Chlapček zomrel na následky nebezpečnej baktérie
Trhá mi srdce ,keď som dozvedela ,že chlapček zomrel na následky tej nebezpečnej baktérií.
Nedá sa vyjadriť tá ľútosť slovami 😢😢
Nie je väčšej tragédie pre rodiča ako prísť o svoje zdravé, milované dieťa 💔😭😭😭
Obrovská tragédia pre rodičov 😪😪😪
Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine a chlapček nech odpočíva v pokoji 🖤🕊
Zatiaľ sa zrejme nepotvrdilo či sa narazil baktériou v Štúrove, alebo nie.
Každopádne asi veľa z nás bude mať veľký rešpekt ore kúpaliskami a jazerami tento rok.
"Laboratórne analýzy v Národnom referenčnom centre pre hydrobiológiu na Úrade verejného zdravotníctva SR predbežne potvrdili prítomnosť viacerých druhov améb v 8 vzorkách z 10, ktoré boli odobraté u prevádzkovateľa v sobotu 14.6.2025," informovala hygienička. Na bližšej špecifikácii predbežných výsledkov, teda na tom, o aké konkrétne améby ide, sa stále pracuje.
https://www.cas.sk/spravy/domace-spravy/aktualn...
@ktobytobolpovedal To su mongoli. Tak labolatoria este pracuju aby zistili ktore druhy ameb nasli ale kupalisko este nema ani oficialne stanovisko a uz vie ze ju ani nenajdu...
@ktobytobolpovedal To su mongoli. Tak labolatoria este pracuju aby zistili ktore druhy ameb nasli ale kupalisko este nema ani oficialne stanovisko a uz vie ze ju ani nenajdu...
@hiro tak ja sa nehadam. Iba som pridala info co maju na stranke… mozno oni uz vysledky maju…fakt neviem
@hiro možno to bola len reakcia na toto… Lebo zatiaľ to nebolo potvrdené, ale ani vyvrátené.
Aký druh améb?
@ktobytobolpovedal No konečne aj kúpalisko si aktualizovalo status.
A ako s tym suvisi egypt? Vsak tam je slane more. Nakazit sa tymto parazitom je extremne raritne a na svete bola len jedina epidemia a to v cr, kedy sa v priebehu troch rokov nakazilo 16 ludi. Z tych desiatok tisic, co boli v kontaminovanom bazene.
@soldi v egypte mohol byt v bazene
inak ja som neni teda chemik ale bola som v tom ze ked je bazen dosttatocne chlorovany a je robene vsetko ako ma byt...tak v nom nic neprezije
inak ja som neni teda chemik ale bola som v tom ze ked je bazen dosttatocne chlorovany a je robene vsetko ako ma byt...tak v nom nic neprezije
@angelinjaja, som tiež toho názoru že v dostatočne chlorovanej vode by sa nemali, žiadne mikroorganizmy nachádzať . Ja, stále budem tvrdiť, že tie bazény sú predimenzovane ľuďmi a tá chémia takýto nápor nezvláda. Oni totiž, aj toho chlóru nemôžu dať viacej ako je norma, ale čo môžu je korigovať počet ľudí. Oni, chcú, len veľké zisky aj na úkor zdravia. O tých bufetoch v areáli kúpaliska sa radšej ani nebudem vyjadrovať, lebo , keď niekto z toho jedla dostane sračku alebo grcačku,tak to ešte dobre dopadol, pokiaľ neskončí na infekčnom so salmonelozou, listériou, alebo žltačkou. V dnešnej dobe by mali fungovať nerezové varné samoohrievacie nádoby a nie ohrievať hotové jedlá v mikrovlnke. Chcela, by som zobrať večer z tej mikrovlnky stery, aké zvieratka, by sa z toho nakultivovali. Muchy, včely, osy sa im do toho hádžu. No škoda slov.....
@klotildabazarik znamej dcera bola 10 dni na sustredeni v sturove pred 2-3 tyzdnami, kazdy den v bazene niekolko hodin, zo skoly tam boli decka na vylete na 4 dni min vikend. Je cudne, ze sa nakazil len jeden chlapec.
Je to hrozne pre rodicov, ale zatial sa sturovo nepotvrdilo
@anesim ani sa nepotvrdí. Ak niekto takúto info pustí a nebude mať dôkaz, na súde ho roznesú na kopytách. Je to biznis. Bez dôkazov ich nikto neobviní.

@bloger no a kolko rodicov alebo aj nerodicov, zacne teraz utekat po urgentoch po kupani...
@simca06022011 Nechápem vôbec kontext a prečo mi to píšeš?