Choré dieťa
Potrebujem vážne poradiť, ale prosím vás žiadne reklamy na produkty a podobne. Mám dcéru ktorá ma 2 a pol roka, nechodí do škôlky, od septembra ju chcem dať.. ale je nonstop chorá. Brala už xkrát antibiotiká, fakt strašne veľa krát, už 4x som s ňou bola v nemocnici. Vždy nejaký zápal alebo baktéria… a to nehovorím o bežných chorobách na ktoré antibiotiká nezaberajú, tie má takmer vkuse. Dávam jej už asi 4 mesiace šťavu z rakytnika, arónie, D vitamín berie od narodenia. Prosím vás čo vám pomohlo?
Našej pomohlo vybrať celú kúru arco deffences imun ale žiaľ asi len skúšať čo niekomu pomôže inému nie, držím palce
A máte niekto skúsenosť s imunológom? Kedy sa tam vlastne dieťa posiela? Aké mu robia vyšetrenia? A pomohol vám?
Podľa mňa ste už u neho mali byť pýtaj si od pediatricky výmenný lístok
Spraví jej odbery krvi imunita, alergia...a asi odporučí Bronchovaxom nám veľmi pomohol.
Imunolog vam vie velmi pomoct + alergolog, ak tam mas pridruzene alergie, tak sa ti bronchitidy tocia dokola a proste cely dychaci system je nachylejsi na vsetky pliagy, co okolo neho len prijdu. Synovec bol chory non-stop, ale odkedy doriesili alergu, je to tak 1/10 s toho, co bolo predtym.
Tak doteraz som si nebola istá či už to je stav na imunologa nakoľko jej pediatrička vždy iba vyšetrí, dá lieky a vôbec sa nepozastavuje nad tým, že to dieťa je nonstop choré a každý druhý mesiac berie antibiotiká.. pôjdem teda hneď zajtra pýtať výmenný lístok
Áno presne toto vybrala tu krabičku potom 3 týždne pauza a znova celú krabičku a takto pol roka
Nám pomohol imunológ, keď nám po krvných testoch, predpísal IMUNOR. Bolo to ako zázrak. Od februára nebolo dieťa choré, a to chodí do škôlky, cize je v kolektíve.
Nedávaj Arkodefenses, ale to, čo sa dá imunologicka Imonor, bronchovaxom ...
Ak má často ATB telo sa už nestíha brániť a je stále oslabené
A pediatricka aj berie CRP ked nasadza atb? Ci len tak od brucha dava? Lebo k imunologovi sa chodi ked je dieta chore castejsie ako 10-12x do roka (to je odhadom pocet chorob u malych deti, ktore si takymito virozami “musia” preskakat). Dolezite je teraz ci pediatricka robieva aj CRP.
A to je chora aj bez starsieho surodenca? 🤔 nebolo by dobre urobit vysetrenia? Lebo ak nie je v detskom kolektve, nema byt preco tak casto chora...
Ako casto chodite von? Nepreobliekavas ju prilis?
Mám pomohol pobyt pri mori, niekoľko krát ročne. Morský vzduch a slaná voda robia zázraky
@zorkahorka áno, ako keď sme doma a nechodí medzi deti je to Ok, ale napriklad po Vianociach sa stretla s bratrancom, on chodí do škôlky, ale v čase stretnutia bol Ok, teda neprejavoval známky choroby. O pár dni nato moja malá už zelené sople, kašeľ, dusila sa taká bola zahlienená. Z vyterov jej vyšla moraxella čo je teda bežná baktéria ale pri premnožení alebo teda pri oslabenej imunite už robí problémy. Brala 2x celkové antibiotiká, uniflox, pamycon, nič nepomáhalo nakoniec po 2 mesiacoch ani neviem ako sa z toho dostala. To sme ale nevedeli že to chytila od toho bratranca, v tom čase boli Vianoce, takže sa stretla aj so sesternicami a kamarátmi.. teraz sme boli znova u toho bratranca, on znova v pohode, žiadne sople ani nič. Po víkende BUM malá zas zelené sople, kašeľ, dostala z toho laryngitidu, boli sme v nemocnici, hnisali jej oči. Takže zas baktéria, preto si už teraz myslím že od toho bratranca, s nikým iným nebola. Nasadili celkové antibiotiká, berie ich už 5 deň, sople zmenili farbu, už nie zelené ale číre, oči prestali hnisať, ale dnes ráno, opäť zelený sepeľ a jedno oko zahnisané, takže napriek antibiotikám sa tá baktéria ďalej množí tak ako predtým 🤯🤯 a pritom tomu bratrancovi nič nie je, pravdepodobne tú baktériu má, ale nič mu nerobí a mojej malej takéto problémy
Prepnem sa u nás to isté ale ja mam 5 ročnú a chodí do škôlky ale je stále chorá a to aj mandle už máme vonku
My sme boli keď mala 3 a pol nič jej nenašli všetko má ok berie aj bronchovaxom stále je chora
A kontrolovali vám nosnú mandlu môjmu synovi vybrali a odvtedy nebol už vôbec chory

Ešte dodám, že stravu má od narodenia pestrú, stále papa zeleninu a ovocie, s ničím nemá problém, kojená bola do 2 rokov a 2 mesiacov.