Čo darovať lekárom po operácii dieťaťa?
Dobrý večer, dnes som bola so synčekom na operáciu kvôli nezostupenom semenníku. Prepustili ma až večer s ja som nestihla kúpiť doktorom a sestričkam za poďakovanie nič. Teda nestihla som, synček bol unavený aj zvracal... O dva týždne ideme na kontrolu môžem kúpiť a zaniesť im. Alebo je to už zbytočne.
Veľmi ma to mrzí ale čo už.
U nas v Irsku je castym zvykom posielat pozdrav s podakovanim, sestricky ich maju potom vystavene niekde na policke, aj u veterinara som ich videla zavesene na snurke ako ozdobu. Vyslovene ze len Thank You card, nic viac k tomu netreba.
@anonym_ac817a narokovat si mozu, dostat nemusia, a odo mna ani nedostanu, nie je moj problem, ze ich zamestnavatel zdiera, ja ho suplovat nemienim.
@mandzula stačí tu vyhľadať témy o tringeltoch a dočítala by si sa, že si za lakomeho debila, ktorý nevie čo sa patrí
Tady jsem si dovolila svesticky ze zahradky 😂
Ak mas potrebu, kludne nejaku bonbonieru, to vzdy potesi, nejde o samotnu cokoladu, ale o to ze vie pacient ocenit, ze je spokojny … a neberie to presne ako tu 90% ze je to ich praca maju plat 🙈🙈🙈
Ano maju plat, ale aj plno prace, casto robia za dvoch a maju drzych protivnych pacientov, co si myslia ze zdravotnici su rohozka do, kt. si utru nohy…. Sama som sestricka, nie nepotrebujem do ust cokoladovy cukrik, ale ked sa pacient vrati a podakuje, ako bol spokojny, vzdy to zahreje … a clovek aj zabudne na chvilu na nefungujuce zdravotnictvo a protivnych pacientov 😉
@mandzula stačí tu vyhľadať témy o tringeltoch a dočítala by si sa, že si za lakomeho debila, ktorý nevie čo sa patrí
@anonym_ac817a viem o tych temach a viem, ako sa berie nepchatie penazi vsetkym naookolo. Kto chce, nech pcha, ja nevidim dovod - uz nedavam ani kozmeticke, ani kadernicke a ani nikomu inemu. Kedysi som davala, potom som si povedala, ze stacilo. Som pre niekoho zgrlava? Ok, v pohode sa s tym zmierim.
@anonym_autor syn bol na operácii skoliozi, lekár, veľký odborník a pokorný človek, ja som premýšľala či sa mu nejako odvďačiť.. samozrejme sme poďakovali, ale pchať mu obálku a flasu mi bolo trápne... na oddelenie som kúpila dve veľké bonboniéry, sušené ovocie. Oni sa zvykli stretnúť na sesterni, verím, že sa dostalo aj jemu.
Nemocníc a doktorov som si pred tromi rokmi užila až, až. V každom zariadení profesionálny pristup, jedno či lekár, sestry, sanitárky, fyzioterapeuti...
Ja so nedávala nič, lebo som ležala v posteli ako poleno, ale manžel a deti áno, nič veľké, pár dobrých zákuskov, kávu, ktorej sa na oddeleniach vypije veľa, občas kytičku. Bolo len vyjadrenie vďačnosti za to ako sa i mňa starali a že sa im nakoniec podarilo postaviť na nohy. Doslova.
Nemocníc a doktorov som si pred tromi rokmi užila až, až. V každom zariadení profesionálny pristup, jedno či lekár, sestry, sanitárky, fyzioterapeuti...
Ja so nedávala nič, lebo som ležala v posteli ako poleno, ale manžel a deti áno, nič veľké, pár dobrých zákuskov, kávu, ktorej sa na oddeleniach vypije veľa, občas kytičku. Bolo len vyjadrenie vďačnosti za to ako sa i mňa starali a že sa im nakoniec podarilo postaviť na nohy. Doslova.
@evansova napísala si to krásne,o tom to je o vďake,láskavosti,starostlivosti 99%tu mieša jablká s hruškami
To ze maju svoje platy je krasne. Asi im zavidite, ked podaktore takto pisete... Ale to ze vacsina to robi ako poslanie a nie ako povolanie. Kolko lelarov ma mensi plat ako nejaky uradnicek alebo ITckar a pritom ich povolanie je podla mna pre spolocnost dolezitejsie. Ze ked je nejaky lekar na vas mily, ludsky, ma vas zivot vo svojich rukach, tak podla mna je pekne ak sa niekto chce za to podakovat. Takze ano, maju svoj plat, ale to neznamena ze ti, ktori chcu, nemaju nic dat.
Teta v potravinách sa o mna asi moje deti predsa nestará, alebo? Kdeže lekár a učiteľ áno.
@vilma7 Ale starajú, len iným spôsobom. Ja mám vysokú školu, vykladam tovar, a tiež by si ľudia bez nás ani chlieb nemohli kúpiť . Len to je také všeobecne , nie sme priamo v kontakte s ľuďmi, nezachraňujeme životy priamo. Ale Keby ľudia v automobilkách nepracovali , nedostali by sme sa ani do prace, smetiari keby nevyhodili smeti, zachvíľku sa nimi zahádžeme, bez elektrikárov by sme žili v tme…. Tiež by som si v robote niečo zahryzla, ale nie je čo , ani kedy. Mám známych v zdravotníctve, ale fakt to nemajú kam dávať, zásobujú tým celé svoje rodiny, kdežto ja a dcéra sme častí pacienti, tú našu rodinu musíme o niečo ochudobniť keby máme takto zakaždým ďakovať .
@vilma7 Ale starajú, len iným spôsobom. Ja mám vysokú školu, vykladam tovar, a tiež by si ľudia bez nás ani chlieb nemohli kúpiť . Len to je také všeobecne , nie sme priamo v kontakte s ľuďmi, nezachraňujeme životy priamo. Ale Keby ľudia v automobilkách nepracovali , nedostali by sme sa ani do prace, smetiari keby nevyhodili smeti, zachvíľku sa nimi zahádžeme, bez elektrikárov by sme žili v tme…. Tiež by som si v robote niečo zahryzla, ale nie je čo , ani kedy. Mám známych v zdravotníctve, ale fakt to nemajú kam dávať, zásobujú tým celé svoje rodiny, kdežto ja a dcéra sme častí pacienti, tú našu rodinu musíme o niečo ochudobniť keby máme takto zakaždým ďakovať .
@rebekanr tak my sme si to nikdy nebrali domov, sme si to nechali na oddeleni a pekne spolu si to vychutnali a ponúkli aj pacientov.
Ale nestarajú priamo.
Vychutnali, o tom nepochybujem….
Moju malú operovali v detskom kardiocentre v Ba, zachránili ju v poslednej chvíli, na Rapke sme prežili jej prvých 5 týždňov života, dala som aj doktorovi aj sestričkám tašku s kávou, s dezertami ako poďakovanie za super prácu v deň keď sme odchádzali ❤️
To ze maju svoje platy je krasne. Asi im zavidite, ked podaktore takto pisete... Ale to ze vacsina to robi ako poslanie a nie ako povolanie. Kolko lelarov ma mensi plat ako nejaky uradnicek alebo ITckar a pritom ich povolanie je podla mna pre spolocnost dolezitejsie. Ze ked je nejaky lekar na vas mily, ludsky, ma vas zivot vo svojich rukach, tak podla mna je pekne ak sa niekto chce za to podakovat. Takze ano, maju svoj plat, ale to neznamena ze ti, ktori chcu, nemaju nic dat.
@anonym_1cf865 ten IT-ckar mozno vymyslel a uviedol do zivota stroj, vdaka ktoremu lekar mohol zachranit zivot - pojdes mu podakovat s darom v ruke? Je x povolani, bez ktorych by svet nefungoval, akurat z lekarov sa vsetci idu pototo. A aj oni sami zo seba.
@anonym_autor veľké DAKUJEM, že všetko dobre dopadlo 👍
Nedávam nič, ale keď tu už čítam tie domáce výrobky, nedá mi to. Bola som svedkom toho, ako doniesol starší pán sestričke a doktorovi domácu tlačenku s veľkým poďakovaním. Bolo to celkom milé, sestrička bola vďačná tomu pánovi. No, v momente, keď sa zatvorili dvere, tak tlačenka letela do koša. Potom sa pozrela na mňa (ja som čakala v ambulancii na meranie tlaku, pán nás vyrušil) a povedala, že pokiaľ nepozná hygienu domácnosti, tak nič také od ľudí neberie. Tak len aby ste neboli naivní, že aj keď vyzerajú štastne a vďačne, že to je úprimné.
Nedávam nič, ale keď tu už čítam tie domáce výrobky, nedá mi to. Bola som svedkom toho, ako doniesol starší pán sestričke a doktorovi domácu tlačenku s veľkým poďakovaním. Bolo to celkom milé, sestrička bola vďačná tomu pánovi. No, v momente, keď sa zatvorili dvere, tak tlačenka letela do koša. Potom sa pozrela na mňa (ja som čakala v ambulancii na meranie tlaku, pán nás vyrušil) a povedala, že pokiaľ nepozná hygienu domácnosti, tak nič také od ľudí neberie. Tak len aby ste neboli naivní, že aj keď vyzerajú štastne a vďačne, že to je úprimné.
@anonym_9fac9b presne takto by to skoncilo aj u mna, v kosi, nechapem, ako si moze niekto mysliet, ze ludia su celi nadseni z takychto veci. Clovek netusi, z akych to je surovin, v akych podmienkach vyrabane, skladovane. Rovnako som to mala s domacimi kolacmi, ktore niekto doniesol do prace. Vzala som, podakovala a vyhodila.
@anonym_9fac9b presne takto by to skoncilo aj u mna, v kosi, nechapem, ako si moze niekto mysliet, ze ludia su celi nadseni z takychto veci. Clovek netusi, z akych to je surovin, v akych podmienkach vyrabane, skladovane. Rovnako som to mala s domacimi kolacmi, ktore niekto doniesol do prace. Vzala som, podakovala a vyhodila.
@anonym_9fac9b byvakej kolegyni manzel robil chvilu v mäsokombinate,hadaj,co ten clovek z mäsiarskych vyrobkov jedol? Nič...prečo asi..
Takže to potom treba jest len vlastnu vyrobu zrejme...
@mandzula naco beries ten kolač. Niekto iny by zjedol rád..ďakujem,neprosím a vybavene,ved nie je povinnosť sa ponúknuť. Je to neucta voci tomu kto sa snazil a nachystal.Hadam nezijes medzi samymi humusakmi...
@anonym_9fac9b byvakej kolegyni manzel robil chvilu v mäsokombinate,hadaj,co ten clovek z mäsiarskych vyrobkov jedol? Nič...prečo asi..
Takže to potom treba jest len vlastnu vyrobu zrejme...
@mandzula naco beries ten kolač. Niekto iny by zjedol rád..ďakujem,neprosím a vybavene,ved nie je povinnosť sa ponúknuť. Je to neucta voci tomu kto sa snazil a nachystal.Hadam nezijes medzi samymi humusakmi...
@janinah pozri, ked som videla, ako moja inak velmi oblubena kolegyna lizala pri rezani noz, bolo mi jasne, ako sa ten kolac pripravoval, no zaroven som sa jej nechcela dotknut. Takto ostala aj ovca cela, aj vlk syty. Niekedy proste treba veci riesit aj tak, ze jeden kolac v kosi svet naozaj nespasi, no moze zachranit vztah.
My sme lekárom zatiaľ naozaj nedávali nikdy nič. Akurát keď moji synovia ležali ako predčasniatka po pôrode na NICU, tak sme sestričkám kúpili bonboniéry a dostali aj pohľadnicu s poďakovaním. Áno, všetci sme za našu prácu odmeňovaní, a tak nie je dôvod dávať niečo navyše. Ja to robím len vtedy, ak niekto pre mňa urobí niečo (niekedy aj veľa) navyše úplne nezištne. Napríklad ako tie sestričky, ktoré aj nás, mamy predčasniatok, držali psychicky nad vodou. Keď som bola sama s dvojčatami a všetko som nakupovala cez net, tak sme mali na sídlisku takú zlatú pani poštárku, ktorá keď zistila, že sa s tým kočíkom nedostanem na našu "bariérovú" poštu, tak mi všetky balíčky nosila domov. Naozaj to robiť nemusela. Keď išla asi po roku do dôchodku, kúpila som bonboniéru, kávu, čaj a išla som sa jej aj takto nakoniec poďakovať priamo na poštu. Pozerali tam na mňa všetci ako na zjavenie, že toto sa im ešte nestalo. Pani poštárka si aj poplakala. Áno, niekedy, keď mám chuť niekomu poďakovať aj inak ako len slovom, tak to urobím. ❤
@anonym_autor čo ťa mrzí? Lekári majú svoj plat, je to ich práca. Úplne stačí slušné poďakovanie. Navyše väčšina lekárov ani nič neprijme. Skoré zotavenie synovi.
@anonym_autor čo ťa mrzí? Lekári majú svoj plat, je to ich práca. Úplne stačí slušné poďakovanie. Navyše väčšina lekárov ani nič neprijme. Skoré zotavenie synovi.
@tianna Ďakujem
Ďakujem za radu , tak asi máte pravdu , majú svoj plát a poďakovať sme sa poďakovali doktorom aj sestričkam
@anonym_autor Vďačnosť, to je tá najväčšia cnosť. Daj im zahrať pesničku v rádiu, niečo na zobnutie, dezert.
https://www.youtube.com/watch?v=fW9KrII5A_UMamina je sestrička robila aj na oddelení. Ozaj uz dostala od pacientov hocičo cez domace vyrobky, kolače, káva. Myslim si že to každemu dobre padne ked niečo male dostane… kto chce dá kto nechce nedá… ku mne ked sa niekto sprava slušne a beha okolo mna tak vzdy niečo podarujem… aj obvodnej aj na urade..

u nas v rodine nosili lekarke na lozkovom oddeleni dedkovia domacu slaninku zabalenu v novinach...🙂