icon

Čo dávate škôlkarom na podporu imunity?

evuska32
2. dec 2013

Potrebujem osobné skúsenosti s doplnkami výživy resp. osvedčené tipy na podporu imunity detí v predškolskom veku. Skúšali sme Marťankov a Rákosníčkov, vitamín C v kvapkách, Imunoglukan, dokonca aj Aerius, no stále máme oslabenú imunitu. Radia ísť na imunológiu, len kým sa tam dostaneme radi by sme vyskúšali niečo...neviem už čo...lebo vypiť u nás sirup prípadne kvapky je nadľudský výkon 😖 baby raďte 😉

Strana
z2
ela_norisova
14. okt 2016

My nedávame deťom nič, žiadne tabletky, kapsuly, vitamínky v prášku a podobné nezmysly. Nekupujeme ani žiadne potraviny, ktoré obsahujú náhradné sladidlá alebo "éčka" - hoci niekedy je problém nájsť niečo, v čom nie sú. V obchode študujem zloženie všetkého, čo dám do košíka, samozrejme aj sladkostí, salámov a pečiva. Všetkého. Som posadnutá? Nie, nemyslím si to, som len náročný zákazník. Nájsť kvalitné a lacné potraviny napriek tomu vôbec nie je problém, stojí to len trochu času na preštudovanie etikety. Ovocie a zeleninu máme každý deň, najlepšie čerstvé a také, ktoré sa prirodzene vyskytuje v našich zemepisných šírkach. Momentálne zbožňujeme kyslú kapustu.
Čo sa týka mlieka a mliečnych výrobkov, či už z kravského, kozieho alebo z ovčieho mlieka, u nás nie je problém, deti ho majú rady, my s manželom tiež. Osobne z neho nepociťujem žiadne zdravotné problémy a to ho pijem denne (plnotučné). Inak, ešte zbožňujeme ryby a jeme ich minimálne raz do týždňa.

copen
29. jan 2018
Používateľ copen je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od copen.

Marťankovia sú fajn, ale iba ako podpora k vyváženej strave, to znamená v období zimy treba dávať detičkám veľa ovocia a zeleniny, hlavne také čo obsahujú vitamín C a majú veľa antioxidantov 🙂

www.rawstrava.sk/ako-posilnit-imunitny-system/

breznica
29. jan 2018

@durik mlieko nezahlieňuje a prekyslený organizmus je somarina až to dverami plieska

nuska
31. jan 2018

My sme stale ostali na tom Colostre a aloe. A super nam to funguje. Starsi ani chory nie je. Mladsi tak 2-3 dni aj to len teplotu ma, lebo imunita ide ale inak nic mu nie je. Cez den uplne xdrave dieta. Teraz aj bude Colostrum v akcii tak si idem nakupit do zasoby 😉 ak by ste chceli skusit napiste. Dam aj viac info. Cim viac sa objedna tym lepsia cena 😉

redudas
6. feb 2018

@nuska prosím poradia so stravou, prechádzam so synom na zdravšie verzie, pijeme rastlinné mlieko, začali sme s maďarmi obilnymi....nás dake recepty,rady? Ďakujem.

bambola82
6. feb 2018

@hellenkap ahoj....ten kolostrum berie 2x denne?

mishicca
6. feb 2018

Ja som zacala davat med (ale priamo od vcelara) s pol lyzicou vcelieho pelu denne... uvidime 🙂 ale celkovo nebyvame chori. Aj teraz sme sice chybali v skolke ale len so soplami bez liekov...a z pelu ma aj zlte hovienko :D

bambola82
6. feb 2018

@nuska ahoj...ja som zacala davat dcerke(3,8rocka) od dnes kolostrum, len neviem, ci postaci raz denne, aj ked davkovanie 2x denne...nemam s tym este skúsenosti, tiez jej chcem posilnit imunitu, lebo je casto chora...u nas vysiel 30 kapsulovy-11,60€

denka194
6. feb 2018

Probioticka kura 1 mesiac vkuse potom mesiac pauza , vit D a k tomu imunoglukan denne ... a chytily sme za celu zimu sople raz a za víkend boli preč ... dovtedy stale od jesene do jary na ATB

nuska
6. feb 2018

@bambola82 ahoj a aka je to znacka, dolezite je vediet povod colostra. Ja len LR. Je drahsie, teda o dost, ale som si ista ze kvalitne, lebo ma certifikaty. Dolezite aby bolo jlavne europske a od krav ktore nedopuju atb. Ja vacsinou pouzivam tekute 100%
Chuti hnusne ale zabera. Ak len prevencia tak davam 8ml denne. Ak su chory tak aj 3x15ml. Tobolky su tiez, ale to skor ako prevencia. Davala som ale 2xdenne. Ak sa mi zdalo ze daco ide a nemala som tekute tak aj 4xdenne. Ublizit sa tym neda, no treba zvazit vek a vahu dietata.

nuska
6. feb 2018

@redudas ahoj, co sa tyka stravy, nie som nejaky odbornik, len co skusam. Skys na fb stranku co jedia zdrave deti Aj ked ta sa mi zda az velmi prisna, no aspon sa inspirujes ja sa snazim minimum cukru a ked tak prirodny, vratane bielej muky. Tu nahradzam min. Spaldovou. Palacinky su super z gastanovej napr. V kolacoch bud tiez gastanovu alebo potom orechy, kokos, mrkva, vlocky a tak
Snazim sa to nejak zahustit. Ked tak mi napis spravu.

petronela12sk
6. feb 2018

prijemne prostredie, lasku, dotyky, starostlivost, sport, ovocie a zeleninu zo zahrady....

zdenocka
6. feb 2018

Ja nasim nic, pred 3 rokmi som im davala 3 mesiace rakytnikovi olej, lyzicku rano, lyzicku vecer.
Vela pohybu, cerstvy vzduch, primarene su obleceni" nebabusim", od malicka. Pokym nam zohreje vodu pri sprchovani, aj 20 sekund, to vyskaju, ale tak otuzujeme 🙂.
Starsi na vysvedcku 0 vymeskanych hodin, mladsi v skolke nevymeskal ani den.

mkado
6. feb 2019

Nam uzasne pomahaju tieto produkty. Dokonca nas zbavili alergickeho kasla

Strana
z2