Choré dieťa odstavené od kojenia

katkara
20. okt 2013

Zdravim, chcela by som sa vas spytat, ci by ste mi nevedeli poradit... Dcerku sme asi pred 2 tyzdnami odstavili od nocneho kojenia (papala kazdu hodku a uz sa to nedalo zvladat), pekne si zvykla. Vlastne ziadne vacsie problemy sme nemali, teraz sa budi tak 1x za noc a to k nej len pridem, dam dudlik, zakryjem ju a spinka dalej. No dnes jej vyskocili teplotky, zatial ma len 37,5 °C no chcela som sa spytat ci mi neviete poradit ci ju v noci kojit ak sa prebudi alebo ju na kojenie dokonca budit, ci len ponutnut vodicku? Ma 10 mesiacov, dakujem za radu 🙂

zuzi0110
20. okt 2013

@katkara Jej by uz teoreticky mal stačiť čajík ale zase v mliečku má protilátky a na prsníku sa aj upokojí. Ja by som si pripravila čajík a ak by veľmi chcelo tak by som jej medzi tým dala aj prsník. Hlavne musí dosť piť tekutín. Ja som deti aj núkali flaštičkou v noci. Pri vysokých teplotách nad 38,5 jej dávaj veľa čajíku lebo mliečko by jej mohlo na žalúdok sadnúť. Hlavne k nej nezabudni v noci vstávať a merať jej teplotu lebo u deti dokáže vyskočiť dosť rýchlo. A keď už vstaneš tak jej daj čajík nech sa rovno napije aby sa nedehydratovala.

katkara
autor
20. okt 2013

@zuzi0110 no, len problem je tiez v tom, ze ona celkovo malo pije :( na flasku naucena nie je, vlastne ju doma ani nemame. pije len z tych hrncekov na ucenie, ale to nevypije viac ako 20 - 30 ml... vstavanie a meranie teplotky je samozrejme 🙂

maruska123
20. okt 2013

ja by som ju pri teplotách určite v noci kojila akoby si žiadala

katrinka8
20. okt 2013

Ak by mala vysoke horucky, tak urcite davat pit, aby nebola dehydrovana. Ak odmieta vodu alebo caj, tak aj prsnik skusit, len nech pije - asi to bude za cenu, ze sa moze znovu vratit k nocnemu kojenou, ale radsej, ako mat dehydrovane dieta. Pri 37,5 by som ju nebudila. Pri vyssej teplote, ak by bolo treba zrazat, tak pri tej prilezitosti ju musis tak ci tak zobudit (asi by si nepodala cipok alebo sirup spiacemu dietatu - myslim, ze by sa pri tom sama od seba prebudila), tak to by som jej skusala dat pit alebo ju aj nadojcila, aky by nechcela tekutiny.

aliza
20. okt 2013

@katkara urcite ju v noci nedojci 😕. Nechapem, co ma teplota 37.5 spolocne s nocnym dojcenim a dehydrovanim. Moje deti aj ked mali horucku, v noci nejedli a nepili a nikdy neboli dehydrovani. ved cez den pije dostatok mlieka, nie? ak sa ti v noci zobudi fakt ze horuca, tak ponukni len vodu z poharika. V tom veku dieta nemusi pit denne litre vody, staci mlieko a ponukat vodicku, ziadne caje! Vypije, kolko bude potrebovat, nemusis sa bat 😉.

adkasmolka
21. okt 2013

to ma len zvysenu teplotu. Ke si ju raz uz oducila od nocneho kojenia tak sa k nemu nevracaj! Lebo budes zate vtom istom kolotoci. Keby jej v noci vyskocila horucka, tak jej daj sirup (panadol or nurofen detsky) a cajik or vodicku.

linda20111
21. okt 2013

@katkara Ked si sa uz raz rozhodla s tym skoncit, tak sa netreba k tomu vracat. Suhlasim so zuzkou, pri teplote je potrebne vela pit, takze sup sup do obchodu, kupit flasu s cumlikom, z toho vypije viac ako z hrnceka. A pit caj, nie len vodu.