icon

Čierny kašeľ u detí aj po očkovaní

mucuinka
5. mar 2025

Dobry den, prosim vas, mali ste vy alebo vase deti cierny kasel aj napriek ockovaniu? Aky bol u vas priebeh a prve priznaky? Moje dieta kasle strasne, dnes mal chvilu aj teplotu, ale tak do 37,5. Kasle drazdivo, sucho, celu noc sme nespali.... kedze viem, ze pripady cierneho kasla sa mnozia, tak uz uvazujem rozne. Maly mal preockovanie v 6. rokochteda asi pred 2 rokmi. Dakujem vam

Strana
z2
carduelis
10. mar 2025

@tinna22 ja som mala neskutocnu bolest hrdla ale az po zacati kaslania, a zahlienene sme velmi neboli, ale co som si o tom citala tak to moze byt pritomne

dobryden
10. mar 2025

@kaja0007 no tak ak nechces atb tak na co riesis CK,Daj mu Sudáne na 5 dni a bude po CK,a pokial nemas na papieri ze ma ci su to oen dohady.Stacinked pediatrička urobi ster na CK za 3 dni mas vysledok.

kaja0007
10. mar 2025

@dobryden už mal sumamed na 3 dni a nepomohol. Menej síce kašle ale stále má záchvaty a už je to strašne dlhá doba, čo nie je fit.Pediatrička nerobí ster, že máme ísť na infekčné. Odoberá len krv. Bojím sa ísť teraz na infekčné, má úplne slabú imunitu a môže tam chytiť hocičo

tinna22
10. mar 2025

@kaja0007 Však a prečo mu teda neurobí odber krvi na čierny kašeľ. A budete vedieť, či ho má alebo nie. A podla toho by aj nasadila ATB potom.

stanulienkat
10. mar 2025

Silny kasel moze byt z cohokolvek. Moja neskutocne kaslala pri sarlachu.

dobryden
11. mar 2025

@kaja0007 ale na tri dni nestaci,to sa dava na 5 vo zvýšenej dávke 8 ml a 4 dni 4ml.Takze pokial mas tušenie ze ma ck tak ste sa ho nezbavili.My sme teraz mali streptokoková anginu a dala som atb len na 7 dni a vratila sa do 4dni.Teraz davam 10dni

Strana
z2