Čo dať trojročnému dieťaťu, keď sa nemôže vykakať?

marcela1906
20. okt 2015

Moja dcéra má asi 3týždňe problémy s kakaním.Nemôže sa poriadne vykakať.Za každým keď ide na wc tak spraví iba bobky.Bolesti nemá žiadne.Mate stým niektorá skusenosť. 🙂

mamina1305011
20. okt 2015

Dobry vecer. Moj syncek mal problemi s kakanim ked bol maly. A zial mi ani pediatricka,ani magistra v lekarni neporadili nikdy nic ine ako teplomer do ritky. Ibaze uz nam ani to nepomahalo. Az mi raz jedna znama poradila EASYLAX. Je to taka vodicka,ktoru vytlacite do zadocku. Do par minutiek to ucinkuje. Teda aspon nam to vzdy zabralo. Z mojej skusenosti je to super vec. V lekarni mala magistra namietky,ale nakolko je aj na obale uvedene,ze je to vhodne aj pre kojencov a hlavne je to na volny predaj,tak som s nou viac o tom nediskutovala.

katrin21
20. okt 2015

kolko pije? treba zvysit prijem tekutin., obmedzit sladke a cukry... pridat do stravy vlakninu a rano mu skus davat nalačno ovocie a az potom za pol hodinu normalne ranajky.
tiez moze pomoct pitie aloe vera, PL rano a vecer. upravuje peristaltiku. a nasad mu probiotika.

katarina196
20. okt 2015

Dobry vecer ja obcas zvykn em dat moj u syncekovi 2,5 rocnemu LACTECON je to prehanadlo a mali by Vam to predatza hotove v lekarni. Nam to stale pomoze, letak a davkovanie je na flaske.

lulistek
20. okt 2015

Staci premastit creva a viac pit. Staci ked malej date na kocky chlebik a nech si namaca v olivovom oleji, moja to tak lubi. A odporucam aj kamilkovy caj

desszi
20. okt 2015

Vynechat mlieko! biele pecivo, sladkosti, zvysit prijem tekutin to vseobecne. Konkretne - popoludni ako olovrant pripravit ovsenu kasu, ale z ovsenych vlociek!! a zaliat teplou vodou, nie mliekom!!!, pridat hrozienka, med, skoricu, nechat napucat a nech spapa kolko jej chuti. U nas toto obvykle do rana zaberie. Ale ucinne mozu byt aj susene slivky alebo kompot.

ivet1371
20. okt 2015

Probiotika

ewelyn3
20. okt 2015

U nas zabera ovocie...slivky, hrozno, granatove jablko. A kazdy den jeden jogurt na olovrant.

magdalena12
20. okt 2015

U nás práveže zaberie aj pohár teplého mlieka. Ale hlavne hrušky.

voman
20. okt 2015

Ahoj.skuste to z vlakninov.dostat aj v lekarni🙂

tajka1986
20. okt 2015

Ja malej davam kiwi a slivkovu stavu Hipp,kupujem v Dm. Neriedenu. Je to dost sladke ale vypije a ucinkuje. Ked nemam doma alebo zabudnem kupit dam jej jablkovy 100%dzus a kazdy dsn dbam na to aby zjedla 1jogurt a co najciac ovocia obs.vlakninu. Davam pozor na kombinacie potravin ktore zapekaju,mrkva,ryza,banan,cokolada atd. Ak viem ze nieco taketo papala,dam jej viac slivk.stavy alebo ovs.vlocky 🙂

elienocka
20. okt 2015

lanove semiacka 1 lyzicku do jogurtu.nasa mala mala do 2 dni stolicu.a davamjej to kazdy den 🙂

looola
20. okt 2015

Slivkový džús, dá sa kúpiť aj taký čo je špeciálne pre malé deti.

jeemima
20. okt 2015

ak nema bolesti a kaka aspon tie bobky pravidelne tak zacat tym najneskodnejsim t.j.strava....papat jablcka slivkovy kompot aspon stavu z neho vypit ja ju riedim s teplou vodou a probiotika pravidelne uzivat a dbat na pitny rezim....obmedzit pitie kravske mliecko a bielu muku.....ak by sa uz nemohol vykakat tak easylax - ibistekova vodicka vytlaci sa do ritky, su este aj glycerinove cipky detske ale to uz je silnejsie ako easylax a to uz fakt ked sa nejde vykakat len preto ze ma tvrdsiu sotlicu by som nedavala nech sa crievka trenuju aby si potom na to enzvykli a bude problem s kakanim vzdy....plus detska lekarka vam moze dat na predpis duphalac nie je to prehanadlo takze sa netreba bat je to laktuloza

lucia20
20. okt 2015

Ak ma bobky, tak to znamena, ze strava ide dlho crievkom a dehydratuje sa. Ja mam dcerku po operacii crievok. Malo kakala, velmi tvrde, a drobne. Ako kamienky. Mali sme upravu stravy, zbytkova strava, tekutiny, vlaknina, semienka,..... nepomohlo. Potom nam dali dulfolak. No katastrofa. Krce, hnacka.... tak sme ho vysadili a nechali to na nu, a ona to tak zvlada... je ok, nic ju neboli, netrapi, tak neriesime.

ukulela
20. okt 2015

neriesila by som lieky a prehanadla, ale upravila stravu. kontroluj tekutiny, ci dost pije. dalej - co je? ma dost ovocia/zeleniny? skus na ranajky pravidelne sparene/uvarene ovsene vlocky (nie musli) - s jogurtom, nastruhanym ovocim. tiez susene slivky/slivkovy dzus, alebo odvar z tych susenych sliviek. kyslo-mliecne vyrobky, acidko apodobne. a mne osobne toto vzdy vyriesi hroznovy must - matysak.

anna1109
20. okt 2015

Ahoj,moj 2rocny syn s tym ma problem uz 8 mesiacov a nie a nie sa z toho dostat.Mame za sebou vysetrenia,sono,navsteva u gastroenterologicky,zmena jedalnicka.Nakolko mal vsetko v poriadku,pediater mi povedal,ze to chce trpezlivost,tak som trpezliva,uvidime do kedy 🙂 .My fungujeme na odvare z ovsenych vlociek do ktoreho zarobim mlieko,nakolko mi nechce pit kravske,dalej mu davam vlakninu pre deti(dostanes v lekarni),2 krat za den nastruhanu surovu mrkvu(na chlieb,do polievky) a ked je velmi zle,tak sirup duphalac(len na predpis) a samozrejme sme vylucili biele pecivo,banany,ryzu a var.mrkvu.Snad sa z toho raz vymotame 😖

zarad
20. okt 2015

moja dcérka mala od dvoch rokov veľké problémy so zápchou, dopracovali sme to žiaľ až do chronickej, kedy kakala raz za 4 až 5 dní, častokrát až s čipkou. Všetko sa nakoniec upravilo v priebehu dvoch mesiacov. Začala som jej dávať probiotika Infant Dophilus, pila denne džus Hipp slivkový a každý deň probiotický jogurt. Momentálne sme úplne bez problémov, keď vidím, že sa 1 deň nevykaká nakrájam jej čerstvé uhorky a na druhý deň je stolica istá.

tjaden
22. okt 2015

ahoj, synovec potláča stolicu aj 5dni ...sestra mu začala dávať slivky, hneď to šlo 😉

oskvarka
22. okt 2015

ak nechces hned prehanadlo tak nam pomaha brokolica, banany, hrusky, slivky a lanove semienka...

tamaram283
22. okt 2015
Používateľ tamaram283 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od tamaram283.

Sirup SymbioLac - moja overená istota. Obsahuje šťavu zo sliviek a fíg. Ak teba dávam ho malej, stačí jedna lyžička denne a návšteva toalety je istá.

milota164
7. nov 2015

ja sm varila susene slivky a davala malej pit tu vodu