Čo ak zabudnem dať Vigantol?

vasjar
2. okt 2021

Ahojte, čo sa stane ak zabudnem dat kvapky vigantol? Ako ich podávate vy? Mne bolo povedané, že mám dávať 2x denne po 2 kvapky,ale som sa dočítala že sa ma dávať 1x denne. A stačí keď bábätku nakvapkam do ústociek, či musím dávať do mlieka?

ibrunova
2. okt 2021

Do mlieka, musia byť podávané s tukom.

petamich
2. okt 2021

nic sa nestane ak zabudnes raz za dva tyzdne 🙂 stane sa, pytala som sa na to pediatricky pondelok, povedala, ze nedavat viac dalsi den, pokracovat normalne, len ze sa nema stat, ze po mesiaci si spomeniem, ze som mu ich nedavala 🙂 a Dcko je rozpustne v tukoch, takze musi ist do mlieka - neodporuca sa ani do flasky s umelym mliekom/materskym mliekom, lebo to moze zostat na stene, nam kazala odstreknut si na lyzicku MM (kojim) a tam dat dve kvapky a dat malemu

kataka10
2. okt 2021

@vasjar nesmie sa uzivat bez zriedenia v tuku, inac podrazi sliznicu. Je to koncentrovane liecivo. Je silnejsie nez volnopredajne vitaminy. To davkovanie si este raz prever u dr, nech si si ista.

nikpa
2. okt 2021

@vasjar nič sa nestane, su to len vitamíny ale pre dieťa potrebné takže sa snaž dávať 🙂 mne bolo povedané pri oboch deťoch 2 kvapky 1krat denne. Tak som dávala.

ibrunova
2. okt 2021

veru ja som raz bola preč a zabudla som ho doma a hneď mi lekárka potom zvýšila dávku, takže ho naozaj treba dávať.

euka210
2. okt 2021

@vasjar len 1x denne...raz bolo 2kv potom len 1...ze dali ine kvapkadlo mi povedala detska. Na lyzicku do mlieka, vit.D sa rozpusta v tukoch, vo vode je to zbytocne. Aj ja som zabudala, to je v pohode, ked obcas zabudnes, nic hrozne sa nestane. Ide zima, slnka malo, tak ja davam v zime aj vacsim detom, aj sebe.

riamia91
3. okt 2021

Moja pedi mi kázala dávkovať 2kv v týždni /po-pia/, víkend pauza. Potom som prešla na DeVit a tiež tak kázala. DeVut nedávam do mlieka, je to pohodlnejšie ako Vigantol. Malá má už pomaly rok a pol a je zdravá ako buk a to aj veľakrát zabudnem, resp. manžel, keď ju ráno oblieka zabudne 🤷‍♀️🙂.

siska53
3. okt 2021

@vasjar nam kazali davat 1x 2 kvapky, ak zabudnes, nic sa nedeje, raz -2x ked vynechas.. uplne v pohode.

jaskolka
3. okt 2021

DeVit dávam ráno pri kojeni, rovno do pusy mu kvapnem
Do 11 mesiacov 1kv denne, teraz už dávam 2kvapky. Výsledky ma super, zdravý ako ryba, papá všetko. Ale tak tento vitamín je zvlášť. potrebný
. Nič sa nestane, ak párkrát zabudneš, ale nie ze cele týždne vynechať.

lenkakravcova
3. okt 2021

@vasjar Asi sa nič nestane keď zabudneš a chodíš vonku na slnko. D sa tvorí aj prirodzene v organizme. Dúfam, že ma tu nikto neukamenuje, - ja zabúdam pravidelne, dávala som tak tri krát do týždňa a žiadne dieťa tým o nič neprišlo, sú zdravé, nič im nechýba. Je lepšie na to nezabúdat, ale keď zabudneš nič sa nedeje..

vasjar
autor
3. okt 2021

Ako tu čítam tak poväčšine dávate 1x denne 2 kv, prečo mi moja Dr povedala ze 2x denne 2 kvapky

27dianka
4. okt 2021

Záleží jak povie doktorka, tým som sa ja riadila, keď zabudneš raz za čas nič sa nestane, ale tak pravidelnosť je pri vitamínoch podstatná a teda najmä pri deťoch je to déčko veľmi dôležité. A najlepšie je dávať s mliečkom, pretože déčko sa v tukoch rozpúšťa.