Čipky pre 5-ročné dieťa s váhou 25 kg

17. mar 2023

zdravim, nurofen cipky su uz dlhsie nedostupne, mam este zopar ks doma, ale chcem kupit do zasoby - s akymi mate dobre skusenosti?

slavomira236
18. mar 2023

U mojich deti len nurofen zabera..teraz som skusala pri horuckacj panadol a nic este som mala skatulku nurofenovy h nastastie...ale vraj sa daju kupit v lekarni aj take co oni priamo vyrobia neviem este som neskusala

andreakotesova
18. mar 2023

S takou hmotnosťou už môže jesť aj celý Paralen 500 mg a Nurofen 200 mg tbl.

kacernakokse
18. mar 2023

Je možné, že si ho čipkom poddavkovala. Také dieťa musí mať aspoň 300mg paracetamolu v jednej dávke, toto je u rodičov dosť častá situácia. Pokiaľ si podávala tie klasické 125mg čipky, tak sa ani nečudujem že to nezabralo. Keďže mu asi nechceš dávať tri kusy cipkov naraz, kúp buď sirup alebo obyčajne tabletky 500mg a daj tak 3/4 z tej tablety. Pokiaľ nevie prehltat tablety tak rozdrviť do pitia.

beata_k
18. mar 2023

To je pre 5 rocne dieta malo. Kup tablety.
Predavaju aj take zuvacie
https://www.magister.sk/nurofen-junior-makke-zu...

zuzanockamt
18. mar 2023

Panadol Junior 250 mg. Sú od 15 - 30 kg. A pre vyššie váhy od 30 kg sú Paralen 500 mg čípky. Dávala som tieto, zaberali dobre.

nikpa
18. mar 2023

5 ročnému čipok 😲 Ja si to u môjho 5 ročného neviem predstavit, nedal by si to. Skôr by som zvolila klasický Paralen, s jeho váhou v pohode 500mg, určite už vie pekne prehĺtať a nemusíš si robiť zásoby čipok, ktoré okrem neho nikomu nedáš a pravdepodobne ich neskôr hodis do koša.

slavomira236
18. mar 2023

@nikpa jaojek 6rocnej davam cipok lepsie jej zabera..keda horucku v noci len strcim a hotovo nemusim budit ju

zuzanockamt
18. mar 2023

@nikpa Sú deti, ktoré do istého veku neprehltnú ani sirup, ani tabletu a všetko ide vonku. Ak prehltnú (s neskutočnými problémami), o chvíľu to vyvracajú. Vďaka bohu za čípky pri takýchto deťoch. Asi si to nezažila, keď sa čuduješ. Je to brutál. Ešteže to v istom veku prejde.

nikpa
18. mar 2023

@zuzanockamt nezažila veru, v takom prípade to chápem

stanislavicenka
18. mar 2023

A preco cipky pre 5 rocne dieta?🤷

saxana000
18. mar 2023

@stanislavicenka lebo su deti co tabletku ani sirup neprehltnu.mam taku neter proste ked to do nej narves nasilu okamzite to vygrca skusali do sirupu striekackou v polospanku rodicia ju odmalicka prosili kricali podplacali ale nepomozu si.neznesie nic ani sprej do nosa.tocia sa neustale v chorobach sama povie ze radsej pojde do nemocnice ale ten liek neprehltne..ked teplota lezie do 40 a dieta neakceptuje nic ine pridu jednoducho na rad cipky a je jedno ze ma 5 alebo 10 rokov..
Nasa ma zas neskutocnu averziu na cipky este z doby ked zadrziavala stolicu a museli sme davat glycerinove.v najvyssom pripade nudze mam ale vzdy nejaky doma keby pri teplotach silno vracala..

zuzanockamt
18. mar 2023

@stanislavicenka Vyššie som o tom písala. Matky, ktoré si tým neprešli, tak tu budú híkať nad čípkami.

ecko80
18. mar 2023

@nikpa No ja som davala čapik nedávno mojmu 7 rocnemu. Mal vysokú teplotu a vracal, čiže tabletky alebo sirup neprichadzal do uvahy.

autor
18. mar 2023

@zuzanockamt presne toto. Sirup by mi vyvratil. Celkovo podat mu nejaky liek je boj.
Ako pise @slavomira236 , ked spi, dam cipok a zaberie

zuzanockamt
18. mar 2023

autorka
Ja som si toto užila so starším dieťaťom. Bolo to strašné, našťastie sú čípky aj pre vyššie váhy a dospelých. Zmenilo sa to vo veku okolo 8-9 rokov, keď dieťa začalo akceptovať aj tabletky a prehltne ich, no zatiaľ len rozpolené.

autor
18. mar 2023

@stanislavicenka pretoze inu formu lieku do neho nedostanem. A bojovat a natahovat sa s 5rocnym 25kg dietatom je dost. Ma autizmus.
Nastastie nebyva chory casto, ale ked uz, pre take dieta je to dvojnasobna zataz. Cipok je rychly, efektivny.

autor
18. mar 2023

@zuzanockamt dakujem za tip, pozriem ten paralen

autor
18. mar 2023

@zuzanockamt *teda panadol, sory

anavixy
18. mar 2023

Cipky si zhanala v lekarni osobne? Lebo u nas je ich dostat bez problemov, v internetovych lekarnach nie su, ale v kamennych uz byvaju dostupne…

ankare
18. mar 2023

Môžem sa opýtať u nás v lekárni, ak chceš, u nás robia vlastné.

stanislavicenka
18. mar 2023

Rozumiem. Nie je mozne ani rozdrvit liek, a podat lyzicou s jedlom?

stanislavicenka
18. mar 2023

@zuzanockamt ja nad nicim nehikam🙂. Autorka neuviedla dovod, tak som sa pytala. Nerozumiem takejto vztahovacnej reakcii

zuzanockamt
18. mar 2023

@stanislavicenka Autorka dôvod uvádzať nemusí. Vôbec som sa ani na chvíľu nezamyslela, že je to divné, keď chce dať čípok 5-ročnému. Čípky sa vyrábajú aj pre dospelých. To len tu na tejto sieti, keď niekto niečo nepozná a nemá skúsenosť, tak mu to príde divné.

stanislavicenka
18. mar 2023

@zuzanockamt 🤦. Preboha, co utocis? Nikoho som neurazila, nevysmiala, neosocila. Iba ty tu utocis, akoby som niekoho zabila

autor
18. mar 2023

@anavixy osobne zatial nie veru, len som pozerala online. Dakujem za tip, pojdem sa aj popytat.

autor
18. mar 2023

@stanislavicenka vobec nie, lebo bude vediet, ze v tom jedle to je, a odmietne mi aj liek, aj jedlo

autor
18. mar 2023

a pre tie, co sa tu cuduju nad cipkami pre starsie deti - cipky sa podavaju aj starsim, a dokonca aj dospelym, ak maju napr. traviace tazkosti a liek by vyvratili, ci uz samotny alebo v nejakom jedle, pripadne ak musia uzivat viac liekov dokopy oralne, tak sa liecivo proti bolesti poda formou cipku.

miselar
18. mar 2023

Ja podávam 3,5rocnej cipok q presne ako píše autorka rýchle a efektívne...navyše má hit a v sirupoch sú rôzne farbiva ktoré dcére škodia....Takže chápem ze je lepšie podať cipok ako trápiť seba a dieta

mamatroch
18. mar 2023

Mozes i klasicky paralen rozdrvit na lyzicke a par kvapiek vody k tomu, zjest a zapit vodou / cajikom... Tusim 250 mg ucinnej latky na ten vek / vahu (ak mas doma 500-ku, das pol / stvrt tablety, podla toho kolko ucinnej latky potrebujes podat) - v pribalovom letaku pozri alebo sa spytaj v lekarni.
Eventl. Nurofen je aj vo forme tabliet rozpustnych na jazyku (chuti ako pomarancovy cukrik) alebo zuvacich tabliet (nieco ako stolverky. V oboch je 100 mg ucinnej latky, tak tusim 2 ks treba na ten vek (pozri letak)

petrahl
18. mar 2023

@nikpa aj pre dospelych existuju paralenove cipky