icon

Chromozóm 3 duplikovaný a chromozóm 8 nemá dcéra jeden

henkaemmka
1. júl 2020

Ahojte zienky prosim vas o pomoc, mojej dcerke po genetickej analyse nasli Chromozom 3 duplikovany a chromozom 8 nema jeden. Poznate to niekto? Dcera ma styri roky uz sme si odzili operaciu srdca, problemy s papanim, agresivne fazy nas uz presli a sme po zadu ci uz motoricky alebo s rozpravanim. Mate niekto dalsie skusenosti alebo neviete co by nas mohlo este cakat?

kiki68
1. júl 2020

@henkaemmka jedna znama Ma syna s mikrodeletion, cize chromozom duplikovany, viem ze maly Ma lahsiu formu autizmu, vadu reci myslim , nieco so srdieckom a este nejake veci.

henkaemmka
autor
1. júl 2020

@kiki68 a kolko ma maly rokov?a dobehne vsetko?ci co jej povedali?

kiki68
1. júl 2020

@henkaemmka mne sa zda ze nejak 8 rokov ma. No oni povedali, ze ved toto nejake zle neni prave, ale ona mi priznala ze to neni mes lizat a vyskakuju tam nejake veci stale. Cize ako to bude dalej tazko povedat. Ale je integrovany v beznej skole, cize chalan akoze s ulavami zvlada ucenie a veci. A ako to vsetko bude sa asi uvidi po puberte. Ako bat sa boji o neho, hlavne tej kardio diagnozy.

andrejka1974
1. júl 2020

Moja ma chybajuci gen a ten ma za nasledok autizmus a tazku mentalnu retardaciu teraz ma 8 rokov neverbalna plienkovana neukazuje nerozumie mentalne tak na 1 a pol roka sama sa nenaje chodi do dss