak sa umývajú samé a očividne zle, tak im treba pomôcť
2) po wc sa utieraju ako? Dôkladne? Utieraju sa spredu dozadu? Alebo opačne?
3) nekupat! Sprchovať. Nepoužívať mydlo, nič.
4) strava, vylúčiť sladkosti. Nasadiť prebiotika, hylak tiež vie zázraky

rebo
autor
24. mar 2021

@simca06022011 nemajú žiadne bolesti ani výtok. Jasné keby to tak bolo, tak by som nečakala na nejaký zázrak. Chcela som najskôr vyskúšať niečo, čo by im možno pomohlo. Tak ako som písala, že niekedy je to zlé, inokedy to prejde. Keby to bolo stále v tej zlej rovine, tak ich nenechám tú celú dobu trápiť sa. Nemočila by som ich ani v tej sóde bicarbóne, ale že vraj jej to povedal lekár - gynekológ.

jankapepe
Autor odpoveď zmazal
rebo
autor
24. mar 2021

@jankapepe utierala som im zadočky do 7 rokov. Chodia už do školy, tak som ich učila, aby si utierali samé. Samozrejme, že som im prízvukovala a stále prízvukujem, že si majú utierať spredu do zadu a aj som im vysvetlila, že prečo. Hylak nie je na zápchu a hnačku? Ktorú masť myslíš?

jankapepe
24. mar 2021

@rebo ten framykoin.....ak je otvorený tak ani neskusaj. Aj tak by to bol len ďalší pokus a ak ide o kvasinky môže ublížiť.
Kontrolujes ich po utreti? Kúpaní? Ono áno 9 ročne slečny to majú vedieť aj samé, ale ak to robia zle tak im musíš pomôcť.
Hylak im pomôže so správnou mikroflórou.

rebo
autor
24. mar 2021

Tie vlhčené utierky som im preto nariadila, že keď sa nedostatočne poutierajú po veľkej, tak to zotrú s tými utierkami. Vedela som, že zo začiatku to bude pre nich náročné, kým sa to naučia. Myslím si, že každá ste tým prešli. No priznám sa, ja som vlhčené pri nich používala od narodenia a nebol s tým problém. Veď čo poznám mamičky, tak každá ich používa....

luccija
24. mar 2021

@rebo ale zase nebuď vzťahovacna veď nikto nepíše, ze si krkavcia mama😃tie krémy čo Ti lekárka napísala nemôžu zabrať za deň, keď píšeš, že druhý deň sú zase červené.Uz sa mení aj flóra veď majú 9 r v pošve daj im probiotiká a poriadne dbať o hygienu možno sa len tak ledabolo utru po cikani...to začervenanie by malo po krémoch zmiznúť.Ale, ak majú aj vchod do pošvy červený môžu mať ecolli to má veľa žien od konečníka baktériu

rebo
autor
24. mar 2021

@jankapepe No doma ich skontrolujem, ale v škole to už by bol problém 😉 Aj pri kúpaní som pri nich.

luccija
24. mar 2021

@rebo vlhcene utierky samy parfém ja ich počas menzesu občas použijem, ale je to des nemám to rada.Kup im mydlo z lekárne s dobrým ph

rebo
autor
24. mar 2021

@luccija nie som vzťahovačná, len mi to prišlo ľúto. A hlavne keď sa snažíš o niečo a výsledok minimálny. Veď by som za nich dala aj život ako určite každá z vás. 🙂

simca06022011
24. mar 2021

@rebo To ja som len tak vytiahla to mocenie, lebo ako mohla si dalej citat, inak som to pochopila - lenze ona je dospela (kamoska), ty mas male dievcata, to co tu plati na zeny, nebude platit na ne (a ja realne ani nepoznam zenu co si len tak cape na seba framykoin a nejde ku gynekologovi, ine su vytoky kvasinkove, kde to uz zena pozna a da si cipky, kanesten...). Ani ziadne masticky, pokym presne nevies co je u vas problem striedat, nie je bohvieco, mozno to maju len prekrvene, kedze iny problem nemaju, podrazdene od toaletaku, alebo suchania nohaviciek, alebo naozaj od zle utretej ritky, proste nezistis to bez vysetrenia abudes fungovat formou pokus/omyl. Ja ale trosku pochybujem o tom, ze to nieco vazne bude ked to maju OBE a naraz. Aj keby islo o to,ze jedna si zle utrie ritku a nahodou dostane infekciu, vystipe ju.. ale obe?
Hylak je probiotikum.
A este tak strucne co mne prizvukovala detska lekarka, ked videla trend framykoinov a inych ATB masti, ktore sa davaju uz hadam na vsetko - je to antibiotikum, je jedno ci je na predpis alebo nie je, ale musi sa uzivat urcitu dobu (napr. nam framykoin nakazala na min 7dni, imacort som dokonca musela natierat asi aj viac ako mesiac, ked som prestala skor mohla som o 2-3t zacat znova), aj ked je to mast, inak sa to vsetko vrati, vybudujes si rezistenciu, alebo nedoliecis riadne a je to späť... Cize treba zistit co to moze byt, vybrat lieciov, alebo aj iba ochranny krem (nam sa na vystipaniny ked bola dcera mala, osvedcil jedine bepanthen krem, ale to je zase iba moj nazor). A trpezlivo riesit jedno liecivo, ono trva kym to zaberie, netreba zbrknuto menit krem ak to za den, dva, tri nemizne (ak sa stav nezhorsuje).

ollako
24. mar 2021

@rebo Určite vylúč mydlo ... To je podľa mňa ten problém...ph mydla je zasadite a tam dole je treba kyslejšie ph...aby flóra s baktériami fungovala na ochranu ..tým že pouzijes mydlo toto kyslé ph sa mení a tak dôležitá ochranná flora sa nici.....používaš to mydlo aj ty?

ollako
24. mar 2021

@rebo a určite nedávaj framykoinun to je antibiotikum na predpis...tým tiež potrebné baktérie zničiš ..kto ti to poradil?

simca06022011
24. mar 2021

@rebo a nie nie si krkavcia mater :D neboj.. to ty musis vidiet a vediet, ci je to az take vazne na lekara, eln pokusy s tymto sa nevypalcaju. Ja tiez vyvadzam za kazdu vyrazku a poucila som sa, ze niekedy je to naozaj len banalita. Starostliva si, skor ja si pridem ako krkavcia mater: ja som mojej zadok neutierala hadam od 5 rokov, teraz si to ani neviem predstavit, ved uz ma 10r a dokonca aj menstruaciu ma a riesi si celu hygienu okolo seba sama. Neviem si predstavit, pozerat jej medzi nohy v 9r. Asi by si to ani nedala len "tak" :D
@ollako ved tu niekto v diskusii 🙂

rebo
autor
24. mar 2021

@ollako Nie, ja mám svoje mydlo.

hivanik
24. mar 2021

Masť ako rybacia a pod.sa natieraju na vonkajšie časti nevtierat do vnutra. Pravdepodobne majú zničenu prirodzenú flóru s častého používania vlhcenych utierok a striedania rôznych masticiek. Nasadila by som dlhodobo probiotika a neexperimentovala.

ollako
24. mar 2021

@rebo čistá voda a po stolici utierať vždy zdola hore nie naopak to je všetko ....určite by so tie dievčatá nemastila jedným cez druhé ...niekedy dokonca zaberie sa neumyt dva, tri dni ,aby sa vytvorila bakteriálna flóra naspäť.. len teda dávať pozor, aby sa stolica tam dolu nedostala

ollako
24. mar 2021

@rebo no vidíš skús použiť to ich mydlo a uvidíš