Chodíte na kúpalisko s deťmi, ktoré majú ekzém?
Ahoj,chodíte s deťmi na kúpaliska ,ak majú problémy s pokožkou sucha skrablava alebo ekzemova?
Myslím bežne kúpaliska a aquaparky ako Bešeňová a podobne
Aj take detičky do roka
Ďakujem
@noemi155 na ekzém je najlepšia morská voda. Ešte by som skúsila Podhájsku, tam je tiež morská voda. Pokiaľ nie je veľmi vyhádzaný, tak krátkodobo v detskom bazéne by možno zvládol aj na inom kúpalisku. Pri silnom výsype by som to neriskovala. Mojej dcére robili zle plavárne, lebo tam je dosť chlórovaná voda. V lete mala ekzém v kľude a na kúpalisko sme v pohode chodili. Slnko jej ho zlepšovalo.
Bazény s liečivou vodou. Neterkw pomohlo obyčajne kúpalisko v Sklenených Tepliciach práve na ekzém, ale majú v nom vodu termalnu
@jaga18 o tej Podhajskej som aj rozmýšľala,že by som skúsila
Ako on je stabilizovaný
On má ekzém keď prijme alergén ale ešte neviem čo všetko mu vadí
Minule leto sme boli celé doma a cil zas nás to určite čaká…
Je mi to veľmi ľúto ,najmä kvôli staršej dcére…
Inak by mi to bolo jedno by som vydržala v pohode sa nekúpat…
Ako on je v rámci možnosti stabilizovaný ,pokial neprijme alergén
Ale skrablavy je stále
To už neviem ozaj či má zlozvyk alebo či ozaj sa škriabe ,že ho svrbí telo
Lebo je krásne hydratovany,ale škriabe sa aj tak keď má možnosť najst nahú časť na sebe
Ja ta potesim. Moj syn ma ekzem a chceli sme do akvaparku. Volala som teda koznej a ona mi povedals, ze ludia s ekzemom nie su odsudeni na zivot bez vody. Musim ho pred vstupom do vody natriet - my sme mali na premastenie la rosche alebo biodermu. Po kupeli umyt oilatom a opat natriet. Boli sme uz trikrat, dokonca v teplej vode a vrátil sa s cistejsou pokozkou nez aku mal predtym.
Ale s dietatom do roka by som na verejne bazeny nesla... napije sa a to je horsie ako ekzem...
@liusa82 nechápem načo toto komentuješ keď nemáš nič k veci, len obmedzené názory. Na kúpalisko nechodíš, ale vadí ti, že tam chce niekto zobrať dieťa s ekzémom, aj keď všetky píšeme, že dieťa v pokojnom stave, nie akútnom. S peľovou alergiou tam môžu chodiť? Alebo aj to ti vadí? Alebo s akné. Aj takí ľudia sa ti hnusia? Mne sa hnusia hlúpi ľudia, ktorí majú potrebu vyjadrovať sa k niečomu, čo sa ich vôbec netýka. Ekzém je väčšinou celoživotné ochorenie a podľa tvojho názoru by takí ľudia celý život nemohli ísť na kúpalisko. Našťastie väčšina ľudí toto vôbec nerieši. Trochu tolerancie k iným by to chcelo.
Ja ti napíšem ako to je,, staršia chodila s nami bola ekzematicka vždy zostala červená tak sme prestali, chodili sme iba víkendy do Podhájskej ta voda jej veľmi pomohla bola vidieť zmena ako skolkarke no stalo to peňazí keďže sú to není kúpele 🙂 teraz je staršia a moc na ine nechodíme doteraz,, mladšia je ten istý pripad

Pre takéto detičky je Podhájska. Pred nedávnom tam ešte fungovali liečebné kúpele pre deti s ekzemom (Travnica) Vôkol je veľa možností ubytovania. Okrem kúpaliska a welnesu sú poblíž aj rímske kúpele s liečivou termálnou vodou.