Dať chorému dieťaťu rozlúčku so škôlkou?
Ahojte. Ako by ste urobili vy? V živote som dieťa choré do škôlky neposlala, vždy až po úplnom vyliečení. No teraz máme situáciu, od včera je dieťa choré, teploty+ bolesť uši, zápal zatiaľ nepotvrdený u ORL. Ide o to, že zajtra má v škôlke veľkú rozlúčku,majú to vo veľkej sále,veľmi sa na to teší, má vystupovať na pódiu atd...doma bude či tam pôjde alebo nie zasa ďalších aspoň 10dni cize sa ani nerozluci s kamarátmi, nakoľko už pôjde do školy...viem aké je to vyčerpávajúce atď ale dali by ste na hodinu cca dieťa na takúto príležitosť, hoc aj s liekmi proti teplote a bolesti idem? Nešťastná som že keď sa ma zajtra spyta či môže ísť, tak ho veľmi sklamem....
Nedala. Myslim, ze sa nebude citit komfortne. A rozdat kamosom darcek pred prazdninami v podobe choroby tiez nie je najlepsie. A to som dost benevolentna. Deti s miernym prechladnutim mi v kolektive nevadia. Ale teplota a zapal je uz nieco ine. Co ak niektori maju ist buduci tyzden na dovolenku?
Nedala...plno veci sme vynechali koli chorobám.
Zamrzi to veľmi, ale pokiaľ to nie je len mierne prechladnutie, ale teplota a zápal ešte k tomu uši tak určite nie
tiež si myslím ze jej tam nebude 2krat dobre, ja sama keď som chorá som rada ze sa doplazim na WC plus teda ze nakazí každého naokolo ak je infekcna
Určite nie, ohrozis iné deti a rovnako aj svoje. Treba myslieť aj na iných, tvoje dieťa to zvládne, nie vždy sa všetko dá. Zdravie je prvoradé. Plus suhlasim, žemnohí majú už kúpené dovolenky a tvoje dieťa môže iných nakaziť - trochu bezohľadne
Nedala. Nech sa vylieči. S kamarátmi sa rozlúčili aj bez vystúpenia. Brala by som ohľad aj na ostatné deti, aby ich tvoje dieťa nenarazilo.
Fakt sa to nehodí,rodiny idú na dovolenky,možno idú na týždeň do táborov,k babkam na prázdniny..všade môžeš chytiť pliagu,to nehovorím.ale robiť to takto cielene.mne by to nedalo.
Jednak sa dieťa bude trápiť a jednak nakazí iné deti ... nie nedala ... my sme toľko škôlkárskych/školských akcií vynechali kvôli chorobe ... a to, že sa teší a ňu, ňu, ňu - je to dieťa, Ty si matka, už máš mať rozum.
V ziadnom pripade a ani by som o inej moznosti neuvazovala. Take chore dieta by sa tam len trapilo a este by nakazilo aj ostatnych.
Takýchto sklamaní zažije v živote ešte veľa. Skvelá príležitosť naučiť ho, že aj taky vie byť život. Svet sa preto nezruti. Bud silná a ukáž svojmu synovi, ako sa čelí takýmto situaciam, aby v 15tke neskakal zo strechy keď mu niečo nevyjde podla jeho plánov.
Nedala. Chápem, že prioritne myslíš na svoje dieťa, no maj na pamäti, že za tú hodinu môže nakaziť ďalších x detí, čiže aj z ohľaduplnosti voči iným - určite nie.
Viem si predstaviť ako veľmi dokážu bolieť uši, aký je človek zničený keď má teplotu a ty vôbec uvažuješ nad tým, že by dieťa v takomto stave šlo do kolektívu hoc len na hodinu? Keď bude musieť niekto kvôli tomu stornovať dovolenku dúfam, že mu ju preplatíš. Za mňa je to kus sebecké. 6 ročne dieťa by malo chápať, že keď sme chorí s kamarátmi sa nestretávame
Ak má teploty a bolesť uší tak určite v žiadnom prípade by som nedala. Ja chápem, že to mrzí, ale presne ako píšu baby - je to príležitosť k budovaniu mentálnej odolnosti. Skoré uzdravenie 🙂
Nie nedala, bola som v podobnej situácii. Celá rodina sme mali červenú chrípku ale malej to neprešlo, hospitalizovali ju s dehydratáciou, aj keď čase rozlúčky už bola doma , bola príliš slabá. Čo čert nechcel, takto isto vymeškala začiatok šk.r. až 3.9 bola prepustena z nemocnice a ešte týždeň pn
S teplotou? Určite nie.. ste na začiatku choroby, z ktorej ktovie co este bude.. dieta je asi infekcne, plus ma oslabenu imunitu... Urob mu radosť radsej inym spôsobom...
Máme to rovnako. Syn od piatku teplotuje, cez víkend mal až 39,7° - dnes beží štvrtý deň, stále 38°. Ráno potvrdená laryngitída, takmer nemá hlas. Zajtra rozlúčková párty na Mestskom úrade a potom v detskom parku. Nezúčastníme sa, bohužiaľ.....
Chore je chore. Ani by som nad tym nejako nerozmyslala. Zivot je uz taky, nie vzdy nam vsetko vyjde podla nasich predstav...
Nedala. Syn kvôli chorobám zmeškal milion vecí v škôlke, aj škole. To je život.
Zober si to opačne.. Máš zdravé dieťa a niekto prinesie takto choré dieťa a tým ohrozí tvoje zdravé. Páčilo by sa ti to? Mňa len prekvapuje, že vôbec nad tým rozmýšľaš..
Dik baby veď ja si to všetko uvedomujem. Nakoľko je dcérka úplne ko tak nad tým už ani neuvažujem. To som ešte včera dúfala že sa jej to trošku zmierni.
Moja dcéra keď chodila do škôlky takmer na žiadnej akcií, výlete nebola lebo bola vždy chorá. Teraz idú na koncoročny výlet a tiež nepôjde. Je síce už po chorobe ale nepovažujem to za dobrý nápad. Zvládla to, poplakala ale traumu z toho nemá 😊 keď sa nedá, tak sa nedá
pri bolestiach usi a teplote by som nedala kvoli svojmu dietatu nie kvoli inym
My sme na rozlucke so skolkou vsetci chytili crevnu chripku, ale brutalnu, vratane 18 mesacneho a mna tehotnej. Doniesli sme to nevedomky aj ku nasim na prazdniny, takze este dochodcov sme nakazili... Dakujem pekne. Chore deti tam boli, resp. nedoliecene.
Ja som si najprv myslela, ze dcerke bolo zle z pizze, ktoru sme si objednali.
Takze ja by som nedala.
Nedala by som uz z vyssie spomenutych dovodov a takisto by som sa riadila aj tym, ze ideme prikladom nasim detom. Ukazete dcere, ze je vlastne v poriadku ze maminka ho neochranila. Lebo vy ste sa to dieta zodpovedna a ked je chore a neciti sa dobre, ste vy ta, co ho ma ochranit. Odovodnit dietatu aj za cenu, ze bude smutne. To z nasich deti vychova zdravych jedincov. Kazde dieta si musi zazit aj frustraciu, aj ked sa nam to znasa velmi tazko.

Nedala.. trochu by sme si poplakali a potom dali rozhovor o tom, že aj takýto je život ...