Čím potierať kiahne?
Ahojte baby. konečne malý dostal kiahne.... ale počula som veľa názorov na to, čím sa to má potierať... od tantum verde, tekutý púder až po ovsené vločky fenistil a pod... čo ste dávali vaším deťom ked mali kiahne?
@katuska599 no už sme ôsmy deň a pomaly sa to hojí, niekde už z púdru má jazvu, bála som sa močiť, no teraz už tiež na tamponik dávam s vodou, no najhoršie, že na tvári sa mi už štyrikrát poškriabaniu času aj v spánku, no dúfam, že nebudú jazvy, čo potom???😑😑😑
dceru som oplachovala hypermangánom a velmi nam pomohlo potom potierat kremom imunoglukan
Najlepšie nedávať nič! Kiahne prejdú samé bez liečenia. Práve naopak, všetko čo aplikujete, môže zhoršiť stav. Maximálne podávať antihistaminiká na zmierenie svrbenia.
My sme si tym akurat presli a nedavala som absolutne nic, dr mi kazala max potriet alpou ale nemala som doma a kym som ju kupila kiahne zaschli 😀 Fenistil od svrbenia som dala
No mne sa ešte šiesty deň vyhadzoval, vtedy mal horúčku 39,1 najvyššiu, a ešte stále má pľuzgiere 10ty deň ešte na rukách aj nohách, ostatné, hlava pri ušiach, na tele a na tvári sa robia chrasty, niekde už aj zmizlo, mal to aj v ústach aj na pipiki, nooo všade, takže 10'ty deň sme ešte s pľuzgier ani na rukách a nohách, a zatiaľ sa mi to nevidí, žeby sa mu to tam susilo.
Baby malá 3 a pol rokov. Dostala kiahne v stredu minuly tyzden. Kuoeme sa v hyoermangane. A moja otázka by bola, ze natieram jej po kúpaní a naslednom vysuseni, jej to natieram tea tree olejom. Čo nato poviete dobrý nápad?? Ďakujem
@majolenka11 Nie som chemik, ale veľmi by ma zaujímalo, ako sa dá zriediť olej s vodou 😝
To je blbosť, prepáč. Keď už, tak asi s troškou nejakého oleja. Napríklad kokosového, nie? Olej vo vode NIKDY nerozriediš.
@monika2012 stačí dať trosku mlieka, si myslím ze na to príde každý. Viem ze z oleja a vody sa nestane nejaká homogénna tekutina.
Cerstvo kiahnovy najprv dostal syn ako 10,5 rocny asi 50 vyrazok zo zaciatku kupala v hipermangane 2x denne rano a vecer dezinfikovala liehom potom natrela tek pudrom zostala mu jezna jazvycka na cele pri vlasoch nieje vidno moc do 7 dnich uz boli chrasty potom uz len sprchovala v cistej vode dezinfikovala nadajej na 10 den uz sa sprcgoval normalne dcerka 34 mesiacov to schytala presne na 14 den taktiez asi 50 vyrazoj kupala v hipermanganr na stredacku s ovsenym kupelom dezinfikujem alepou tam kde je chrasticka davam uz teda potieram sudokremom dnesto je 7 den uz ma podstate vsade chraty najcacsiu ma nq tom iste mieste ako sym pri obich dvoch teda pri synovi 1x denne tabletku na alergiu co ma od dr. A pri dcere 3x fenistil 10 kvapiek niekedy ina 2x denne obidva bez teploty syn bol vonku az na 10 den dcerka pojds mozno az buduci vykend v kociku na prechadzku

@maminecka2 Na ten som počula veľa dobrých ohlasov. Ale ja mám fajn skúsenosť s klasickým tekutým púdrom 🙂