Čo dať jest zvracajúcemu 10 mesačnému dieťaťu?

lenocka84
27. feb 2011

ahojte mam 10mesacneho chlapceka, ktory mi zacal dost zvracat. rano to bolo mliecko, zjedol trosku ovocia a sla dalsia davka. co mu mozem dat jest aby sa mu zaludok ukludnil? cajik aj vodicku pije. sopliky nema. moze to byt z rastu zubkov? dakujem

liv1
27. feb 2011

Leni skús tento link http://www.choredieta.sk/index.php/caste-proble.... Čítala som už o tých ryžových vývaroch to by mu snáď mohlo pomôcť. Je tam písané čo dávať jesť, piť, ale aj čoho sa vyvarovať.

astonka
27. feb 2011

lenocka84 no mliečko mu nedavaj...ja by som určite šla na pohotovost...

lola19
27. feb 2011

mala som podobny problem minuly tyzden s malou.Ja ju este kojim, tak som ju len kojila, aj maly naznak jedla vyvracala. Lekar mi povedal, ze ziadny sladeny cajik, ale mineralku jej dat pit. Az ked nevracala viac nez tri hodiny, som jej dala marina keksik, ten zjedla. A potom vecer uvareny zemiak. Ale mlieko a mliecne vyrobky vyslovene nesmela, az za dva dni.Teda len materske, lebo ona nechcela nic pit.

betulla
27. feb 2011

antiemetika- v lekarni ti poradia ze ake su vhodne pre dojcata.... mno ja som dcere davala nastruhanu broskynku s celozrnnymi piskotami- alebo bebe dobre rano keksami...... nenapisala si ci ma teploty...:( to by som dala len tie keksiky a detsky caj- samozrejme neochuteny- nesmies tam dat ani sirupcek nic lebo sladke pri. citrus by podrazdili este viacej sliznicu.... mno a potom ked nezaberie tak uvarit naturalnu ryzu a do nej trosku sojoveho mliecka a cokoladku nastruhat- to do neho dostanes je to mnamka.... proste veci kt. obsahuju vela sacharidov ale podla moznosti obsiahnutych vo vlaknine,.,,,, drzmi palceky

bejby29
27. feb 2011

Najlepsie je dat suchar, alebo suchy biely chlieb (mozes dat trosicku masla alebo margarinu, marmelady, gervais alebo lahkej sunky), suche keksiky, postruhane jablcko, banan alebo mrkvovu kasicku.. Dobra je ryza, tu predavaju nieco ako Reisschleim (neviem ako sa to vola na Sk, ale pozri v Dm to maju urcite), zemiaky s petrzlenom, cisty vyvar (bujon), cestoviny ciste alebo udusenu zeleninku.. Neskor chude maso alebo lahku rybku..
Ak kojis, tak dalej a ak davas umele mlieko treba zmenit na nieco bez mliecneho cukru (napr. Beba Sensitive)..
Vsetky napoje by sa mali davat studene a po lyzickach - dat napriklad lyzicku studeneho cajiku (nesladeneho alebo s hroznovym cukrom) a cakat minutu a potom dalsiu lyzicku..