icon

Choré sviatky: Ako sa s nimi vysporiadať?

29. dec 2024

Ahojte, to sme jedini, co cele sviatky travia s teplomerom, liekami, inhalatorom a doma na gauci? Vsetci davaju fotky, pribehy z chat, snehu a pod.
Depta ma to. Chori nebyvame, ale tieto sviatky nas to draplo vsetkych 4. Je to daco silneee. 🙁

tanika
30. dec 2024

Ďakujem dnes idem pre vytery vysledky uvidim zajtra robi moja obvodna pockam asi na ňu lebo u nas to funguje tak ze na celu Myjavu a okolie robi jeden lekár to je katastrofa aj to vysetrenie tak vyzerá 😏 ziadne odber , krv a rtg nic neurobia . Ja som bola v piazok ns orl tam mi aspoň vytery porobila.

tanika
30. dec 2024

@basullinka a prosim ake prejavy ste mali kasel ?
Aky vlhký ? Teploty boli lebo ja nie ani to crp v norme.
Nadcha zadná zatekanie hlienov nie a nie vykašľať a bolia ma dutiny este trocha. Cakam na vysledky z krvi mykoplazmy a chlamýdie . Ale asi budu az 2.1. V piazok som mala rtg cisty … vytery budu dnes som zvedavá

mooonika1975
30. dec 2024

Mnato tiež na 10 .ty den draplo, hlieny kašeľ. Ja len premýšľam, tu x žien píše že sú 4 dni choré, antibiotiká nezaberajú, to akože im hneď lekár dá antibiotiká v prvých dňoch choroby?

basullinka
30. dec 2024

@tanika suchý dráždivý a nemohli sme nič vykašľať aj keď sme cítili, že máme zatečene hlieny

tanika
30. dec 2024

@mooonika1975 no mne nedali bola aj som bez teploty a crp bolo 6 aj potom som si chodila robit do lekarne a vzdy max 7 len kasel, hlieny zatekaju a Bolest dutin , na pohotovost 23.12. Mi atb nedala ze covid slebo vírusové ono zo tak vyzera ale 27.12. Som isla na orl rste robili porobila rtg dutin len opuch dutin cez hnisu a vytery porobila ja som si isla zaplatit chlamýdie a mycoplazmy. Lebo dcera ma mycoplazmy a klebsielu. Cez známu vybavila rtg pluc zen bol relatívne dobre len nejaka cievna kresba zosilnena to ze z kašlú a uvidime co vide zajtra robí konecne moja Mudr.
Atb stale nemam nedala na tej pohotovosti ani 27.12. Ma orl ze ked tsk podla vyterov tak uvidm

mooonika1975
30. dec 2024

@tanika to aj u nás v práci, zákaslu a hneď antibiotiká a potom ako ty, ich musíš prosiť, napríklad v práci bežne tie ženy hneď anti a chodia do práce

tanika
30. dec 2024

@basullinka potom dali atb myslim ze makroidy na to davaju , a dlho ste ich užívali ? Tiez bez teploty a crp nizke ? To mam ja aj dcera vlhký kasel . A zstekajuce hlieny nie a nie vykašľať a boli tske hnusne zlto zelene ked som niesla to sputum do labaku. Sle to mohla tobit ta klebsiela co jej vyšla z vytetov . Ona 1 atb zinat vobec nezabrali potom jej spravila rtg pluc a ze zapsl priedušiek začínajúci Zapal pluc zmenila na ciplox a po prvom baleni zlepšenie velke aj na rtg uz super. tak dala ak druhe ciplox a teraz sa nomecme z toho ako tak dostala a ze uvidime ci kej neda este tie makroidy .

basullinka
30. dec 2024

My sme mali antibiotiká 3 týždne, obaja po 3 baleniach klacidu. Na mykoplazmy pomáhajú len makrolidy alebo ten klaritromycin (asi som to zle napísala), to je ten klacid. Ja som mala aj teplotu okolo 38,5 pretože som do toho dostala zápal priedušiek. Crp sme mali obaja vyššie, okolo 40. Bola to nechutná choroba, lebo sme obaja mali pocit, že sa ideme zadusiť a nie a nie prestať kašľať. Užívali sme druhé balenie antibiotík a stále sme kašľali rovnako. Toto bola extrémne nechutná choroba.

autor
30. dec 2024

@basullinka pri mykoplazmach neni suchy kasel?

autor
30. dec 2024

@mooonika1975 ano, napr muzovi dal na 5.den choroby.je bez tepl, ale vykasliava hlien z trubice stale

autor
30. dec 2024

@tanika daj vediet, ci nieco vyslo. Nam pedina odmietla vytery, bo ze je plna cakaren🙄🙁

autor
30. dec 2024

@basullinka moj muz mal 39tepl a z mykoplaziem v r2019 dostal zapal pluc. Bol poslany na plucne a 2tyz pil silne atb.

autor
30. dec 2024

@mooonika1975 aj moja kolegyna tak.na kazdu bolest hrdla atb.vyberie aj 2bal.a uz jej nezaberaju.nechapem,odkial ich ma.mozno 1x do mesiava berie atb. Ja sa im vyhybam. U seba kvoli hit a aj u deti. Inak my sme na mykoplazmy brali sumamed 2bal.v tom r.2019.

tanika
30. dec 2024

@basullinka ďakujem za odpoved no veď to ze vy ine priznaky , ano dcera tej to odhalil az ten rtg pluc a boli zle Zvolene atb jej teda nasli z toho sputa aj klebsielu podla citlivosti dali zinnat ale nezabral a mala zapal priedušiek az potom dali ciplox dve balenia a bolo dobre po druhom baleni ale Mudr. Urobila tie mycoplazmy a chlamýdie a vysli jej mycoplazmy a hranicne chlamýdie ona chuda dostala do toho este aj nadchu silnú neviem z čoho zlto zelene sákala no cele zle. A to brala ten ciplox daka jej pamycon a trifed zeleny joj katastrofa ale uz je lepsie nekašle. Ona je doma od 3.12. 🥲

tanika
30. dec 2024

ja tiez som histaminicka silna aj dcera a vidim čo to s ňou robi ked má atb . Ja az ked mam vysie crp mi Mudr dá atb alebo teploty . Dlhsie. Nemozem zinnat, ciplox, peniciliny a doxyhexal odkedy mam zistenú hit vzdy regujem opuchom v tvari ale nosné dutiny ki opuchnú alebo cervena horim no je to teda HIT 😏

janulik2008
30. dec 2024

U nas sestra tak chora bola . CRP mala tusim 12 ci 13 ked bola na pohotovosti. Ked sla k dr tak ju vypisala ale ked sla 23. na kontrolu tak jej hovori ze lepsie ale ze stale je unavena a bolia ju nohy tak jej povedala ze nic jej neni nech si dava paralen na bolest a kasle z toho ze mama fajci. Ehm mama fajci dole v kuchyni a my sme na poschodi 🫣🫣🫣

basullinka
30. dec 2024

Autorka písala som vyššie, že sme mali suchý, dráždivý kašeľ a aj keď sme cítili hlieny, nevedeli sme ich vykašľať

basullinka
30. dec 2024

@tanika držím ti palce, nech sa už polepší...tento rok má veľa ľudí komplikované choroby

autor
30. dec 2024

@tanika a ktore tolerujete? Sumamed?

autor
30. dec 2024

@tanika ja sa snazim atb nebrat. U nas ficime na prirod.liecbe, aj ked to trva dlhsie. Kapucinka z pupenov, dracia krv a silny citricidal-ten zatial vzdy zabil vsetko.aj teraz sa nim lejeme.inhalujeme koloid.striebro, nahrievame sa,zabaly davame. Ano, je to tazsie, ako si dat 1zazracnu chemi pilulku, ale mne atb dodzubali creva a sposobili hit, ja ich sebe ani detom len tak lahko nedam.ked este aj crp 6, cize ziaden zapal. Muz bere klacid a uz pisti, ze ho zaludok boli..

autor
30. dec 2024

@basullinka jo, vnutrobunk.parazity=chlamydie/mykoplazmy-pri nich je kasel suchy.nas az skrtil.v r2019 sme ich mali.ale napr starsie dieta zvladlo bez atb😁

autor
30. dec 2024

@tanika trifed? Ten este nezakazali? 🙉

autor
30. dec 2024

@tanika beries aj dake probio? Kvercetin? Prirod.antihistaminika?

terry658
30. dec 2024

Pridávam sa do skupiny podperinákov. Dnes je prvý deň čo som bola na kratučkú prechádzku po týždni ležania a mám veru dosť. Neviem čo toto za pliagu je.

simca06022011
30. dec 2024

ale co vsetci.. akurat sme sa v praci rozpravali.. ja seknuta, kolega sa tesi kedy osial skonci.. lebo nemali ani hodinu klud este.. minuly rok som umierala s kovidom doma :DDD Su aj horsie veci 🙂 hlavne sa vyliecte.. mna skor jeduje to, ze dovolenka/prazdniny a clovek si neuzije nic :D

tanika
30. dec 2024

Urcite odpisem …. Po 20.00 som tu ma MK som ráca ze dom stretla hit osôbku.

mamina7070
30. dec 2024

mne to zacalo od novembra zapal ladvin potom zapal sedacieho nervu a tyzden pred vianocami tato opicia chripka ci jaka je to a este doteraz nemam stabilne travenie
ale najhorsie bolo ked chripku chytil moj muz 😂
treba to hlavne prezit a nerieist ocakavania od sviatkov atd

a nedam dopustit na inhalaciu yabra

marca12
30. dec 2024

Co ta na tom moze deprimovat? Dopraj ludom. Ked ty budes niekde na výlete mnoho ludi bude tiez chorych. A bud rada,ze len chora a nelezite v nemocnici.

plnenapaprika
30. dec 2024

@basullinka dakujem

1fifinka1
30. dec 2024

My tiež všetci chori. Ja idem po 2 týždňoch PN v stredu do prace, ale úplne fit som není. Bola to katastrofa. Celé sviatky.