Čím potierať kiahne?
Ahojte baby. konečne malý dostal kiahne.... ale počula som veľa názorov na to, čím sa to má potierať... od tantum verde, tekutý púder až po ovsené vločky fenistil a pod... čo ste dávali vaším deťom ked mali kiahne?
aj my sme malý kiahne už od prvého dňa som nanášala tekutý púder aj ked my to lekárka zakásala mali sme ukážkové kiahne mala dostala na bielu sobotu hned každú jednú som natierala púdrom a o 3 dni sme lai zasúšené všetky chrasty osprchovala som a natrela excipilom telovým mliečkoma a ponateirala zasa s púdrom už o 7 dní sme namali ani jednú chrastičku to isté som robila aj s maličkým len mal veľa na tvári tak som urobila odvar harmančekový a tváričku som potrela odvarom a puder už iba na tie big kiahne a už dnes je piatý deň a môžem povedať že nič vážne to nebolo 🙂
ahojte, ako dlho boli u vas teploty, lebo maly ma 4 den kiahne astale teploty do 39 ,
Cele 4 dni mal teplotu, dokonca na stvrty den mal najvyssiu, tj okolo 39C. Neboj, zajtra to uz bude lepsie
My sme potierali kiahne tea tree olejčekom
Žienky natieram tanno hermal ale strašne ho to svrbí má 3 roky a celú noc preplakal a škriabal sa. Na fenistil kvapky je alergický resp. Má u neho opačný účinok nespí neutlmi ho len stále z neho plače a je podráždený. Čo iné proti svrbeniu?
betadine
tea tree olej nic ine nedavat a neskor levandulovy
dapis
Moje skusenosti.Mam 35 a mam sama kiahne.Deti len tee tree oil.Ja som mala tazsi priebeh.Pozor na Betadine, som si rozdrazdila pokozku na tvari, som si ponatierala cele celo. Tanno hermal ma riadne svrbel, musela som ho zmyt.Nakoniec som skoncila pri mentolovom pudry, ktory som zo zaciatku odmietala. Pekne kiahne vysusilo. Este som pouzila homeopatika, Rhus nezabral, homeopaticka mi nasla Arsenicum Album podla priznakov, a velmi sa mi ulavilo.
Nenatierat nicim. My sme mali Tanno hermal, ale neodporucam, vyskusala som to na synovi aj na sebe (chytila som to v 40ke, od maleho). Boli sme po tom dolepeni, tazko sa to zmyvalo. Od svrbenia Fenistil, alebo ine kvapky s podobnym ucinkom, mne dala lekarka tusim dithiaden v tabletkach, ale to asi deti nemozu (ale pre mna to bolo dobre, dala som si to sice len raz, asi na treti den, ked uz som nevedela co so sebou a uplne ma to utlmilo, bolo mi vsetko jedno🙂).
Na chvilu pomoze schladit chladnou vodou (nie kupel, len rychla vlazna sprcha). Takisto nachvilu pomoze potriet Alpou -schladi to, ale zas neviem, ako je to u deti, je to v podstate alkohol, nie som si ista, ci sa to aj kozou nevstrebava.
ja som tiež dnes kupila hypermangan, lekárnička mi ho odporúčala, ale upozornila ma že to mám dávať len do lavora alebo vaničky, pretože to zafarbí vanu a že už to nedám dole, maminky ktoré ste to používali, mali ste s tým problém, alebo to išlo s nejakým prostriedkom dole?
ten hypermangán je dobrý, moje deti mali kiahne takto v lete a kúpanie v ňom im robilo dobre, vždy to tie kiahne pekne vysušilo, trošku to farbilo vaňu, ale zišlo to, aj keď nie hneď, cifom som to vydrhla...
Najlepšie tekuty púder a nie tie všelijake moderne vymysly. 🙂
Mal to niekto v oku?čo ste na to dali?
Ocnu mast framykoin
mi máme kiahne práve teraz. Popravde sme chodievali 2 roky k známym...nakaziť sa...no nič sa nedialo. Pred týždňom sme cestovali na dovolenku a po dvoch dňoch prekvapenie ...kiahne... vysypaná na celom telíčku ...všade... ešte aj po 5tich dňoch som jej našla novú kiahňu...dnes je to 7 deň, začínajú sa nám poniektoré hojiť...zahojené chrastičky pomaličky odpadávajú. Pomohol nám kúpeľ v hypermangane, na potieranie som používala Betadine Ak môžem odporúčať určite kiahne nepotierať ( myslím púder), najlepšie voľne uschnúť...
Ja som skúsila dat Tanno -Hermal a fenistil kvapky.
Máme kiahne 2 deň tak dúfam,že to malému zaberie
@nelustek a koľkokrát denne?Lebo môj malý už druhý deň má a je komplet všade vysypaný a dr nám povedala že tekutý púder s mentolom a ditiaden no tie prvé už má také že ho vraj stipu tie čo u, taká vodička v nich je akoby mali prasknúť, či čo.a nechcem aby mal jazvy aj vo vlasoch to má.Ja som mu všade dala ten tekutý púder a aj na rukách to má a sa bojím mu dávať ten ditiaden často a fenistil kvapky sú asi len na predpis co
@miriam29 nám neodporúčali natierať púdrom a môžem z vlastnej skúsenosti povedať, že určite nepotierať púdrom. Predlžuje to hojenie našej malej ostali na pár miestach aj jazvy a to na tých kde sa jej kiahne objavili ako prvé ( tie som ponatierala púdrom) pretože jej to akoby mokvalo a nedajbože sa zahojiť. Tiež som nevedela a hneď ako sa vysypala tak som ju ponatierala no bola to chyba. Kupila som v lekárni Betadine roztok taká hneda vodička a od Mudr sme dostali Hypermagan. po tretom dni som ju okúpala v hypermangane (žiadne mydlo nič podobné, len chvíľku posedela vo vode a oblievala som jej telíčko, tváričku aj vlásky) keď oschla potrela som kiahne betadine krásne sa jej to hojilo, nesvrbelo a namojveru tie kiahne čo som natierala len tým roztokom boli zahojeme podstatne skôr ako tie s púdrom...Prajem skoré zotavenie 🙂
Odporúčam tea tree olej. Píšte ip. Poradím
@katuska599 díki za radu, nejako mu ten ditiaden nezaberá, hrozné ho to svrbí a fakt to má všade...a chcel púder na to miesto, kde už som mu to dávala viackrát, ja neviem okupkat ho rýchlo v teplej vode s hypermanganom a ako to riedit ?
A teBetadine roztok dávať neriedeny na vyrážky aj na tie tekutinou napustené už väčšie pupence?
@miriam29 Ahoj, ten hypermangan kupis v lekarni- das do vane len za spicku noza, aby bola voda svetlo ruzova. Mozes ho kupat aj viackrat denne, pomoze mu to. Mne sa tam maly machal kym roztok nezozltol, nechcel ist von, ked uz nemal horucku nechala som ho.
Niekto natiera Tantum verde kloktadlom, vraj tlmi svrbenie.
moji mali od vianoc do konca januara aktualne, najprv syn, potom dcera. Syn mal mozno do 10 kiahni, zato dcera sa riadne osypala. Oboch som natierala roztokom s tea tree olejom s manukou. 3-5 kvapiek do malej salky vody a vatovym tamponom som pri kazdom prebalovani jemne prebehla telicko.
@miriam29 ja som to davala tak od oka ale len par zrniecok aby ho velmi nevysususilo a ten roztok priamo na tamponik a potierala som jej kazdy jeden pupenec hadam Vam uz je trosku lepšie

Nam sa osvedčil tekuty púder,nie hruby nános a často,ale po ňom velmi rychle zasušenie vyrážok.Síce malý má len light formu,bez teploty,vyrážky nie veľķé a ani nie veľa...keby nemal vyrážky ani neviem,že mu nieco je 😅 Mam pripravene fenistil kvapky pre prípad,ze by ho to svrbelo,nakoľko Dithiaden by som mu nedala (už len ak by to inak neslo) a zatial ho to svrbí minimálne..mentolový tekuty puder je dobrý aj proti svrbeniu..